Corecţie asupra unei implicaţii eronate cu privire la scrisoarea lui Iulian G. Necea


Într-o postare scrisă pe 1 februarie 2011, anume De ce nu am publicat scrisoarea fratelui Nicolae Rădoi despre Iosif Ţon (Updated), explicam de ce am decis să nu dau drumul pe blogul meu unui mesaj al fratelui din Caransebeş, trimis spre publicare. Tot în acea postare au putut fi citite următoarele afirmaţii:

Am aplicat aceeaşi politică, atunci când a fost cazul, şi cu scrisoarea fratelui Iulian G. Necea care, tot aşa, mi-a fost transmisă cu drept de publicare. Şi atunci am luat aceeaşi decizie: nu intru în acest joc.

Făceam referire atunci la un mesaj al fratelui Necea, primit pe 17 decembrie 2010, care începea astfel:

“Ma numesc Iulian Necea, autorul scrisorii deschise la care s-a facut o mica referire la dvs. pe blog. Am citit cateva comentarii si am decis sa va scriu un email, lasandu-va libertatea de a-l publica sau nu, partial sau in intregime – cu exceptia numelor amintite.”

Răspunsul meu de atunci a fost:

Frate Iulian
Multumesc pentru scrisoare, pentru increderea acordata. Daca asa stau lucrurile, este trist pentru noi toti, chiar daca resimtim mai de la distanta efectele conducerii acestor oameni.
Nu am decis daca sa o public sau nu (binenteles cu rezervele asupra unor nume). O sa ma rog si vom mai vedea …
Multa pace
Dionis Bodiu

(sublinierea ulterioară îmi aparţine)

Între timp, aşa cum aţi văzut, decizia mea finală a fost aceea de a nu mă implica în această dezbatere.

Din păcate, textul pe care l-am citat din postarea de pe 1 februarie 2011 este ambiguu: nu se înţelege despre ce scrisoare este vorba. De fapt, se poate înţelege că este vorba despre scrisoarea publicată de Alin Cristea pe România Evanghelică la data de 15 decembrie 2010, intitulată Opriţi minciunile şi calomniile!, scrisoare care nu mi-a fost transmisă de fratele Necea spre publicare. Eu mă refeream la mesajul pe care mi l-a trimis pe email, despre care, însă, cititorii blogului meu nu aveau cum să fie informaţi.

Greşeala îmi aparţine. Nu există nici o intenţionalitate în spatele ei; este vorba de o eroare involuntară, datorată şi lipsei de experienţă, pe care mi-o asum, în ale publicismului.

Fratele Necea m-a contactat recent, prin email, semnalându-mi această problemă. Mi-am cerut iertare pentru felul eronat în care i-am prezentat demersul, prin acele afirmaţii confuze, şi am convenit că vom găsi o modalitate de îndreptare a lucrurilor.

Acesta este rostul postării de faţă, publicată cu acordul fratelui Iulian G. Necea.

Dionis Bodiu
Sighişoara

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s