Apocalipse


N-am găsit nicăieri că în iad vor merge aceia care n-au reușit să-și însușească o doctrină perfectă. Și ca să fim sinceri, fiecare din noi suntem niște eretici în comparație cu Adevărul divin. Iadul este însă plata celor care, de pe platforma lor eretică, afurisesc ereziile altora.

(Petru Lascău – din articolul Bărbierii bărboșilor, eu zic că merită să intre în cursa pentru Declarația anului 2013)

A fost Iosif Ton, acum Christian Barbosu, oare cine urmeaza ? Beni Faragau ?

(comentariu anonim la postarea lui ioan8 împotriva lui Cristian Barbosu)

Odata cu disparitia baptistului clasic (care arata bine pe dinafara si se da de ceasul mortii sa impresioneze ca el e moral, corect, onest etc) se va diminua si fenomenul ipocriziei in bisericile evanghelice, dragul meu amic.

(comentariu al lui Laviniu pe blogul lui Răsvan Cristian)

6 comentarii

  1. E puțin din seria „n-am găsit eu, nu există”.

    „Se spunea pentru avva Agathon, că s-au dus oarecari la dânsul auzind că are dreaptă şi mare socoteală. Şi vrând să-l cerce de a sa mânie, i-au zis lui: tu eşti Agathon? Am auzit pentru tine că eşti curvar şi mândru. Iar el a zis: ei bine, aşa este. Şi i-au zis lui: tu eşti Agathon bârfitorul şi clevetitorul? Iar el a zis: eu sunt. Au zis iarăşi: tu eşti Agathon ereticul? Iar el a răspuns: nu sunt eretic. Şi l-au rugat pe el, zicând: spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ţi-am zis ţie le-ai primit, iar cuvântul acesta nu l-ai suferit? Zis-a lor: cele dintâi asupra mea le scriu, căci este spre folosul sufletului meu. Iar cuvântul acesta eretic este despărţire de Dumnezeu şi nu voiesc să mă despart de Dumnezeu. Iar aceia auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteală şi s-au dus zidiţi, adică folosiţi.” (Patericul Egiptean, Despre Avva Agathon, 5)

    1. Frumos citatul! Îmi place pentru că arată cât de mult îşi doreşte un sfânt să fie în acelaşi timp smerit, strâns lipit de Dumnezeu, şi să fie şi văzut astfel de oameni. Totuşi, nu văd unde spune avva Agathon cine şi cum merge în iad prin depărtarea de doctrina perfectă. Căci pentru a face echivalenţa Dumnezeu==Doctrina perfectă avem nevoie de alte citate. Eu nici nu le-am căutat deocamdată, vă spun dinainte.

  2. Si mie imi place citatul din Lascau. De multa vreme ca versetul din Apocalipsa care spune ca ‘Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor’, se refera nu la pacatele noastre, asa cum se considera de obicei, ci la dragele noastre (mai mari sau mai mici) erezii pe care le-am promovat intr-o veselie de-a liungul vietii.

    1. Nu m-am gândit la asta; credeam că e vorba de plângerile noastre cauzate de ereziile altora … dar iată cum pot fi răsturnate unele vise, uneori. 😦

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s