Răspunsul BCR a venit!


Stimati clienti,

 Banca Comerciala Romana a luat nota de mesajele dumneavoastra referitoare la continutul campaniei publicitare pentru creditul de nevoi personale Divers BCR promovat in aceasta perioada.

Sesizarile dumneavoastra au fost aduse la cunostinta membrilor Comitetului Director si a responsabililor pentru Etica si Conformitate din cadrul companiei, precum si a responsabililor pentru comunicarea de marketing a bancii. Acestia le vor parcurge, urmand a analiza situatia in baza Regulamentului de Functionare si a Codului de Etica al bancii, precum si a legislatiei in vigoare.

 

 

Dorim, in acelasi timp, sa va informam cu privire la activitatea Bancii Comerciale Romane:

 • ·         BCR ofera o gama completa de servicii si solutii financiare dedicate fiecarei etape a ciclului financiar al vietii clientilor nostri sub forma unui „ghiseu unic”: economii, investitii, creditare, consultanta si consiliere. BCR incurajeaza relatia pe termen lung cu clientii din toate segmentele, oferind produse accesibile si transparente si servicii de consultanta personalizate.
 • ·         In prezent, BCR este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiuni pe piata de leasing, administrare active, pensii private si in domeniul locativ, precum si servicii bancare mobile. BCR este cel mai valoros brand financiar romanesc, dupa nivelul de incredere al clientilor (conform Indicelui National Bancar pe 2011) si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

 

 

De asemenea, dorim sa punctam urmatoarele aspecte:

 • ·         ultimii ani au fost martorii unei crize economice si financiare cu efecte perturbatoare asupra intregii societati. In toata aceasta perioada, am continuat sa fim alaturi de clientii nostri persoane fizice, companii si municipalitati locale si am continuat sa sprijinim statul roman. Astfel am ajutat peste 13.000 de familii sa isi achizitioneze prima lor locuintaam restructurat imprumuturile a peste 15.000 de familii care au intampinat dificultati financiaream continuat sa finantam afacerile viabile (care creeaza valoare adaugata si locuri de munca) si am sprijinit Romania sa acopere deficitul bugetar intr-o perioada critica la nivel mondial, in conditiile scaderii rating-urilor de tara si in contextul amenintarilor de faliment suveran in Europa si in lume. In aceasta perioada dificila, expunerea fata Romania a actionarului nostru majoritar, Erste Group, nu s-a redus, ci a crescut de la 7 mld EUR la 7.5 mld EUR. 
 • ·         Dupa declansarea crizei economice BCR si-a intensificat eforturile de sprijin pentru revenirea economica, atat prin implicarea substantiala in elaborarea strategiei de dezvoltare economica a tarii propusa de catre Consiliul Investitorilor Straini Guvernului Romaniei, cat si prin eforturile derelansare a creditarii prin finantarea dezvoltarii infrastructurii locale,negocierea de linii de finantare pentru companii, cu institutii financiare internationale (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii, Fondul European de Investitii), co-finantarea proiectelor cu finantare europeana (BCR a furnizat aproape jumatate din volumul co-finantarilor), dezvoltarea de pachete de servicii pentru microintreprinderi ori impulsionarea creditarii pentru persoane fizice(credite imobiliare si de nevoi personale).
 • ·         Pe parcursul intregii perioade, BCR a ramas fidela misiunii sale de a-si ajuta clientii sa isi indeplineasca aspiratiile si valorilor sale: Calitate, Orientarea catre client, Profesionalism si integritate, Eficienta, Recunoasterea si rasplatirea performantei, Lucrul in echipa.

 

Dincolo de responsabilitatea sa comerciala, BCR si-a demonstrat responsabilitatea sociala prin investitii de peste 1,5 milioane de euro in ultimii 2 ani, destinate sustinerii educatieiantreprenoriatului social si sprijinirii categoriilor sociale defavorizate (copii, batrani, oameni nevoiasi). Aceasta responsabilitate este inglobata in identitatea actionariatului nostru majoritar, Erste Group, o banca de economii fondata in anul 1819 cu scopul de a sprijini accesul la servicii bancare de baza (depozite si credite) pentru oamenii cu mijloace financiare reduse.

Mai mult decat atat, combinand activitatea comerciala cu activitatea de implicare in societate, BCR este singura banca care a lansat un pachet de produse si servicii dedicat in exclusivitate asociatiilor, fundatiilor si ONG-urilor –Pachetul Comunitate BCR.

 

Stimati clienti, va asiguram inca o data ca singurul nostru obiectiv este sprijinirea clientilor nostri si a economiei nationale, iar campaniile noastre publicitare au un scop strict comercial. Credem ca este dreptul inalienabil al clientilor nostri sa isi stabileasca propriile principii si valori, iar noi nu consideram ca avem dreptul sa emitem vreo judecata de valoare asupra acestora. Ne conducem activitatea financiar-bancara strict pe baza principiilor corectitudinii si prudentei economice si financiare.

 

Va multumim pentru mesajele dumneavoastra si pentru intelegere.

 

Cu stima,

Departamentul de Comunicare Externa al Bancii Comerciale Romane

 

7 gânduri despre “Răspunsul BCR a venit!

   1. Bine ar fi să ne dăm seama mai repede și cît se poate de lucid de impactul extrem de redus pe care îl avem în societatea românească.

    Și asta nu pentru că nu am avea ce să oferim (vorbind chiar și numai de cei 4 care am comentat aici pînă acum), ci pentru că ne lipsește strategia, solidaritatea și… percepția kairos-ului.

    Pricepem greu cînd s-a copt vremea…

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s