Ȋndumnezeirea PET-urilor


Apă sfinţită transportată ȋn sticle de plastic? Cine a mai văzut aşa ceva?

Prin unele biserici evanghelice – cele mai multe dintre cele pe care le știu eu – Cina se oficiază folosindu-se păhăruţe transparente, realizate tot din material plastic.

Este posibil ca cele două fapte de mai sus să indice involuntar, paradigmatic, ȋnspre aceeaşi surprinzătoare realitate: comoara Evangheliei lui Cristos se păstrează aici, pe pământ,  ȋn niște vase cât se poate de nepotrivite unei astfel de slujbe.

S-a ofensat cineva până acum la vederea acestei grozăvii?

Anunțuri

6 gânduri despre “Ȋndumnezeirea PET-urilor

 1. De cand a calcat Cristos in Iordan, de cand a umblat pe ape, si de cand s-a spalat cu apa si a baut apa, apa nu mai e doar apa (de fapt de la inceput apa nu e doar apa, dar oamenii au uitat). Apa care l-a atins pe Dumnezeu nu mai e doar apa. Si cine stie pe unde este acuma apa care l-a atins pe Dumnezeu. Apa aceea este si acuma, dar e o taina, ea nu se reveleaza decat celor care stiu sa o recunoasca.

 2. Nu cred ca e nicio problema cu apa sfintita in sticle sau galeti de plastic. Nu este acelasi lucru cu Euharistia, de unde nu trebuie sa se risipeasca nicio picatura. Apa sfintita se poate bea, stropi peste case, unelte, animale, ogor, etc.

 3. „Prin unele biserici evanghelice – cele mai multe dintre cele …”.
  Deci stii la ce se refera termenul de „evanghelic”!
  Asta ca sa-ti aduc aminte de ce stii. 🙂

  1. Nu am spus ca termenul nu are sens, ci ca el nu se definește prin eliminare (tot ce nu e ortodox, catolic, anglican) ci prin individualizarea unor trăsături anume, care nu sunt neapărat aceleași cu cele ce definesc np. Răbdare, vine și episodul următor din Euforia fundamentalistă și spiritul evanghelismului

   1. termenul se defineste prin trasaturile comune ale tuturor denom np (evanghelice) si anume: toate se trag din miscarea protestanta; sau unii din altii (np din np) prin schisme succesive (cam in asta constau trasaturile comune).
    Sa tinem cont ca majoritatea denom. evanghelice existente au aparut la sfirsitul sec XIX- sec XX.
    Apar si astazi noi denom. sau grupari np noi.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s