Dan Bittman – despre căsătorie sau … mai bine nu (R)


Dintr-un articol de pe site-ul Adevărului, intitulat suficient de provocator Viaţa de cuplu – mariaj sau concubinaj?, aflăm ce părere are Dan Bittman despre căsătorie. Da, este vorba de acelaşi artist care a înmuiat inimile atâtor îndrăgostiţi cu Să nu-mi iei niciodată dragostea şi cu alte piese de dragoste memorabile; el este acela care ne va oferi un model de asumare a iubirii nu numai pe scenă, în cântece siropoase, ci şi în viaţa de toate zilele.

După douăzeci de ani de convieţuire cu Liliana Ştefan, cu care are şi trei copii, Bittman încă nu are de gând să se căsătorească. Ce contează o hârtie, dacă nu este dragoste? Un act – certificatul de căsătorie – iar fi încurcat mai mult pe cei doi, pretinde artistul. “Legile din România arată că e mult mai bine să nu fi căsătorit” este perla de înţelepciune a lui Dănuţ (SRL), lecţia sa de viaţă pentru o nouă generaţie din ce în ce mai debusolată.

Aşadar craiul care ar fi traversat peste mări şi peste văi pentru draga sa, care ar fi suportat orice ca să nu-i fie luată iubirea şi care i-a dăruit ei un inel mare, mare cât a sa inimă, nu este totuşi suficient de convins de puterea unui legământ luat în faţa oficialităţilor statului român. Despre un legământ înaintea lui Dumnezeu  … nici nu se pune problema.

Morala: e mult mai uşor să ciripeşti toată ziua vrute şi nevrute decât să iei fir cu fir şi să clădeşti un cuib căldicel pentru tine şi pentru partenera ta, sau, coborând între oameni, e mai convenabil în zilele noastre să fi trubadur decât cavaler. Prejudecăţi răstâlmăceşti …

3 gânduri despre “Dan Bittman – despre căsătorie sau … mai bine nu (R)

  1. si totusi e vina proastei aleia ca sta cu el si mai face si trei copii!
    e diferenta intre IQ si intelepciune sau stiinta de a trai ca om;

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s