Infidelitate financiară – o altă faţă a lipsei de credincioşie în căsătorie


Cuvântul infidelitate s-a aciuit atât de solid în domeniul intim al vieţii de familie încât aproape că nici nu mai realizăm faptul că implicaţiile acestui flagel se răsfrâng şi în alte domenii ale relaţiei dintre soţi. Dacă l-am folosi fără alte explicaţii, cu privire la viaţa unui cuplu, mintea ne-ar zbura în primul rând la cine pe cine a înşelat şi cu cine

Şi totuşi, se vorbeşte tot mai mult în ultimii ani despre infidelitatea financiară. O fi şi criza de vină, nu ştiu. Ceea ce ştiu este că, în condiţiile în care problemele financiare au urcat în lumea vestică pe primul loc la capitolul cauze de divorţ, lipsa de credincioşie în căsnicie vis a vis de bani devine un subiect tot mai sensibil şi mai important. În plus, în condiţiile în care spiritul secular independent afecteaza puternic şi modelul de căsătorie occidental – accentul este pus tot mai mult pe individ decât pe legământ – este tot mai greu pentru creştini să păstreze un echilibru de învăţătură şi practică decent în acest domeniu.

Iată ma jos trei exemple de abordare a problemei, din mediul evanghelic. Veţi găsi acolo şi definirea problemei şi veţi avea ocazia să evaluaţi perspectiva scripturală asupra acesteia.

Binenţeles, articolele nu reflectă neapărat şi părerile mele în acest subiect (nu în totalitate). Adevăratul câştig al lecturii este, după părerea mea, faptul că luăm în considerare, cu toată seriozitatea, provocarea pe care autorii ne-o pun în faţă.

Pe Răstâlmaciu puteţi găsi şi o perspectivă seculară asupra unor greşeli pe care cuplurile le fac adesea în domeniul financiar. Cu rezervele cuvenite unei astfel de abordări, citiţi articolul AICI.

Dă o replică!