Daniel Chiu recidivează


Când am sugerat că pastorii Cristian Ionescu şi Daniel Chiu împărtăşesc ontologic şi fenomenologic acelaşi fundament existenţial speram să nu am dreptate. Iluzii deşarte. Pastorul penticostal din Chicago găzduieşte pe blogul său un guest-post incendiar, care prin atmosferă şi conţinut ne aduce aminte de celebra scrisoare deschisă în care Iosif Ţon era asociat proorocilor lui Baal.

Iată cum o penibilă isterie poate să aducă braţ la braţ două persoane care cu numai câteva luni în urmă împărtăşeau poziţii diferite în “problema Ţon – străjeri”. Iată că Baal, pe care îl credeam plecat în concediu, este invitat şi el la petrecerea penticostală (de catre un baptist!). A fost nevoie să reapară pe scenă Daniel Chiu, cel care scrie curat ca diamantul (scuze, iarăşi nu m-am putut abţine!), pentru ca demonul care a dat cele mai multe bătăi de cap israeliţilor în vechime să semneze şi el condica în post-moderna confruntare din sânul evanghelicilor noştri.

Reţinem deci, în spiritul dialogului pe care numai fratele Petrică Lascău îl mai vede, jigniri de toată frumuseţea:

Trupa de actori care interpretat sceneta – “trupă de păgâni”

participanţii la eveniment –  “tineri dornici de senzualităţi şi pofte ce debordează în imoralitate.”

Peniel – Peni-Baal

Iresponsabilităţii cu care Daniel Chiu aruncă cu etichete şi ghilimele i se mai adaugă şi un paragraf care m-a lăsat mască:

Cărui dumnezeu îi mulţumeşte conducerea organizaţiei? Probabil lui Baal şi Astarteii, zeii care promovau la temple prostituţia sacră!

Am şi eu o întrebare, frate Chiu: care dumnezeu te învaţă să întocmeşti nişte epistole atât de ziditoare şi restauratoare precum cea de faţă?

Urmează apoi un pomelnic de citate din comentarii de pe site-ul Peniel, presupun. Unde eşti Marius Cruceru să-i dai o lecţie acestui frate care citează peste o duzină de comentatori favorabili acelei manifestări, trunchiat şi fără să precizeze sursa?

Pastore Cristian Ionescu, nu credeam că ajung să rostesc eu însumi întrebarea asta, dar n-am ce-i face: îmi dai voie să fiu şi eu dezamăgit? E păcatul meu, însă … vai de cine m-a împins în starea asta!

28 de comentarii

 1. O data ciuma (cazul fr Ton) acum muma cazul Peniel!!!!!Dur comentariul lui Pasareaph.”daca sangerezi te-au…)cine mai arunca cu pietre incontinuare este intrebarea? ca de inceput au inceput „ma gandesc ca cei fara pacat!”nu!!!

 2. Frate Bodiu, ai aceeaşi atitudine incisivă şi despre “iresponsabilitatea” lui Ilie când a condamnat închinarea idolatră luînd în derâdere pe închinătorii falşi? Crede-mă, că şi atunci au fost deştepţi care l-au condamnat pentru îngustimea şi pentru militarismul său pe Ilie. La tronul lui Christos, noi, cei pe care ne apostrofezi, vom fi răsplătiţi, pentru că am luptat cu dreptate, după pilda profeţilor Scripturii, iar dumneata îţi vei pleca capul cu ruşine. Te-ai asociat cu secăturile batjocoritoare. Ce păcat, frate Bodiu, că nu îţi pui pana în slujba măreţei cauze a apărării sfinţeniei Dumnezeului nostru! Dacă nu ai curajul să păşeşti în arenă luptând pentru adevăr şi neprihănire, măcar nu te asocia cu haita de batjocoritori ai sfinţeniei. O să dăm socoteală de fiecare vorbă fără rost, cu atât mai mult de vorbele care au încurajat insolenţa şi imoralitatea în generaţia care ar trebui să-L cunoască pe Dumnezeul de trei ori sfânt, dar care nu Îl cunoaşte, şi aceasta în mare măsură din pricina ideologilor liberali, în rândurile cărora militezi, se pare, cu mândrie. Încă mai nădăjduiesc că îţi vei veni în fire şi vei deveni un cavaler al lui Christos. Până atunci, propun să îţi schimbi titlul blogului din Frică şi cutremur în Nesăbuinţă şi curaj prostesc.

 3. John B, mie nu-mi pare rau sa iti spun in public ca prin comentariul tau dovedesti o carenta ingrijoratoare in privinta celor sapte ani de acasa. Deci … nu.

 4. @Daniel Chiu, nu pot pricepe cum va puteti permite un asemenea limbaj care sincer nu este demn de un pastor si nu va onoreaza nici pe dvs, nici comunitatea pe care o conduceti si nici pe Dumnezeu. Puteti face un efort de gindire ca poate acele persoane pe care le ati numit secaturi citesc comentariul dumneavoastra? Ce parerea isi vor face despre credinta dumneavoastra? Daca ati fi pastor in Cluj, la biserica noastra, dupa un asemenea limbaj ati invitat sa parasiti pozitia de conducere si poate chiar adunarea daca nu v ati cere scuze pentru afirmatai dvs.

   1. Wow! Ati gasit si „baza biblica” pentru a improsca cu venin in cei pentru care a murit Cristos …
    Ce ne mai rămâne, deci? Executia, probabil …

 5. De ce ne miram de reactia domnului Chiu? Ma intreb de ce ne agitam vis-a-vis de stilul lipsit de Har al domniei sale. Pastorul Chiu este previzibil…
  Cand ii citesc cuvintele … imi aduc aminte de fariseii ce au prins femeia in preacurvie. Este un om care sta lipit de Lege, nu langa inima (…) lui Hristos. Dumnezeu nu are nevoie sa-i aparam sfintenia…, Bag sama ca fratele Chiu este trimisul divin… Lupta noastra in a apara sfintenia Divina este un afront adus Divinitatii. Si eu si domnul Chiu suntem sfintiti prin Hristos, ne este imputata sfintenia… Chemarea noastra este aceea de a ne INDUMNEZEI (vorba teologiei ortodoxe), de a-L cauta pe El de a-L iubi… si de a duce dragostea Lui celorlalti. Cu respect frate Chiu, un sfat de la un pacatos sfintit nu prin ce face si spune ci prin Hristos…invatati sa iubiti oamenii… si tinerii. Si inca ceva , haideti in Romania… traiti aici, predicati aici, iubiti aici. Majoritatea care scriem si comentam avem uneori o doza de rautate si ironie, dar la dvs cuvintele vin dintr-un iad al rautatii. Unde este bunatatea si dragostea? Lasati-L pe Dumnezeu sa-si protejeze sfintenia… in rest, invatati ce inseamna „mila voiesc, nu jertfe”. Si ca sa fiu rau, a mai aparut cumva un profet … si noi nu stim?

 6. Urmăresc de ceva timp fenomenul incendiar din ultima vreme numit Peniel – Oradea. Sincer nu am vrut să intervin pănă acum pentru că nu am dorit să intru în polemică cu nimeni, dar sincer astăzi am simţit că ceva din interior mă împinge să fac acest lucru de a-mi spune şi eu părerea despre conferinţele Peniel. Nu am ales să comentez nici pe blogul Popas pentru suflet şi nici pe blogul România Evanghelică pentru a încerca să rămân echidistant, şi atunci am ales blogul lui Dio Bodiu. Îţi mulţumesc Dio pentru găzduire.
  În anul 2007 am fost organizatorul conferinţei Peniel la Arad, a fost prima conferinţă Peniel la care am participat (surse din cadrul conducerii Peniel au spus că a fost o conferinţă de referinţă pentru ei), şi pot să vă spun că la acea conferinţă am simţit cu adevărat prezenţa lui Dumnezeu, atât în mesajele păstorilor Sami Tuţac, Lazăr Gog sau Vladimir Pustan, cât şi în închinarea tinerilor. Este adevărat şi atunci poate ca şi acum la Oradea şi eu am trăit o dezamăgire, dar atunci am fost dezamăgit de unii păstorii care au fot în sală pentru că au decis ca atunci cand platforma a fost plină de tineri în lacrimi care doreau să-şi dedice sau sa-şi rededice viaţa lui Dumnezeu şi când pastorul Gog sau Pustan i-a rugat pe păstorii din sală o parte dintre aceştia au preferat să rămână comozi pe scaune în frunte cu vicepreşedintele CP. Sincer atunci am plâns… câţiva păstori mi-au spus după terminarea conferinţei câ au mustrări de conştiinţă că nu au coborât pe platformă să se roage împreună cu acei tineri şi că au preferat să se uite la cei din conducere şi să stea pe scaun.
  Revenind acum la ce a fost la Oradea, am văzut şi eu înregistrarea de pe youtube, nu vreau să spun eu acum şi aici dacă a fost păcat sau dacă nu a fost păcat acea pantomină, dar dacă conducerea Peniel prin vocea lui Oli Oniga şi-au cerut scuze public pentru acel incident, au luat şi unele măsuri în cadrul organizaţiei Peniel nu cred că trebuie să continuăm să fim aşa de acizi şi să condamnăm tot ce s-a făcut bun păna acum la Peniel. Cred că duhul blândeţii trebuie să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi şi mai ales pe unii pastori care trebuie să fie un exemplu. Este uşor să aruncăm cu pietre, să denigrăm dar este mai greu să încurajăm să zidim să apreciem. Scumpii mei hai să lăsăm pietrele jos şi să le folosim pentru fundaţie nu să aruncăm cu ele unii în alţii. Vă doresc tuturor numai bine.
  Dio, încă o dată mulţumesc pentru găzduire.

  1. Foarte interesanta marturia ta, cu atat mai pretioasa cu cat vine de la cineva care stie despre ce vorbim aici. Multumesc si eu pentru contributie.
   In principiu, pe mine m-a interesat mai putin delictul in sine, cat gestionarea lui. Aici este marea problema: se doreste distrugerea din temelii a intregului edificiu, fara discernerea binelui de rau, fara un minim efort de restaurare.
   Scapa cine poate … daca mai poate sa fie salvat cineva din furtuna asta …

  2. Nu te mira frate unde-i griu este si pleava . Cu Isus in casa la vames erau pe linga ucenicii Domnului si curve, vamesi si pacatosi deci nu trebuie sa va mire ca la Peniel au fost din toate categoriile.Este ca si cu banii. Unii sunt buni iar altii falsi. Doar si-n adunarile celor care sunt „destepti” si „piticul stie tot” au si griu si pleava.

 7. Stimate „Puţinştiutoru’- le”!

  Dacă într-adevăr ştii puţine, de unde o mai ştii şi pe asta:
  “Daca ati fi pastor (Daniel Chiu-n.n.) in Cluj, la biserica noastra, dupa un asemenea limbaj ati invitat sa parasiti pozitia de conducere si poate chiar adunarea daca nu v ati cere scuze pentru afirmatai dvs.”

  Dincolo de observarea unor greşeli de ortografie , dacă nu e cu supărare ,am şi eu două întrebări :

  Care e acea biserică?

  Dar mai ales care parte a bisericii (atât numeric cât şi-sau mai ales-calitativ) ar lua o decizie atât de tranşantă ca cea pe care o sugeraţi?

 8. La fel dupa cum fiecare in pasiunea sa citeste subiectele care apar pe blogurile crestine si cele sociale .la fel o fac un interes aparte mai ales chind vad ca anumite persoane cu pozitii grele in sfera spirituala in loc de a ajunge la o unitate crestina si plina de dragoste ,declanseaza putem chiar sa scriem stari tensionate si pline de o afectiune necrestina!!Oare stim de ce?Prea putini inteleg lupta si scopul!!Dar cuvintele din SFINTELE SCRIPTURI descopera raspunsul!Sa citim doar cu atentie in epistola catre Iacob caapitolul 1;18El, de bună voia Lui, ne -a născut prin Cuvîntul adevărului, ca să fim un fel de pîrgă a făpturilor Lui.
  19Ştiţi bine lucrul acesta, prea iubiţii mei fraţi! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mînie;
  20căci mînia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.
  21De aceea lepădaţi orice necurăţie şi orice revărsare de răutate şi primiţi cu blîndeţă Cuvîntul sădit în voi, care vă poate mîntui sufletele.
  22Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, nu numai ascultători, înşelîndu-vă singuri.
  23Căci dacă ascultă cineva Cuvîntul, şi nu -l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într’o oglindă;
  24şi, dupăce s’a privit, pleacă şi uită îndată cum era.”Se vede ca fratiorul nostru de credinta Cristian Ionescu ,inca nu a citit aceste versete si in puterea pozitiei cauta doar o lupta psihologica spirituala cu cei prezenti in spatiul virtual si pe urma o extindere in spatiul real!!!De ce?prea putini inteleg cum a reushit sa ishi formeze Biserica si prin ce mijloce a rushit sa o rupa din Biserica mama involvind chiar si politia !!Nu vreu sa dau o descriere in amanuntime sa nu se zica ca fac un atac la persoana si nici nu vreu sa scriu acuzatii nefondate dupa cum mereu din partea sa se scrie ,dar ele releva actiunile asa cum sint;
  http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/
  Comentariile expun realitateaa si fiecare poate sa descopere ADEVARUL!Dar ce este trist ca nu se doreste sa se accepte ADEVARUL si multi pshihic si sub alte forme ajung de sufera!!!Se vede ca de la faptele savirshite in societate si in blagosfera spirituala a internetului stie cum sa se foloseasca de persoane si sa atace sub anumite forme;
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2010/12/03/scrisoare-de-la-pastorul-daniel-chiu-drept-la-replica/
  Dar oare cu ce scop ?Fiinca in subiect introduce urmatoarea afirmare;
  „(Cristian Ionescu: Așa după cum dumneavoastră ați fost mâhnit de ”insinuările” mele, și eu am fost mâhnit de insinuările dvs. chiar dacă nu ați pomenit despre penticostali. ..”
  Iar prin urmatoarea fraza spune;
  „Pentru ca să fiu liniștit, aștept de la dvs. o propoziție din care să reiasă ce poziție aveți dumneavoastră despre faptul că în Biserica Elim din Chicago, se petrec aceste lucruri acum. Suntem noi înșelători? Sunt membrii Bisericii Elim carnali? ”
  Oare chind astfel de fapte se savirshesc in Biserica cum se pot considera?
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Ce fel de persoana se poate numi ,cel care ajunge sa inshele sistemul si pe cei din jur?Si nu doreste nici sa-si recunoasca greshala care de fapt chiar ca duce la pacat!!!Multi spun ca este nedrept ce scriu si faptul ca expun ADEVARUL in fata provocarilor si razboiului psihologic pe care fratiorul nostru de credinta CRISTIAN IONESCU a ajuns sa i-l produca incepind cu Vasilica Croitorul prin lansarea cartii „Rascumpararea memoriei” si oblighind pe cei prezenti la conferinta penticostala de la Atlanta sa semneze declaratii despre care acum nimeni nu mai stie nimic si totul este pus sub presh iar prin comentarii astfel scrie;”Pai ce mai astepti, Vasilica ?
  Pune mana pe mitraliera, ca asta e moda in America !”
  http://groups.yahoo.com/group/strajerul/message/4833
  Ele pot sa continuie astfel;
  „Calomniile pastorului Cristian Ionescu sunt conștiente, calculate și deliberate”
  http://surprinsdedumnezeu.wordpress.com/2011/06/16/calomniile-pastorului-cristian-ionescu-sunt-constiente-calculate-si-deliberate/
  Sint lucruri si mai dureroase care se pot scrie si documenta si prin care se poate arata starea Bisericii pe care a ajuns sa o conduca in cei 10 ani si care ii asigura un salar de peste 6 mii de dolari conform raportului lunar al Bisericii.Este foarte rushinos ca fratiorul nostru Cristian Ionescu a ajuns si pe spatiul virtual sa actioneze ca in spatiul real si sa se foloseasca de persoane cu o demnitate spirituala pentru a crea un razboi pshiolocig spiritual!!!Nicaieri in Scriptura nu vedem sau intilnim aceasta invatatura!!!Trist este ca in ultima perioada a atras chiar in Biserica multe personaje atit din domeniul penticostal chit si cel baptist pentru a reda o imagine de samaritean si pe urma ii foloseste pentru atac virtual!!!!!oare el nu a ajuns sa cunoasca mesajul domnului Isus Hristos ?Si inca nu a invatat ca in pozitia de Lider spiritual el trebuie sa aduca poporul la o unitate si dragoste crestineasca?Tot ce am scris este pentru a expune ADEVARUL si a se intelege puterea de manipulare si scopul pe care multi nu au ajuns inca sa-l cunoasca!!!!Interesant este ca saptamina trecuta a participat la o mica evanghelizare la Chicago despre care inca nu a deschis un subiect ;
  http://www.ustream.tv/channel/switch-on-live
  Si foarte cumintel si-a prezentat mesajul in engleza!
  Ma intreb ;oare chit de departe doreste sa inainteze cu acest razboi prin care astfel scrie;
  „(Cristian Ionescu: Obiectivul pe care l-ați avut, ca și ceilalți lideri baptiști implicați în această dezbatere, a fost să-i executați pe acești oameni în piața publică a internetului și nu în dimensiunea ”intestină” a Bisericii Baptiste. Pe de altă parte, nu uitați că suntem parte împreună din mișcarea evanghelică. În măsura în care ați încercat să vă folosiți și de noi (probabil pentru a tăia acestor oameni orice cale spre vreo cetate de scăpare), intervenția noastră este pertinentă și nu impertinentă! Noi nu ne comunicăm punctele de vedere în numele vreunei instituții religioase unei alte instituții religioase ci ca frați, dacă suntem, în Domnul, pe care dvs. ne-ați introdus în horă prin publicarea acestui caz. Poate că ar fi bine să întrebați pe unii dintre liderii baptiști de ce au solicitat sprijinul omologilor lor penticostali în înăbușirea acestei mișcări.)”
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2010/12/03/scrisoare-de-la-pastorul-daniel-chiu-drept-la-replica/
  Iar acum astfel i-l implica;
  ÎNĂLȚIMILE DE LA ORADEA (GUEST POST – PASTOR DANIEL CHIU)
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/20/peniel-cine-sunt-apologistii-liberali/
  Dar oare intradevar pastorul Chiu stie ca este folosit in acest razboi virtual?Si multi altii au ajuns sa cunoasca persoanlitatea lui Cristian Ionescu si adevarul despre ceea ce creaza si de ce?

 9. Lui Alex „la pătrat” ! 🙂

  Iată un link: Logos Baptist Ministries, Niles, Illinois.
  Dacă intri pe site, poţi afla detaliile care te interesează.
  Succes!

 10. Am citit si constat doar lupte de idei intre partide religioase .Pe scurt cand apartii Lui Hristos primesti ceva din Adevar direct de la DUMNEZEU pentru mantuire…………. …nu t.e duci dupa oameni M-am convins ca tainele IMPARATIEI sunt descoperite la putini ….vorbim despre HRISTOS …..dar nuL cunoastem….Sa stiti ca HRISTOS lucreaza la fel ca in BISERICA primara si EL o descopera celor sinceri care nu cauta oameni ci pe EL….Am vazut in zilele noastre Lucrarea DUHULUI SFANT care e deoparte ….nu la tv nu cu festivitati….Am o intrebare pentru cei care sunteti pastori ….pentru cati dintre voi a declarat DOMNUL ISUS prin DUHUL SFANT/ <<iata ca te pun pastor ,…..efeseni 4,11 Si EL a dat pe unii apostoli pe altii prooroci pe altii evanghelisti pe altii pastori si invatatori…….Hristos si in zilele noastre pune lucratori peste turma LUI …..mai clar unii sunt pastori pusi de oameni si altii sunt pastori pusi de HRISTOS …..oile MELE cunosc GLASUL MEU si nu se duc dupa un strain.

 11. EU sunt de acord cu viziunea pastorului Daniel Chiru, si pare-se ca aveti ceva personal cu el, nicidecum contra viziunii lui despre crestinism. Omul le vede bine, cat despre voi … ??

  1. „Omul”, cum zici, are viziunea unui taietor de lemne in fata unei paduri care, in loc de frunze, gazduieste pe crengi foi de-o suta’ … Nu pot sa nu ma intreb: la asa calauza, oare cum or fi aratand urmasii?

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s