Ispitele sfintei (ne)acoperiri (5) – 1 Corinteni 11


„…nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.”

1 Corinteni 11:9

Chiar aşa? Pentru mine? Mulţam’ frumos!

Cum adică  o să am nevoie de ea? De ce?

Ah, mă cunoşti! Ştii ce poamă sunt …

Reclame

2 gânduri despre “Ispitele sfintei (ne)acoperiri (5) – 1 Corinteni 11

  1. Ei, asta-i bună! Cuvântul „poamă” induce în eroare. Nevoia bărbatului de femeie şi viţăvercea nu sunt neapărat pulsiuni care se pot ponegri cu uşurătate şi uşurinţă! De altfel, nu ştiu de ce am impresia că, în absenţa unora dintre instinctele copios ponegribile şi în condiţiile sociale de astăzi, bărbatul şi femeia ar reuşi cu greu să iniţieze formarea unui cuplu pe termen mediu şi lung, d-apăi să-l mai şi păstreze sudat. În zilele noastre, repulsia dintre sexe devine mai pregnantă (!!!) decât atracţia, şi cred că tendinţa asta se va accentua „graţie” culturii pragmatice de folosire, reciclare şi distracţie. Desigur că tu ai vrut să ne gândim tocmai la partea de feedback înţelept şi drăgăstos întru corijarea bărbatului, de fapt a ta, care zici că eşti poamă… Era să zic să vorbească fiecare pentru el, dar cum suntem în livadă, merge şi aşa – numai să ne explice cineva etimologia.
    În altă ordine de idei, şi de mare actualitate, aş observa că Isus a fost bărbat. De curând îmi căzură ochii pe un articol din presă (parcă din Gândul, nu mai ştiu) care zicea că „informaţia” despre prezumtiva soţie ar duce de râpă tot creştinismul, care cică se bazează pe faptul că Isus a fost evident celibatar. Ăştia de la Gândul de unde s-or informa teologic?
    De la Excelenţa Sa Ambasadorul SUA?

    1. Poate că nu avem nevoie unii de alții; dar e, vorba lui Kierkegaard, mai estetic așa. Uite, tocmai pentru la început au fost Adam & Eve, nu Adam & Steve 😉

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s