Au voie creştinele să îşi pună silicoane?


Nu, nu sunteţi pe Creştin Total, întrebarea nu mi-a pus-o o soră prin email, nici nu este o încercare personală de a-i prinde pe unii în laţ. Este o întrebare care pentru unele dintre fiicele Evei poate constitui material de reflecţie, în timp ce pentru burtoacele bărbăţeilor creştini încă nu s-a găsit un leac care să nu ceară regim, disciplină şi alte dureroase metode mult prea convenţionale.

Permiteţi-mi să vă furnizez un răspuns personal, acum când încă nu am ajuns la stadiul de infailibilitate; el este încă supus eventualelor nuanţări din partea voastră, în timp ce la nivel de principiu nu cred că putem negocia prea multe.

Aşadar … nu! Să vă iasă din cap chestia asta! Oi fi eu mai liberal, dar nici chiar aşa! Motivele? În mod normal nu aş avea nici o obligaţie să vi le furnizez. Totuşi, astăzi e ziua voastră norocoasă aşa că …

1. Apelul la silicoane implică modificarea aspectului tău, să te prezinţi lumii aşa cum nu eşti în realitate, cum te-a creat Dumnezeu.

E limpede, da? Nu aveţi voie să operaţi astfel de modificări folosind metode artificiale. Aveţi voie, în schimb, să zâmbiţi ca mame şi fiice fericite (indiferent de felul în care vă tratează soţii şi taţii voştri, mesajul de faţa voastră trebuie să fie “Sunt pocăită – sunt fericită!”). Aveţi voie – de fapt, e cam musai – să vă gratulaţi cu “Pace!”, indiferent de prăpăstiile peste care trebuie aruncate aceste cuvinte. Singura operaţie estetică permisă este cea care vă aşterne pe chipuri acel râs biblic, râsul pentru ziua de mâine (Proverbe 31:25). Zgomotos, optimist, molipsitor. Haideţi: nu e greu deloc!

2. Nu doar că îţi modifici aspectul tău real într-unul fals: el este unul mai atrăgător, mai provocator.

Cu ceva vreme în urmă (AICI), am văzut cum Conducerea Cultului Creştin Penticostal admitea într-un comunicat de mare importanţă pentru ţară existenţa unor „forme atrăgătoare ale trupului” (la ce s-or fi gândit ei când au scris propoziţia asta … nu vreau să ştiu). Mă rog, nu ştiu dacă această existenţă poate fi dovedită cumva; fapt este că vă ajunge suratelor cât de atrăgătoare sunteţi! Ce vreţi mai mult? Nu vă e milă de ei?

Aşadar, nu aveţi voie să vă puneţi silicoane. Veţi fi mai păcătoase or voi trebuie să fiţi sfinte cu trupul: baticul, fusta lungă şi privirea-n podea!

3. Motivaţii păcătoase: fetele din lume îşi pun silicoane ca să aibă mai multă încredere în viaţă.

Mărturisesc că nu înţeleg cum pot gelatinele alea ciudate să dea încredere. Am încercat să îmi imaginez dacă aş avea mai multă încredere în condiţiile în care muşchii mei s-ar umfla ca ai lui Stallone după ce îşi ia steroizii: nu am reuşit (să îmi imaginez n.a.).

Vreţi încredere? Vă dăm noi încredere: avem versete pregătite pentru orice provocare a vieţii, scoase din context, întotdeauna disponibile în momente în care vă simţiţi nesigure cu privire la cozonacii din cuptor, la felul în care s-au închis capacele borcanelor cu murături, preţul gogoşarilor de anul acesta din piaţă, cele mai bune metode de curăţare a costumului lui, valoarea ştersului de scutece şi a spălării vaselor (manual!), alegerea de a fi casnică în loc de avea o carieră, rostul vital în adunare de a-i face pe copii să păstreze liniştea în timpul predicii …

Avem şi versete şi Biblii pentru femei şi devoţionale cât cuprinde pentru sufleţelele voastre nesigure de feminitatea lor. Vi le servim ca pe prăjituri (unii chiar aşa le numesc). Singura problemă este că nu vi le putem implanta în creştete. Vine şi vremea aia, nu vă fie teamă …

Iată cum se poate tranşa o problemă delicată cu calm şi cu simţ de răspundere. Mai am în vedere şi alte întrebări “bombă”, cum ar fi: “Are voie un creştin să îl susţină pe Dan Diaconescu în campania pentru prezidenţiale?” Sau:  “Poate un creştin să meargă la o nuntă unde Guţă este naş mare?”. Ţineţi aproape!

73 de comentarii

 1. Dyo,

  În timp ce sunt de acord cu ce ai scris, vreau doar sa remarc ca exista loc pentru înfrumusetarea trupului pâna la un anumit punct. Vezi Psalmul 104:15.

   1. Oricum, de aici pot pleca alte dileme: Floriol, Unisol, Argus … Sa fie de masline sau de floarea soarelui?
    Iar noi, cei ce am facut compromis doar burtilor, nu vrem cu nici un chip mai multe probleme decat exista deja … 😦

 2. Râsu plânsu, fain Dyo. Ce e interesant că Domnul Isus când condamnă masturbarea și ochiul bărbatului care se uită la ceva care-l face să intre în călduri , nu spune nimic de femei, cum că ele sunt de vină, silicoanele lor, fustele lor scurte, părul dezlegat fără batic, sau cum ai amintit și tu, “forme atrăgătoare ale trupului” . Problema e la pofta NOASTRĂ. Și ca soluție căutam întodeauna ceva la Eva. Ne vindecăm de de poftele noastre neostoite dând vina pe Dumnezeu că ne-a făcut-o așa senzuală pe Eva. Noi suntem sfântoci, chiar dacă suntem deformași și borțoși, cum ai amintit tu Dionis. Cum spune Dostoievski, e o adevărată tărășenie, mascaradă ceea ce facem. Suntem vinovați, bolnăvicioși, și neostoiți în păcatele noastre ascunse. Dacă nu ne pocăim autentic, aidoma lui Raskolnicov, să ieșim în stradă, să spunem soției, pastorului, aproapelui nostru ceea ce gândim și facem , vom deveni niște țopârlani plin de vicii, care nu catadicsesc să se ascundă de fratele sau sora. Dumnezeu preabunul să ne ajute.

  1. Am mai adus si eu discutia pe acest fagas cand a fost vorba de imbracamintea femeii, odata pe blogul lui Marius Cruceru. Se pare totusi ca ele sunt vinovate si pace …

 3. Nu vreau sa vulgarizez conversatia, dar pentru mine sa ating un san siliconat este un „horror horroribus”. Unul dintre cele mai sublime momente in intimitate este cel in care mangai sanul sotiei. Sa te trezesti intr-o buna zi ca atingi niste chimicale sigilate superficial in plastic bio este pur si simplu deprimant.
  As an aside, trebuie sa recunoastem ca in incercarea lor de a fi mai frumoase, femeile reusesc de foarte multe ori sa obtina exact contrariul. De aceea raman la parerea ca o reteta optima pentru frumusete ramane, intr-adevar, prezenta lui Dumnezeu, nesiliconat, in viata lor. Si a noastra, a burtosilor.

  1. M-ai pus la incercare cu descriptivitatea ta prea … descriptiva; de data asta treaca (fara mearga!) de la mine … Observa – i-am spus si lui Rasvan asta – ca eu nu am mentionat unde sa isi puna (sau nu) crestinele noastre silicoanele …
   Observa si invata! 😉

   1. da, treaca. asta mai lipsea acuma sa spunem pe bloguri ale unor crestini (care mai si predica) ce ne place sa facem in intimitate.

    sunt sigura ca n-o sa mearga nimeni in iad pt ca si-o pus silicoane.

   2. Sorry. Nu am intentionat sa exagerez cu „descriptivitatea”. A fost mai degraba un test al propriei mele pudibonderii. L-am trecut cu bine, acum pot sa-mi vad in continuare de treaba. Observ, totusi, ca eLioR. missed the point complet. Nu e vorba aici de iad sau rai ci de bun-simt, de decenta si, mai ales, de raportarea la noi insine ca si „teofori”. Sugerez de asemenea lui Dyo sa posteze o lista de subiecte taboo pentru crestini (o rasa de „aliens”, cred…) ca sa stim si noi ce putem comenta si ce nu.
    O, sfanta autocenzura, o, falsa pudoare, ce sfinti suntem cand ne simtim superiori celorlalti!!

   3. nu cred ca un site crestin este locul potrivit sa-ti dai testele de genul acesta.
    apoi eu cred ca am inteles bine: au sau nu voie crestinele sa-si puna silicoane? daca nu au voie, de ce nu au voie? ce se intampla daca-si pun si n-au voie? nu cumva li se spune ca-s pacatoase, ca vor merge in iad si alea alea? nu din cauza indecentei si a nebunului simt se siliconeaza lumea. adica nu cei mai multi. apoi bunul simt in cazul de fata se poate traduce cu gustul, care stim bine ca difera la o persoana la alta. (sper ca stii ca sunt si barbati care se siliconeaza, deci sa nu vorbim doar despre femei)
    daca am atentionat vizavi de testul tau superfantastic, nu inseamna ca afisez o falsa sfintenie si pudoare ori c-as atenta la a ta. iti dau eu exemplu de falsa sfintenie si pudoare: acum ceva vreme, dl Manastireanu atragea atentia asupra unei reclame la cafeaua Jabobs. multi au sarit sa-l sustina, inclusiv proprietarul acestui blog, cum ca vezi Doamne reclama indeamna la imoralitate. de acord. dar tot ei sunt cei care se uita la filme, si mai vin sa vorbeasca despre ele pe blog, care la fel indeamna la imoralitate. si nu numai. deci daca ma deranjeaza reclamele de genul, ar trebui sa nu vizionez filme in care imoralitatea e la ea acasa. ba sa-l mai si recomand.

   4. Ajunsi aici, este evident ca sunt nevoit sa intreb: la ce filme care indeamna la imoralitate se uita proprietarul acestui blog? Mor de curiozitate …

   5. crazy stupid love spre exemplu, despre care scris de ce nu v-a placut.
    nu vreau sa va acuz de nimic, ci vroiam doar sa spun ca daca o reclama ca cea de la jacob deranjeaza, ar trebui sa va deranjeze si filmele de genul celui de mai sus.

   6. Nu inteleg: daca am scris ca NU mi-a placut, ca vizionarea lui este „o pierdere de timp si de bani” … cum poti sa spui ca l-am recomandat?

   7. din moment ce nu v a placut nu l ati recomandat. logic.
    am crezut ca s a inteles ce vreau sa spun. daca nu, s o lasam balta.

   8. Ai spus ca am recomandat un film in care „imoralitatea e la ea acasa”. I-ai dat si numele. Acum zici ca nu l-am recomandat.
    Nu stiu cine ar putea pricepe ceva din asta.

  2. A fost un test nereusit, noi nu suntem datori sa aflam detalii despre viata dvs intima, asta ca sa nu v-o spun pe sleau ca nu citesc blogul asta sau alt blog ca sa aflu ce face cutarescu sub plapuma. Va cer aceeasi decenta, bun-simt si teoforie pe care le pretindeti de la o femeie fara sani care viseaza saraca la silicoane, ca altfel n-o s-o ia de nevasta niciun barbat crestin caruia ii place sa mangaie sanii sotiei.

 4. …fiecare e liber(a) sa aleaga…dar pe produsele respective sa apara inscriptia…silicoanele dauneaza grav mintuirii…

 5. …e de ce…silicon valley e lucratura satanei… imi ajunge ca pipai toata ziua sfircurile tastaturii ca sa transmit impulsuri la unitatea siliconata…o sora sotie de ultima generatie care a muscat din mar m ar obosi peste masura…

 6. Da, e bine să nu alterăm făptura, să ne mulțumim cu ce a lăsat Dumnezeu să fie!
  Dar și presiunea mediului, a anturajelor e colosală și alienantă de multe ori.
  Eu lucrez printre femei intelectuale, însă dau peste multe situații pe care nu le pot administra bine din start. Iar aspectul exterior pare să conteze uneori chiar mai mult decât ce-ai putea avea în cap. (Nu batic, se înțelege!)
  Totuși, gândiți-vă și la situațiile în care bărbatul este cel care pretinde apelul la tot felul de artificii, fiindcă vrea să se afișeze cu mândrie cu soția lui – și între prieteni, și în biserică. Femeia nu face decât să stea în ascultare de el…
  Față de care instanță greșește atunci?

  1. Vai de barbatul acela care a ajuns sa se mandreasca in fata celorlalti (a bisericii!?!) cu aspectul nevestei sale!
   Ma gandesc ca daca ii impune femeii sale lucruri care nu au de-a face cu o viata de sfintenie, traita pentru slava lui Dumnezeu, el risca sa se „exileze” in categoria acelor pentru care Imparatia lui Dumnezeu nu aproba vizele de intrare. Daca asa stau lucrurile, problema ar trebuie sa se simplifice nitel pentru ea, presupunand ca are ceva mai multa minte decat cel ce se pretinte a-i fi sot …

 7. „1. Apelul la silicoane implică modificarea aspectului tău, să te prezinţi lumii aşa cum nu eşti în realitate, cum te-a creat Dumnezeu.”

  Si daca cineva are nasul mare (mare mare de tot), sa inteleg ca o operatie estetica l-ar supara pe Dumnezeu? Eu zic ca nu.

  Dar oare cum o fi sa fii o tanara de vreo 23 ani si sa nu ai sani. Deloc.

  Sau cum ar fi sa fii un tanar de 17 ani si sa constati ca in decurs de cateva luni iti cresc niste sani (ginecomastie) ce le-ar face invidioase pe multe femei.

  Nici eu nu sunt de acord cu silicoanele, mi se pare o mare tampenie. Totusi, cred ca o femeie cu pieptul plat nu isi pune implanturi pt a fi mai provocatoare, ci pt a se simti femeie, pt a prinde incredere etc.

   1. Din pacate, s-a abservat inca de pe vremea lui Aristotel ca o morala bazata pe principiul enuntat de tine este insuficient fundamentata.
    Iata cateva probleme:
    1. Ce inseamna „rau”? La urma urmelor, ce e rau pentru mine poate fi bine pentru tine.
    2. Este neimplicarea (nu iti fac nici rau, dar nici bine) o solutie morala?
    3. Poate fericirea mea sa fie urmarita independent de cea a celor de langa mine?
    Imi pare rau: ai ridicat mingea la fileu si aveam racheta in mână … 🙂

   2. 1.Mie nu imi face rau o crestina , o musulmana sau budista care isi pune silicoane. Tie iti face?
    2.Ma implic cand un batran este batut pe strada, nu ma implic in silicoanele femei, sunt sani ei , sa faca ce vrea, pe mine nu ma deranjeaza.
    3.Daca vreau sa fiu fericit, trebuie sa ma ingrijesc de asta, nu astept sa imi ofere fericirea altcineva (cu toate ca multe persoane ma fac fericit in fiecre zi), iar persoanele din jurul meu de asemenea ar trebui sa fie fericite cand eu …
    P.S. Tocmai m-ai facut sa scriu despre egoism;)) imediat ma apuc:))

   3. Evident, eu ma refeream la un cadru mai larg decat cel al folosirii silicoanelor (unul care, dupa cum vezi, este destul de benign, in ciuda unei aparente spectaculozitati având in vedere „miza”).
    Succes la scris, mai ales ca, din cate observ, esti inca la inceput …

 8. As vrea sa dau un raspuns biblic si apoi un exemplu, bun pentru fiecare care se intreaba sincer: este sau nu pacat sa-ti modifici trupul prin operatie estetica ? (Vorbim de modificari ca ALEGERE PERSONALA si nu de cele necesare in urma unor accidente sau boli unde anumite operatii estetice se impun….)

  Raspunsuri biblice:

  1.) ISAIA 64:8 : „….noi suntem lutul, si Tu esti olarul, care ne-ai intocmit: suntem cu totii lucrarea miinilor Tale.”

  2). ISAIA 29:16 : ” ….sau poate sa zica despre olar: „El nu se pricepe?”

  3). ISAIA 45:9 : „Vai de cine se cearta cu Facatorul Sau……..”

  4). IEREMIA 18:6 : „…..cum este lutul in mana olarului, asa sunteti voi in mana Mea…..”

  5). PSALMUL 139:14-15 : „Te laud ca sunt o faptura asa de minunata…..TRUPUL MEU NU ERA ASCUNS DE TINE, CAND AM FOST FACUT INTR-UN LOC TAINIC….”

  6). 1 TESALONICENI 5:18 : „Multumiti lui Dumnezeu PENTRU TOATE LUCRURILE……”

  Exemplu: In cartea „The King’s Daughter” de Diana Hagee, la capitolul 12, intitulat BEAUTY, autoarea marturiseste: „Totdeauna mi-am urat nasul……..Pentru ani de zile am vrut sa merg la doctor estetician si sa corectez greseala lui Dumnezeu. Intr-o zi mi-am facut o planificare pentru consultatie…..Asteptam cu emotie intrarea doctorului care ar fi urmat sa se sperie de la usa si sa zica: „stiu de ce esti aici”. Dupa cateva momente intra doctorul, se apropie de mine, imi atinge ridurile de pe frunte, de sub ochi……….mirata ii zic: „Nu sunt aici pentru riduri, vreau ca nasul meu sa fie corectat.” Stanjenit, doctorul imi spune: „…dar nasul tau nu are nici o problema…”

  Acest doctor, specialist in frumusete nu a vazut nimic rau la nasul meu (NOTA MEA: cautati pe google fotografii cu Diana Hagee….) si eu vreau sa-l modific…….Mi-a fost rusine de mine insumi si am inceput sa plang. Cum am putut sa merg la un doctor (uman) sa schimb ceea ce Dumnezeu, ca Olar Suprem, a sculptat in mine? A fost insa nevoie de o vizita la doctor sa realizez ca Dumnezeu nu face greseli…..”

  1. Daca Dumnezeu m-a facut supraponderal – exista si predispozitii din nascare pentru asta – inseamna cumva ca Ii corectez lucrarea daca imi intretin silueta prin sport, dieta si alte d’astea? La urma urmelor, pana si o banala tunsoare este o modificare a aspectului tau fizic cu care te-a inzestrat Dumnezeu. Il corectam de Dumnezeu (sper!) taindu-ne unghiile.
   Nu prea mi se pare in regula ideea cu corectarea … Este posibil sa fie valabila in cazuri precum cel relatat de tine, dar nu toti sunt motivati in deciziile lor de mania pe un Creator care a gresit …
   Intrebarea mea este: de corectiile aduse creatiei lui Dumnezeu motivate medical sunt considerate in regula (permise), iar cele motivate estetic nu?

   1. Cred ca nu m-am facut inteles. Mea Culpa. Eu am incercat sa explic numai modificarea prin OPERATIE ESTETICA facuta prin libera alegere.

    Si ideea cum ca Dumnezeu face pe cineva supraponderal e putin cam…..trasa de par. Cu foarte putine exeptii, toti se nasc cu greutatea cuprinsa intre limite normale. Un om care are 200 kg, la nastere fii sigur ca nu a avut 20 de kg. A fost vointa lui (sau a parintilor) ca a ajuns supraponderal; pe cand, sa folosesc exemplu deja dat in prima postare, un nas „anormal” se va vedea de la nastere. Apoi, igiena nu trebuie confundata cu modificarea…genetica.

   2. Nu este asa simplu cu supraponderabilitatea: exista si probleme metabolism, medicale, care predispun unele persoane – in ciuda eventualelor precautii – la aceasta situatie. Daca nu ma crezi, intreaba-l pe Rasvan Cristian.
    Intrebarea mea – careia nu i-ai raspuns – ramane, motiv pentru care o repet (nu doar pentru tine): de ce motivatiile medicale sunt acceptate pentru operatii de modificare a corpului iar cele estetice nu? Prin libera alegere!

   3. Sa raspund direct la intrebare nu pot, pentru ca eu, prin libera alegere, nu sunt de acord nici cu modificarile asa zise „medicale”. Am zis in primul post ca sunt de acord cu acele operatii estetice care sunt necesare in urma unui accident (deci nu modificari la libera alegere)….ti-ai ars fata si ai nevoie de o piele noua, ti-ai pierdut o ureche sau o parte de maxilar si trebuiesc inlocuite, exemple de felul acesta. Dar ca sa modifici corpul pe baza de libera alegere prin operatie chirurgicala, nu sunt de acord. Ca esti gras, ca esti slab, cu pieptul mare, cu pieptul mic, cu muschi, fara muschi…..fi multumit cum esti….poti indrepta prin exercitii, prin dieta, prin miscare, fii liber sa o faci; aceasta nu e modificare ci doar o revenire la un normal pe care l-ai avut candva. In rest, fiecare cu ….constiinta lui.

 9. @mishil76
  S-au definit termeni medicali pentru cei ce ies in lume cu tipul de reactie pe care l-ai dovedit in comentariul tau. Incearca in alta parte. Pa!

 10. Reblogged this on Pasarea Phoenix Remixed & co and commented:
  Dacă surorile noastre au sau nu au liber la silicoane e o întrebare bună, dar mă întreb ce ar răspunde o teoloagă, dacă aşa ceva se există. Poate ar trebui să ne întrebăm şi noi bărbaţii fraţi dacă e voie să ne mai vopsim un pic şi noi pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale ca să se vadă că nu suntem chiar aşa de înţelepţi precum zice VT. Sau poate nu e voie să ne operă neşte riduri. Un teolog să preia mesajul!

 11. Reblogged this on Persona and commented:
  Aceasta postare aproape geniala a mai fost reblogata de altii (iata un nou cuvint, cel putin pentru mine) dar nu ma pot abtine.
  Dyo trateaza cu umor si binemeritata ironie, chiar cu putin cinism binemeritat,pudibonderia tipica evanghelicilor si sfiala lor (deloc nevinovata) in chestiunile care tin de sex si de trup.
  Felicitari, Dyo, si la mai multe din astea.
  Citez, spre exemplificare:
  ‘Vreţi încredere? Vă dăm noi încredere: avem versete pregătite pentru orice provocare a vieţii, scoase din context, întotdeauna disponibile în momente în care vă simţiţi nesigure cu privire la cozonacii din cuptor, la felul în care s-au închis capacele borcanelor cu murături, preţul gogoşarilor de anul acesta din piaţă, cele mai bune metode de curăţare a costumului lui, valoarea ştersului de scutece şi a spălării vaselor (manual!), alegerea de a fi casnică în loc de avea o carieră, rostul vital în adunare de a-i face pe copii să păstreze liniştea în timpul predicii…’

 12. Se vede ca esteticul si infrumusetarea trupului trece prin mari transformari mai ales la partea feminina ,dar nu se lasa mai jos nici genul masculin ;muschi si alte imbunatatiri pe masura apar si la unii cu bugetul mai mare si cu pozitii in companii de succes !Totul depinde de puterea reclamei in care te expui si anturajul in care te gasesti.Pentru persoanele din societatea in care ne gasim totul apare din dorinta de expunere ,dar pentru persoanele cu caracter si cuget crestinesc lucrurile trebuie sa se expuna in alte standarde dechit cele pe care le intilnim la persoanele de reclama modei lumesti .De ce?Motivele sint multiple;
  -Cheltuieli enorme
  -Modificari care pe durata mai lunga aduc dezavantaje in intretinere
  -Trupul acesta pe care-l detinem mereu este in transformare si fiecare in personalitate are frumusetea lui naturala pe care ar trebui sa o apreciem .
  -Imitatia ,tot imitatie ramine si daca nu aduce un avantaj in traire ;de ce ar trebui sa ne complicam?Multi evita subiectul crezind ca ;savirsesc un pacat!Pacatul devine in momentul cand apare mandria si implicarea in viata ajunge mai importanta si de valoare pentru trupul trecator ,fata de cel spiritual.
  -Sint persoane care au avut cancer la sani si au dorit sa-si reconstruiasca sini mutilati!Au gresit aceste persoane ,sau au pacatuit?Nicidecum !!!Sint persoane care au ramas fara picior si au picior de proteza !Este un pacat ,sau o gresala?Nicidecum !!Sa nu ajungem sa trecem la extreme si sa punem bine lucrurile in balanta vietii umane pe care o traim!Unii ajung la fel ca fariseii care condamnau ucenicii ca nu se spala pe miini cand maninca sau ca in zi de sabat fac alte lucruri neingaduite si nu se tin de „datina batrinilor”Marcu 7 cu 1 la 13.Si intradevar ar trebui sa intelegem ce spurca pe om:Este mesajul Domnului Isus ;”18. El le-a zis: „Si voi sunteti asa de nepriceputi? Nu intelegeti ca nimic din ce intra in om de afara nu-l poate spurca?
  19. Fiindca nu intra in inima lui, ci in pantece, si apoi este dat afara in hazna.” A zis astfel, facand toate bucatele curate.
  20. El le-a mai zis: „Ce iese din om aceea spurca pe om.
  21. Caci dinauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,
  22. furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia.
  23. Toate aceste lucruri rele ies dinauntru si spurca pe om.”
  Cel ce se ispiteste de silicoane si nu se ispiteste fata de ce este scris in versetele 22 la 23 are mari probleme si inca nu a ajuns sa cunoasca invatatura DOMNULUI ISUS

 13. Daca trupul nostru este Templul Duhului…cred ca intretinerea Templului este o necesitate. Schimbarile dinafara trebuie sa fie in buna armonie cu ceea ce este inauntrul Templului…Si Templele pot fi grandioase si cu o arhitectura deosebita …si cu bun gust. Si uneori intra si ele in reparatie…
  De la sublim la ridicol insa distanta este uneori tare mica. Cred ca important este sa nu uitam niciodata pe cine gazduim inauntru…

  1. Problema cu „intretinerea Templului” se preteaza la interpretari si poate da apa la moara unora; in mediile evanghelice functionalul tinde sa sufoce esteticul: dispretul fata de trup, provenit dintr-o perspectiva mai degraba gnostica despre lume, ne focalizeaza exclusiv pe functiile madularelor acestuia, nu si pe cinstea ce li se cuvine (sau nu).

   1. E drept ce spui…numai ca fiecare va raspunde in dreptul lui pentru fiecare lucru. Si vizavi de acelasi lucru unii putem fi gasiti vinovati si altii nu. Intentia este ceea ce face diferenta.
    Astazi nu mai sint toti idolii la Mecca ca i-a imprastiat Mahomed. Acuma sint peste tot si sint foarte diferiti…in functie de ce anume pune stapinire pe noi. Neprihanirea unuia poate fi un mai mare idol decit siliconul altuia – si depinde bineinteles de unde si-a procurat neprihanirea…
    Cindva …in tinerete am hotarit ca daca vreodata am sa am bani imi fac operatie estetica la nas. Poate de aia am fost fara o lescaie multa vreme…Pe cind am ajuns la bani nu m-a mai interesat cum arata nasul…
    E o binecuvintare si faptul ca te simti confortabil in propria piele…

 14. Există un standard al normalității fizice lăsat de Dumnezeu: două mâini funcționabile, două picioare ce te cară, acestea la rândul lor vin fiecare cu 5 degete, organe interne ce-și îndeplinesc funcțiile, etc. Dacă o persoană suferă un accident și nu mai este „normală” din punct de vedere fizic operațiile necesare apropierii de normalitatea fizică sunt folositoare și trebuie făcute aș spune eu.
  Că vine vorba de silicoane, în unele cazuri precum cancerul la sân există și opțiunea construcției mamare, dar nu cu silicoane. Am scris și eu pe acest subiect în urmă cu mai bine de un an și cred că următorul gând este important:
  Oricum am fi creați, Dumnezeu a intenționat să fim creați astfel și atât timp cât felul în care Dumnezeu ne-a creat nu influențează funcțiile vitale ale sănătății și cele utilitare sau motrice, ci totul este o problemă de estetică bazată pe sistemul de valori al culturii în care am fost născuți, NU ESTE NEVOIE DE VREO INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ. http://beniamincruceru.wordpress.com/2011/02/22/trupul-lui-hristos-siliconat-si-botoxit-iata-cum-au-ajuns-surorile-noastre-sa-recurga-la-operatii-estetice/

  1. Îţi înţeleg argumentele; totuşi, în ce priveşte ultima ta afirmaţie din comentariu, am o nelămurire de fond, pe care ţi-aş exprima-o printr-o serie de întrebări neretorice.
   De ce atunci când vine vorba de a face recurs la estetică în probleme ce ţin de aspect personal se consideră a priori, fără argumentaţie, că aceasta este bazată pe sistemul de valori al culturii în care trăim (una, desigur, lumească, vrăşmaşă culturii lui Dumnezeu – deocamdată nimănui nu îi este clar ce înseamnă asta)? Oare noi nu avem voie să apreciem frumuseţea aşa cum este ea, fără teama de a călca într-o sută de străchini legaliste omeneşti? Vreau să zic, nu numai frumuseţea unui concert de Vivaldi (mai apreciază cineva asta?) dar şi, de ce nu, a felului în care un tricou cumpărat din vacanţă “îmi vine bine”.
   De ce dezertăm estetica în faţa lumii, în loc să influenţăm lumea cu bunul gust care nu ar trebui să lipsească unora care se numesc copii ai lui Dumnezeu? Nu este asta parte dintr-o capitulare de şi mai mari proporţii, vizibilă şi în felul insipid în care pictăm baptistierele şi în care ne proiectăm casele de rugăciune dar şi în muzica lipsită de creativitate în care ne înecăm versificaţiile traduse de pe te miri de unde? (Ştiu, există şi excepţii, din fericire, însă mult prea puţine.)
   De ce dacă pot să fiu educat, să fiu un mitocan? De ce dacă pot să fiu cult, să fiu un ignorant? De ce dacă pot să fiu frumos, prezentabil, să mă complac într-un aspect anost, chiar dezagreabil?
   Iar mama tuturor întrebărilor 🙂 : De ce ne bărbierim iar unii dintre noi chiar îşi lasă cioc?
   (În ciuda tonului poate acid în care obişnuiesc să pun întrebări, rog a se lua în considerare că nu doresc altceva decât să pot discuta deschis pe aceste teme … atât.)
   Ajunge acum, scriu din mers; când o să ajung acasă, poate o să transfer toate astea într-o postare de sine stătătoare … 😦

   1. Sa incerc:
    Ca sa nu-si corecteze (singuri!) bunatatea de aspect fizic cu care Domnul i-a inzestrat? 😉

   2. Referindu-mă strict la problema discutată, cred că o femeie care își dorește implanturi este influențată de „sistemul de valori al culturii în care trăim” care spune că mare înseamnă bine și frumos. Eu strict la acest aspect m-am referit când am introdus fraza. Cred că lumea reflectă un chip distorsionat al lui Dumnezeu prin creativitatea de care dă dovadă în muzică, artă, tehnologie, etc. și toate acestea sunt folositoare și bune. Chiar și când vine vorba de estetică omul căzut reflectă chipul lui Dumnezeu prin faptul că poate crea frumosul așa că unele valori sunt bune pentru că își au originea în Dumnezeu. Nu trebuie să fiu mitocan pentru că educația e bună, Dumnezeu ne-a dat capacitatea de a învăța și de a ne dezvolta intelectual, nu trebuie să mă îmbrac dezagreabil pentru că simțul estetic este pus de Dumnezeu în noi întrucât există și în El, iar aceasta se vede în natură. Cât despre bărbierit e alegerea fiecăruia ce înseamnă frumos 🙂

 15. Iata ceva incredibil si mai interesant decat implantare de silicoane;
  ..”Primul transplant total de față, realizat în Baltimore – VIDEO”
  http://www.adevarul.ro/life/INCREDIBIL-Primul-transplant-realizat-Baltimore_0_671932826.html
  „Primul transplant total de față a fost realizat săptămâna trecută într-un spital din orașul american Baltimore. Pacientul, a cărui față era complet desfigurată, a primit, prin transplant, o nouă limbă și un nou set de dinți…”

 16. Dyo, chestiunea aranjării unghiilor a devenit foarte importantă pentru femeile din anul de grație 2012, inclusiv cele din ghetourile evanghelice.

  (Dacă s-ar ruga și ar citi din Biblie jumătate din timpul acordat părului, sprîncenelor, genelor, buzelor și unghiilor de la mîini și de la picioare, cred că altfel ar arăta bisericile evanghelice, cu femei ceva mai puțin machiate / colorate / încîrlionțate, dar mai cultivate în ceea ce privește cunoștințele biblice și cu un soi de spirit în contradicție cu spiritul lumii. Nu sînt interesat să discut primul aspect, legat de fizic, cît al doilea aspect, legat de spirit. Cum își dezvoltă spiritul femeile? Din perspectivă creștină, desigur. Pe ce direcții le încurajează comunitățile să-și dezvolte spiritul? Poate să-și dezvolte, cu adevărat, femeia spiritul în afara relației cu soțul ei, chiar dacă acesta este mai mototol / bădăran / necultivat?)

  Iar eu, care nu am unghii tari (precum Marius Cruceru), mă gîndesc să mi le întăresc, pe cele de la mîna dreaptă, cu lac de unghi, ca să pot ciupi mai bine coardele de plastic la chitară…

 17. pai la mine scrie ca femeia, adica sotia se ingrijeste cum sa placa sotului, asa ca silicoane, ne-silicoane, unghii, lungime sau latime ..de păr, e la latitudinea judecatorului de acasa. daca lui nu ii place, ea isi schimba cite ceva din aspect. hai ca nu pentru cit de spirituala era eva i-a placut lui adam! facem pariu? aviz amatorilor de femei ff credincioase care arata si se poarta ca …barbatu.

 18. :))))))) sunteti incredibili! Nu, serios, nu am mai ras asa de mult. Sincer, nici acum nu pot sa cred ca articolul asta e serios si nu o satira! In fine, vreti sa vorbiti de pacate? Hai sa vorbim de toate crimele facute de-alungul anilor in numele lui dumnezeu, allah, budha si cine vreti voi! Vreti sa vorbiti de credtinta, de rau de bine? Hai sa vorbim de zecile de fetite omorate in orientul mijlociu . de ce? pentru ca scoala lor a luat foc iar autoritatile nu le-au permis sa iasa pana nu erau acoperite cum trebuie….rezultatul.. au murit! Vreti sa vorbiti de probleme? Vorbiti de cum mor oamenii de foame in toata lumea in timp ce Papa din Vatican se plimba poleit cu aur pe strazi. Astea sunt subiecte! Omorati, imbolnaviti si denigrati oameni in numele cui? Uitati-va in oglinda , va place ce vedeti?

  1. Vai de mine, până nu se intră la alte idei: este o satiră.
   M-am uitat şi azi dimineaţă în oglindă: în afară de faptul că timpul necruţător şi necazurile ultimelor luni au lăsat câteva urme destul de adânci … nu văd alte motive de îngrijorare.

 19. Un motiv real de a nu iti pune silicoane e ca sunt ft nesanatoase. Vorbesc din propria experienta. Poti fi crestina bine mersi cu silicoane asa cum poti fi cea mai mare curva fara silicoane. Dar trupul nostru e templul Duhului Sfant si templul trebuie sa fie sanatos.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s