Sfârşit de cutremur


Începând cu a doua săptămână a lunii martie 2011 blogul “Frică şi cutremur” întră într-o (bine)meritată stare de conservare. Asta înseamnă că, pentru o perioadă nedefinită, nu voi mai publica postări pe el. Blogul rămâne în continuare deschis, de dragul vremurilor sale bune, iar comentariile care încă mai sunt trimise vor fi publicate, după cuvenita moderare binenţeles. Atât.

Îmi rămâne amintirea unei interacţiuni provocatoare cu mediul blogosferic evanghelic românesc, dincolo de micile ciocniri pe care le-am mai avut cu unii dintre voi, şi cu unele lecţii folositoare pe care le-am învăţat, chiar într-un timp scurt, despre “pocăiţii”români.

Am intrat pe blogosferă într-un dulce cvasianonimat, probându-mi într-un fel mie însumi capacitatea de a spune ceva folositor creştinilor români care citesc pe bloguri. Am şi o concluzie personală în urma acestui demers; în rest, fiecare poate să judece pentru sine rostul fiecăreia dintre cele peste două sute de postări publicate, în marea lor majoritate articole de opinie, de producţie proprie.

În principiu, nu intenţionez să mă implic în comentarii pe alte bloguri. Dacă o voi face, va fi destul de rar, doar în dezbateri care prezintă interes şi au un potenţial de edificare a noastră pe anumită temă importantă (deci … foarte puţine!).

Vă mulţumesc pentru toate, pentru încurajări, pentru mustrări şi pentru prietenia unora dintre voi. Poate că Domnul ne va acorda harul de a interacţiona şi altfel decât în “virtualitate”, într-un spirit frăţesc, aşa cum ne şade bine unora care se cheamă drept urmaşi ai lui Cristos.

Pacea Domnului să vă însoţească pe fiecare!

Dionis Bodiu
7 martie 2011

22 de gânduri despre “Sfârşit de cutremur

 1. Draga frate Dionis,

  multumim pentru comentariile aparute pe blogul” Frica si cutremur”. Eu cel putin le-am
  citit cu placere ! Starea de „( bine)meritata conservare” poate este necesara….dar sa nu
  uitam …..optimismul ne caracterizeaza ! de aceea incerc pentru CONSERVARE un sens de
  …..PASTRARE pentru vremuri mai…bune ! Doamne ajuta.

 2. Nu pot să fac ckick pe butonul Like…asta pentru prima dată…
  Regret această decizie, şi sper, frate Dionis să te răzgândeşti cât mai curând…în rest numai de bine…har şi pace de la Domnul, ţie şi celor dragi ţie,

 3. Poate ca si altii – care au cu mult mai putin de spus – ar trebui sa urmeze exemplul… Multumim pentru curajul de acum si de pana acum. Sper, totusi, sa ramanem in contact pe alte cai. God Speed!

 4. Frate Dyo,
  M-am simțit onorat să interacționez cu una dintre cele mai sensibile și echilibrate voci ale blogosferei evanghelice românești (din câte cunosc eu). Vom fi mai săraci.
  Chiar nu este bucuria nimănui.
  Dar, mă rog, poate voi avea timp să mă delectez cu lucrurile mai vechi din vistieria frăției-voastre, la care până acum nu am ajuns.
  Cu… nu știu cu ce 😦
  God Bless You!

 5. Păcat! În sensul laic-românesc al cuvântului… Nu e nicio ruşine dacă te răzgândeşti, după ce mai prinzi puteri (emoţionale). Te aşteaptă, cred, mulţi prieteni şi oameni care te preţuiesc (deci, şi eu). Cât despre ceilalţi, care nu te aşteaptă, faţă de ei ai chiar o datorie: să te schimbi rămânând tu însuţi, ca să arăţi că se poate.

 6. Pentru mine, tacerea dumneavoastra in spatiul virtual, va fi o pierdere pentru ca era singura forma in care „beneficiam” de dumneavoastra. Sunt sigur insa ca „aproapele” dumneavoastra, familia, prietenii, comunitatea in care traiti si slujiti vor primi mai mult din dumneavoastra.
  Multumesc respectos pentru ce mi-a fost de folos din ce ati scris pana acum si sper sa reveniti curand.

 7. Nu am dorit sa fiu printre primii care scrie un mesaj. Motivul e simplu: interactiunea noastra a fost scurta.
  Cu toate acestea as vrea sa va multumesc atat pentru postari, cat si pentru atitudine.
  Era unul dintre blogurile mele preferate.
  Va doresc binecuvanatare si vindecare!

 8. Dyo, ai fost o binecuvântare pentru mine! Nu ştiu care este motivul hotărâri tale, dar nădăjduiesc ca Dumnezeu sa te sensibilizeze şi să te reîntorci.
  Eşti aşteptat!
  Să auzim numai de bine!

 9. Desi am fost „invizibil”, mi-a făcut mereu plăcere să citesc acest blog. Așteptam de fiecare dată cu interes următorul articol.

  Multă binecuvântare.

 10. Eu unul ma bucur ca ati pus punct blogului. Ma gandesc ca aveti lucruri mai bune de facut in viata asta, care o data si-o data tot se termina, cel putin aici pe pamant. Am si eu o idee fixa de care nu pot scapa, anume ca blogul e o mare, imensa pierdere de vreme. Va doresc multa sanatate in toate privintele si sa nu va mai intoarceti in ceea ce se cheama astazi blogosfera!

 11. Dincolo de unele „afinitati” care in mod inevitabil si benefic ne despart ,ne leaga ceva mult mai substantial: un Singe, o Cruce… Si in definitiv asta prevaleaza!
  Dincolo de perspective complet diferite asupra aceluiasi obiectiv, sincer sa fiu, m-a delectat scriitura ta…Ai condei!
  Sper ca pronia divina sa ne harazeasca odata harul de a ne intilni „en tête à tête, seul à seul ”
  Pina atunci, ramas bun!

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s