Lui Cristian Ionescu, fără dezamăgire


Mai multe persoane mi-au dat de înţeles în ultima perioadă, fie direct, fie mai voalat, că i-am dezamăgit. În acest palmares, pe care fiecare şi-l doreşte cât mai nesemnificativ, Cristian Ionescu este cel mai recent trofeu.

În cazul său, nu avem de-a face cu orice dezamăgire ci cu una profundă, expresie a unei prăbuşiri existenţiale legate de felul în care eu, odată perceput pe aceleaşi baricade, mi-am pierdut discernământul printre iţele încurcate şi lipsite de sens ale răfuielilor penticostale din ultimele zile.

Are dreptate Cristian Ionescu. Mă declar învins: în faţa isteriei provocate de acesta, în faţa comentariilor răutăcioase, a vitriolului împroşcat în public peste vinovaţi şi în lipsa unui minim de spirit restaurator, motivat de dragoste, orice formă de discernământ “din afară” riscă să treacă drept nebunie. Da, oameni buni, nebunie; este o insanitate crasă orice încercare de a argumenta cu nişte judecători care au deja verdictul hotărât înainte de a cerceta faptele. E o naivitate vecină cu prostia să lupţi pe un teren inchizitorial pentru dreptul celui care este vinovat, vorba lui Bergman, dintr-un film de-al său, de vină. E un gând vecin cu alienarea mintală să nu doreşti moartea unei lucrări pe care atâţia vor să o ucidă, cum este cea sub numele Peniel.

Da, frate Ionescu, în spaţiul tot mai prosper al idiosincrasiilor sectare, discernământul capătă repede, catalizat de isteria generală, mireasma judecăţilor descalificate de demonul liberalismului. Vă înţeleg dezamăgirea. M-aţi prins într-o cutiuţă şi-am ieşit de-acolo. Nu m-aţi închis bine. Poate altă dată să aveţi mai mult noroc.

Vă aduc însă în vedere, în puţine cuvinte, un aspect care ar trebui să vă dea de gândit nu numai dvs, ci şi altor dezamăgiţi. Dezamăgirea este o haină de lux a dumnezeilor acestei lumi. Cel ce se declară dezamăgit este unul care aşezat pe un piedestal, deasupra altarului, cere jertfe de conformare proiecţiilor proprii în materie de estetică a trăirii pe această lume.

“M-ai dezamăgit” îţi spune el, dându-ţi de înţeles, cu condescendenţă, că tot mic ai rămas, că nu ai trecut pragul aşa cum se aştepta din partea ta. Armonia universală se întemeiază pe augusta-i gândire; tu, mic nesimţit, ireverenţios, apostat al religiei sale, ai îndrăznit să îi tulburi acest etern paradis în care curge numai lapte şi miere. Apele, vânturile şi razele de soare toate mergeau în direcţia “corectă”, cea hotărâtă de el; corăbiile sale îşi urmau cursul aducător de profit. Iar tu … îl dezamăgeşti, nerecunoscător bandit spiritual.

O, dezamăgire, leac otrăvit al viselor omeneşti de doi bani! Cine oare îi va găsi leac în astă lume de turte lipsite de spuză, de universuri năruite înainte chiar ca creatorii lor să spună “să fie lumină”?

Dar, scuzaţi-mi divagaţia. Aş fi putut să spun toate astea în şi mai puţine cuvinte, frate Ionescu: dvs nu m-aţi dezamăgit. Un singur lucru aţi putea face; cu firea mea naivă, copilăros de încrezătoare în ceea ce poate face Dumnezeu din oameni, îl aştept să se întâmple: uimiţi-mă!

21 de comentarii

 1. Un subiect plin de putere pentru cel cu dorinta de transformare si ajungere la pocainta! L-a viata de crestin cu un adevarat cuget moral!!!Expresia ;”Dezamăgirea este o haină de lux a dumnezeilor acestei lumi.”Este foarte puternica si una ce duce la o actiune reala a timpului de azi!!Multi nu realizeaza acest lucru si chiar a ajuns sa fie adoptata de foarte multe persoane la experientele triste prin care multi crestini trec si ajung sa sufere tocmai din partea confratilor care traiesc doar prin o pretentie si luxsul vietii lor doresc sa depasheasca confortul si necesarul semenilor care ajung sa ii slujeasca si sa le fie membrii!!!Ce timpuri am ajuns si chit intuneric exzista in persoanlitatea multor persoane!!!!Intradevar este greu sa intelegi astfel de evenimente si pina chind DOMNUL ISUS HRISTOS in viata ta nu ajunge sa se descopere dupa cum s-a descoperit lui Pavel pe drumul Damascului ,in viata ,nu ai cum sa intelegi !Dar odata ce ajungi cu un spin in trup si ajungi sa treci prin apa,foc si sa devii purificat in viata toata sceneta iti apare dupa cum subiectul descrie!!!Multi in viata ajung la dezamagire,ajung sa abzica la lupta pentru viata de crestin si se lasa manipulati pentru o lauda ,pentru o pozitie ,dar chind puterea CUVINTULUI DIN SCRIPTURA TE LUMINEAZA ,CU CHIT CA ESTI IZOLAT ,CU CHIT CA ESTI CONSIDERAT NEBUN SI CU PROBLEME ,ajungi sa ai putere sa expui lumina ,sa o traiesti si sa te bucuri de adevaratele binecuvintari divine!!!Sper ca fiecare in personalitatea sa sa aprinda LUMINA CARE ESTE O CANDELA PENTRU PERSONALITATILE NOASTRE SI ADUCE O PUTERE DE TRANSFORMARE DUPA CUM IN 2 TIMOTEI 3 CU 16 LA 17 SCRIE;
  „16Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  17pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună”
  SA VEDEM ACUM CUM SE DORESTE SA SE AJUNGA L-A DESAVIRSIRE SI LA LUCRARI BUNE FIINCA DESEARA ESTE ESTE O INVITATIE SPECIALA DE EVANGHELIZARE ;
  „APRINDE LUMINA”
  http://rtnchicago.com/
  SI DE LA MESAJ SA VEDEM CUM SE VA AJUNGE LA PRACTICA(TRAIRE)!!Fiinca multi de aici prezenti in comentarii stiu despre ce scriu si stiu !!!!Si nu vreu pe nimeni sa injosesc ,sa scriu ce nu este ADEVARAT.Doresc ca ;Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, pe care o dă credinţa, pentruca, prin puterea Duhului Sfînt, să fiţi tari în nădejde si Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!

 2. Toti se imbraca cu haina iubirii, probabil a fratelui Moldoveanu, nu a lui Hristos! Dar, cand cineva ia in mana biciul sa scoata afara faradelegea este privit ca un extraterestru. Fratele Cristian Ionescu are dreptate, iar cuvintele lui sunt ca niste lovituri de bici… pentru cei vinovati. Pacatul nu primeste mila, ci pedeapsa. Cel ce se pocaieste sincer primeste mila si dragoste. Acoperind si aparand pacatul in numele dragostei lui Dumnezeu este o blasfemie.
  Nu confundati dragostea lui Dumnezeu cu ingaduirea pacatului si a pacatosului perpetuu!

 3. Stimata doamna(domnisoara ) sau poate pot sa imi permit sa scriu :”surioara”daca crezi ca ;comentariile mele sa le consideri anumite predici ,sa fie pentru binecuvintarea ta divina si sa iti fie de o mare folosinta indemnurile scrie!!!Predicile se spun in Biserici si in timpul unei slujbe!!!Iar comentariile de aici ajung doar sa ne descopere credinta si personalitatea ,fiinca in Matei 12 intelegem ce este scris?Sa citim;”35Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.”Deci dorinta mea in mesajele pe care ajungi sa le citesti doresc sa intelegi indemnul ap.Pavel scris in efeseni capitolul 5;”8Odinioară eraţi întunerec; dar acum sînteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii.
  9Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr.
  10Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului,
  11şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunerecului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.
  12Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns.
  13Dar toate aceste lucruri, cînd sînt osîndite de lumină, sînt date la iveală; pentrucă ceiace scoate totul la iveală, este lumina.
  14De aceea zice: ,,Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.„
  15Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.
  16Răscumpăraţi vremea, căci zilele sînt rele.
  17De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.”Sper ca mesajul sa fie unul constructiv si de folos!!!Si in viata sa nu uitam de mesajul de incurajare a apostolului Ioan scris in;
  2 Ioan 1
  1Presbiterul (Sau: bătrînul.) către aleasa Doamnă şi către copiii ei, pe cari -i iubesc în adevăr-şi nu numai eu, ci toţi cei ce cunosc adevărul, –
  2pentru adevărul acesta care rămîne în noi, şi care va fi cu noi în veac:
  3Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!
  4M’am bucurat foarte mult cînd am aflat pe unii din copiii tăi umblînd în adevăr, după porunca pe care am primit -o dela Tatăl.
  5Şi acum, te rog, Doamnă, nu ca şi cum ţi-aş scrie o poruncă nouă, ci cea, pe care am avut -o dela început: să ne iubim unii pe alţii!
  6Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit dela început.
  7Căci în lume s’au răspîndit mulţi amăgitori, cari nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Antihristul!
  8Păziţi-vă bine să nu perdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.
  9Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.”Sper ca mesajul sa-l primiti cu mult interes si caldura!!!!

 4. Ramin surprins de comentariul scris din partea lui”Daniel G.”Fiinca in afirmarea scrisa astfel apare;”Fratele Cristian Ionescu are dreptate, iar cuvintele lui sunt ca niste lovituri de bici… pentru cei vinovati. Pacatul nu primeste mila, ci pedeapsa. „Oare daca este asa ,cum se face ca in Biserica sa locala nu reuseste sa faca acelas lucru si ma intreb cum de are atita putere de exprimare pe paginile internetului ,iar fata de colegii de evanghelizare si traiesc in stare de pacat nu a avut o putere de exprimare!!!Fiinca in prezenta celor necunoscuti astfel expune reclama;
  http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/turneul-evanghelistic-impact.html
  Dar realitatea oare care este ?Si despre astfel de pacate descoperite ce fel de bici se foloseste?
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Se pare ca nu se poate folosi nici un bici si nici nu se poate discuta despre astfel de pacate fiinca multi au servit invitatia lui Satana si acum foarte multi sint implicati in aceleasi pacate dupa cum si el este!Si astfel de actiuni(minciuna,inshelatoria) nu se mai considera pacte grave si se pot ierta si chiar uita !!!oare chiar asa sa fie?Ce scrie in Scriptura despre cei care mint ,inshala si nu ishi respecta contractele financiare?Si mai detin si pretentii de sfinti si lideri de Biserici in care iau un salariu pentru unii chiar greu de imaginat ;ca se poate obtine!!!!ce ushor este sa se ia „biciul prin subiecte si comentarii pe paginile internetului,dar ce trist este ca in viata de zi cu zi ne confruntam cu totul altceva!!!1Si eu sint surprins la subiectele si comentariile care apar cu atita inflacarare fiinca ne cunoastem si nu scriu sub anonimat sa fiu acuzat de un ADEVAR pe care-l expui si mereu sciindumi-se ca sint acuzatii nevondate ,dar pentru o dovada reala am dat paginile de accesare!!!Si fiinca este multa cunostinta si pretentie la partea spirituala sper sa fie si putere de transformare pentru noua personalitate pentru a se putea ajunge la o adevaratapocainta si mintuire !!!Sa nu cumva sa ajungem ca fariseii si carturarii care mereu prin pozitia lor acuzau pe domnul ISUS HRISTOS!!!Sa nu ajungem prin faptele si pretentiile noastre din nou sa-L rastignim pe domnul ISUS HRISTOS si sa ne pierdem mintuirea,fiinca partea financiara si bogatiile acestei lumi nicidecum nu le putem lua cu noi chind murim!!!Si ar fi pacat sa traim doar pentru un confort trecator si un salar temporar prin care azi ne asiguram confortul si luxul in fata semenilor pe care pretindem ca ii slujim ,dar de fapt ei slujesc pentru multi !!!!!greu de inteles si chiar greu de conceput fiinca si pe timpul domnului Isus Hristos lucrurile s-au intimplat la fel si prin cuvintele din Matei 23 ce descoperim ca domnul ISUS HRISTOS SPUNE UCENICILOR SI MULTIMILOR? Oare azi nu este la fel? Si inca cu o putere aparte prin ceea ce s-a ajuns sa se realizeze?

 5. Citind subiectul „PENIEL: CELEBRARE PE ÎNĂLȚIMILE DE LA ORADEA (GUEST POST – PASTOR DANIEL CHIU)”de pe Blogul cu pagina de accesare;
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/20/peniel-cine-sunt-apologistii-liberali/#comment-4945
  ;am ramas surprins de comentariul scris;
  „cristianionescu Răspunde 20 iunie 2011 la 1:13 PM 00 iRate This
  @ aliatul… cuiva
  Vă înțeleg și vă împărtășesc frustrarea!
  Am așteptat și încă aștept reacții de schimbare radicală din partea protagoniștilor a ceea ce s-a petrecut la Oradea și… a altora. Poate e prea curând. Au trecut doar vreo 10 zile. Mai așteptăm și mai presăm.
  Dar argumentul cu… flămânzii, orfanii, văduvele și alte subiecte nu se potrivește. Asta înseamnă să dăm prioritate Evangheliei sociale în detrimentul Adevărului crezut și trăit al Evangheliei. Ceea ce nu se poate!
  Toate își au locul lor și toate trebuie făcute sau… nelăsate nefăcute!”
  Dar cu privire la problemele locale nu a ajuns l-a o frustrare?Si nu doreste sa simta suferinta si frustrarea care s-a creat in unele familii si au ramas traumatizate pshihic fiinca a tinut partinire unor persoane mai putin crestine si in actele lor necrestinesti au ajuns sa aduca multa suferinta ,iar institutiilor financiare o mare problema!!!Doreste din partea organizatiei Peniel sa capituleze si chiar sa fie desfintate uitind ca pozitia lui de pastor este pentru rezolvarea problemelor sale Bisericesti si a membrilor care a reushit sa ii detina!!Si sa nu uite sa ishi caute mai intii oile ratacite din staul sau fiinca astfel pozitia si salariul oferit devine o valoare pentru interesele firesti care au ajuns sa intreaca interesele spirituale!!!!Chiti ani au trecut pentru rezolvarea unor probleme locale?Si care este rezultatul?Este sincer sa le descrie?Si se doreste sa se cunoasca asa dupa cum ele au aparut in partea judiciara a mai multora?Sau se doreste doar sa fie maturate sub presh?Si prin astfel de subiecte sa subatraga atentia de la realul care se afla in staulul sau?In ce ne consta oare adevarata personalitate de crestin?Chiar nu se doreste sa se ajunga la sfintenie si o traire in noua personalitate crestina?Fiinca prin cuvintele din prima epistola a lui Petru capitolul 4 cu 10 la 19 ,ce gasim scris?

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s