Rotocoale


Docil, lutul se lasă mângâiat în mâinile ferme și sigure ale olarului. Deloc amețitoare, mișcarea de pe roată îi pare asemeni unui dans, după o coregrafie pe care doar dansul fulgilor de zăpadă o mai poate concura în frumusețe. Ce bine ar fi să nu se mai termine vreodată!

Muzica contururilor care se întrevăd tot mai limpezi, mai calde după fiecare rotație, îi leagă pe cei doi într-o nespusă aventură, în anticiparea viitoarelor comori ce-și vor găsi odihna în umbra interioară a vasului ce se zămislește.

Apoi, după o vreme, roata se oprește din mișcare. Vine vremea când nici o atingere, oricât de pricepută ar fi ea, nu mai poate lăsa urme pe ceea ce a fost odată un banal boț de lut. Se face liniște.

Atunci, după câteva clipe de netimp, vasul prinde glas:

“Pentru ce m-ai făcut astfel?”

Reclame

3 gânduri despre “Rotocoale

  1. Nu de putine ori mi-am pus intrebarea aceasta! Starea de nemultumire parca face parte din fiinta mea, e o stare de conflict in care sunt angrenat intr-o lupta continua cu mine insumi! Cand imi sustin credinta-n Dumnezeu din toata fiinta mea, asa este, dar tot eu sunt acela care zic cu toata convingerea ca nu-L iubesc pe Dumnezeu, si totul porneste de la intrebarea de mai sus! Probabil unii vor sa-si stie scopul , chemarea , prin aceasta intrebare , la mine, e numai revolta izvorata dintr-o nemultumire de mine insumi! O fi bine, o fi rau,…nu stiu dar cu asta traiesc.

  2. Fiindca am folosit la ultima predica, imaginea lutului pus pe roata („schimbati in acelasi chip al Lui”), eu astept ca lutul sa se intrebe; cand vei continua modelarea mea in acelasi chip al Lui, din slava in slava? Schimbare dureroasa, zdrobire prin suferinta.
    Nu stiu daca vorbim despre acelasi lucru!

  3. vasul a fost facut pentru un scop inalt insa, prin treceri succesive prin diferite miini, a ajuns sa fie murdar, ciobit, spart pe alocuri, gata sa se farime in mii de bucati.
    Olarul il mai lipeste pe cici pe colo si-l aduna laolalta.
    Sa vedem cit va tine.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s