eL


Bine pomădit, rostit ȋn cuvinte potrivite, unele mai reci, bine calculate, altele vecine cu poezia. Repetat cȃt mai des, ȋn registre tonale diferite, izvorăşte din felurite cotloane pentru a se vărsa cu conştiinciozitate ȋn aceeaşi ȋnşelătoare mare a curenţilor care duc către niciunde. Ecoul lui străbate văile păcălindu-i pe cei ce stau de strajă celor drepte: pare omniprezent, numai că, asemeni unei brize uşoare de primăvară , este doar simţit, niciodată localizat cu precizie.

Stă la masă cu cei ce dau cărări, cu cei ce ȋntind prȃnzul, cu cei ce sapă puţuri ȋn stȃncă și cu cei ce aleargă după deja veştejita cunună. Pare să ȋţi fie comesean, dar nici nu gustă din mȃncare, ci te lasă pe tine să infuleci ca un apucat, nu pȃnă la saturaţie, căci nu te saturi niciodată de ciocănelele sale, ci pȃnă cȃnd te trezeşti acea senzaţie de deşertăciune. Aceasta este garanţia sa că şi mȃine te va ȋntȃlni la aceeaşi masă, pentru ȋncă o porţie.

Unii zic că este adevăr. Dacă ȋi credeţi, o faceţi pe propria răspundere.

2 comentarii

  1. Mesele sint bogate ,ademnitoare si reclamele la fel .Odata ce incepi sa gusti devii interesat si de la mesele simple doresi sa ajungi la mesele mai mult asortate si pline de bunatati ce crezi ca-ti asigura pofta ochilor ,dar la urma dezamagirile sint mari cand ajungi sa intelegi ca toate sint genetic modificate si corpul ajunge bolnav si trebuie sa te rezumi la masa simpla cu mincare sanatoasa si apa curata de izvor ,in loc de ape colorate si usor fuzionate cu carbon si alte chimicale si produse zaharoase!!!Deci atentie la reclama si la beneficiu .Nimic nu este la voia intimplarii si ispita este foarte diversificata !!!Ajunge pina la prajituri insiropate !!Dar v-ati intrebat cu ce sint insiropate?

Dă o replică!