Mi-am pierdut o baptistuţă, mă bate mămi … Hm, poate că totuşi nu e aşa de grav …


Nu, nu ca să mai învârt odată cuţitul în rana deschisă în inima blânzilor baptişti – vorba fratelui Mateaş – de către (ne)profesioniştii voiculeştieni, vă scriu aceste rânduri. Dimpotrivă, starea mea de spirit este una diferită faţă de ceea ce ni se pune că ar trebui să caracterizeze un baptist normal, în faţa unei astfel de producţii. Să vă explic de ce.

Se speculează ideea că baptiştii sunt conservatori în ce priveşte relaţiile pre-maritale, faptul că ei consideră virginitatea o calitate a unei persoane necăsătorite şi nu expresia unei înapoieri culturale. De aceea titlul “Baptista dezvirginată” este o găselniţă editorială de efect. Dacă spuneau “ortodoxa dezvirginată” cred că majoritatea cititorilor ar fi taxat expresia drept pleonasm. Neinteresant. Aşadar, avantaj baptiştii.

Orice român cu un pic de scaun la cap a putut să realizeze faptul că filmarea inserată la final nu este din România. Baptiştii români sunt în marea lor majoritate caucazieni (atenţie nu fac referire zona de pe teritoriul Georgiei, Armeniei şi Azerbaidjanului, ci la rasă!). Sunt oameni cât se poate de normali în tot ceea ce fac. Nimic din ceea ce este omenesc nu le este străin. Uneori nici păcatul. Dacă pentru a-i aduce în atenţia opiniei publice ai nevoie de un filmuleţ luat de aiurea, realizat probabil la mii de kilometri de ţărişoara noastră … înseamnă că suntem suficient de “normali” ca să nu fim priviţi ca nişte zombie. Din nou, avantaj baptiştii.

Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră.
Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri”

Matei 5:10-12

Avantaj: unii baptişti.

Nu am pierdut nimic dragii mei, prin gestul celor care au mistificat realitatea, într-un mod atât de grosolan pe VideoNews Antena3. Trebuie, da, să luăm atitudine, să le spunem adevărul, dar … lăsaţi-o mai moale pe partea cu ofensa. Să dea Domnul ca asta să fie cea mai mare jignire produsă identităţii noastre baptiste! Credeţi-mă, se poate mult mai rău …

Reclame

4 gânduri despre “Mi-am pierdut o baptistuţă, mă bate mămi … Hm, poate că totuşi nu e aşa de grav …

  1. ……..ce mare adevar !
    Harul lui Dumnezeu cuprinde totusi, si pe” unii….dintre baptisti”, dar si pe” altii”…..adica pe
    toti.
    Asadar…..avantaj (si unii si altii) baptisti !

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s