Mesaj către BCR: Nu, nu gândim la fel


Dănuţ Mănăstireanu a luat recent atitudine faţă de modul în care BCR îşi face reclamă produselor sale pe posturile TV. Mai exact, este vorba de reclama cu amanta ascunsă în dulap care se dă în vileag, fermecată de atractivitatea creditului Divers BCR.

Mărturisesc că şi fără obiecţiile morale care i se pot aduce, mi s-a părut a fi o reclamă neinspirată. De ce m-ar convinge excitarea unei dudui pitite într-un dulap să-mi iau un credit, chit că nu am apelat la acest tip de instrument financiar niciodată până acum (nici măcar la rate!)? Dacă îmi iau creditul de la BCR, voi ajunge şi eu la fel de neruşinat ca madama în cauză?

Am lucrat în trecut cu BCR-ul destul de mult, pentru persoane juridice. Astăzi nu mai sunt în vreo relaţie cu această bancă, şi nici nu aş preconiza vreuna în viitor. De aceea, poate contează mai puţin decât în cazul Jakobs, dar totuşi o să fac acest gest, în speranţa că dacă vom fi destui care să putem influnţa o schimbare: susţin demersul lui Dănuţ Mănăstireanu de protest împotriva acestui stil de publicitate.

Cred ca este important ca noi, creştinii, să avem o voce comună, clară şi coerentă împotriva unor astfel de aberaţii morale. Ştiu, e doar o reclamă; probabil vor mai veni şi altele. Totuşi eu cred că suntem creştini nu doar pentru a ne întâlni duminica în bisericuţele noastre spre a cânta ce faină e viaţa cu Dumnezeu, ci mai ales pentru a fi sare şi lumină în aceast lume.

Aşadar, oameni buni de la BCR, vă repet mesajul meu, ca să fie limpede pentru toată lumea: Nu gândim la fel!

15 comentarii

 1. Pe mine ma amuza – asta cand nu ma enerveaza – cele mai multe dintre reclamele BCR-ului.
  Din punctul meu de vedere, nu imi voi lua niciodata un credit de la BCR deoarece primesc bonus o blonda in dormitorul conjugal … Si nici un card de credit nu-mi voi lua de la ei, pentru ca risc sa imping masina pana la urmatoarea statie de benzina … 🙂 Si, da subscriu si eu: NU GANDIM LA FEL!

  1. Aia cu masina a fost o alta gaselnita antologica.
   Insa tot mai bine e sa promovezi deplasarile „eco”, decat jocul de-a v-ati ascunsa prin dulapuri … 😉
   Se agita unele ape, am auzit pe alte surse.
   Rabdare …

  1. Nu stiu. Cred ca Danut Manastireanu, care are mai multe relatii bune printre ortodocsi, ne-ar putea ajuta in aceasta privinta …

 2. Zilele trecute am fost vizitat si eu de un tip de la BCR si il cauta pe un alt coleg de al meu. El de fapt vroia sa faca o prezentare la ceea ce prezinta reclama lor si am vrut sa ii spun ca lasa de dorit ceea ce promoveaza el, dar m-am abtinut. A tinut mortis sa imi faca o prezentare financiara, care o stiam in fond ca e conceputa de niste capete de manipulanti, si am incercat sa il respect pana la final. A vrut sa ii mai dau recomandari, sa mai injecteze si pe altii, dar chiar atunci a intrat la mine in birou cineva… care m-a scapat de bcr-ist. Nici eu nu am avut relatii bune cu ei, cu banca lor si cu toate porcariile care le baga pe cap la oamenii din jur. Vreau doar sa avertizez pe cei care au credite la ei ca au facut cea mai mare greseala din viata si ca ceea ce am scris aici vor aprecia doar dupa ce vor simti regretele finale…

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s