De la viral la spital


Mărul discordiei:

Ce am de reproșat eu acestei producții, pe lângă pomelnicul deja „viral” al lui Andrei Croitoru? Nu prea multe: unele dintre piesele listate nu fac parte din genul menționat în titlu, adică nu sunt „muzică ușoară”, iar vreo două-trei referințe cronologice sunt inexacte (ce să-i faci, am crescut și eu cu muzica asta, nu sunt un ageamiu …). În rest, mi s-a părut foarte instructiv filmulețul, realizat într-o inspirată și extrem de bine temperată cheie sarcastică: m-a binedispus de-a binelea. Odată încheiat, am revenit în istoria noastră de incubator, cea îmbibată într-o perspectivă dualistă asupra vieții creștine, judicios împărțite în sacru și profan sau, cum neconvingător licitează de data asta Andrei, public și privat. Sau, în terminologia lui Teofil, în alb și negru, cu toleranță zero la gri …

Nu pentru a îngreuna mersul dezbaterilor intervin eu acum, ci pentru a-mi exprima o sinceră și cât se poate de candidă nedumerire legată de coloritul aparițiilor noastre evanghelice în spațiul public. Vreau să zic:

Cu ce este mai albă/sacră/privată promovarea pe Facebook de către un pocăit a unui articol de pe Times New Roman decât realizarea și difuzarea unui filmuleț ca cel de mai sus? Până voi auzi un răspuns pertinent în această chestiune fetele au un „like” de la mine pentru această instructivă antologie muzicală. Aștept provincia.

10 comentarii

  1. cazul e asemanator cu cel al bisericii metaliste, numai ca acum suntem „in afara” casei de inchinaciune. se pare ca nici aici nu putem face tot ce poftim, pardon, voiam sa zic, visam.

  2. încerc să răspund pe un alt registru. (cine mă pune???)
    de cîteva zile digitalizez niște formulare tipizate pentru teste psiho. există întrebări de genul ,,oamenii mă vor aprecia în mai mică măsură dacă voi comite o greșeală,, sau dacă alții află cum ești în realitate te vor aprecia în mai mică măsură,, atunci cînd sunt criticat sau atunci cind nu reușesc ceva am o părere proastă despre mine ca persoană,, etc.bineînteles cu o o scală de la 1 la 7, dacă ești de acord sau nu si cît de des apar astea.

    cred că suntem tributari propriei îngustimi sau îngustimii grupului din care facem parte. și atunci nu îi acceptăm pe unii care sunt creștini prea tari pentru noi sau pe alții care sunt prea slabi pentru noi (mine). e judecată, legalism în alte forme, mîndrie și bineînțeles o mare doză de prejudecată. valabil și pentru mine.

      1. Sper ca in cateva zile sa public si incercarea mea de a raspunde acestei provocari, nu pt ca am citit-o acum ci pt ca deja m-am apucat de asta. Nu stiu cat de reusita va fi, am incercat sa nu ma bag, dar azi am decis ca deja e lasitate si e in joc mai mult decat tribalismele pocaiesti pt care nu mai am de mult stomac si e ceva mult mai important si drag mie, Slava Celui ce m-a smuls din iad. Cu drag, Madalin

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s