Tablele teologhisirii – Porunca a treia


Să nu-ți lași căutarea călăuzită de reflecțiile filozofice ale veacului, ci mai bine caută dincolo de efemeritatea lor către cele veșnice ale Celui care se apropie de tine; căci pretențiile celui care descoperă taine cu mintea vor fi în mod sigur, mai devreme sau mai târziu, găsite ca insuficiente divinei apropieri – dimpotrivă ele se vor dovedi piedici în calea unei rostiri cu folos.

Reclame

6 gânduri despre “Tablele teologhisirii – Porunca a treia

  1. Rar acel om care sa se bucure din prima cu sufletul, pana si copilul mic , in prima faza analizeaza imagini, culori , sunete , incearca sa le inteleaga , sa le identifice, tarziu ajunge sa se bucure, cand le redescopera ca si pe ceva familiar cu care s-a intalnit demult! Un sunet nou, o imagine noua, inainte de-al interesa il sperie, si uite-asa o ia de la capat cu cunoasterea! Probabil omul matur are temeri mult mai mari, prejudecati se numesc, se de aceea se opreste din cautat si isi imagineaza ca doar cu sufletul poate ajunge in cer? Nu stie, dragul de el, ca trairea lui e doar un sentimentalism de trei lei, adevarata cunoastere in apostazie si necredinta se caleste! Doar prin indrazneala in smerenie poti ajunge sa intelegi ca si gandirea filosofilor e tot de la Dumnezeu dar spusa intr-un alt fel, de multe ori cu mustrare la felul nostru de-a gandi …

  2. si de cate ori nu calcam aceasta „porunca”> „Să nu-ți lași căutarea călăuzită de reflecțiile filozofice ale veacului,”, oridecateori ne apropiem de vreo sursa extra-biblica, mai ales de cartille sau operele celor care nu au fost deloc copii ai Domnului!!!

  3. Ah, bun! N-ar fi rau sa pui astfel de cugetari intr-un volum pe viitor, cu mentiunea sa nu apara ”Dyo” pe coperta, nu de alta dar s-ar putea sa sune blasfemic pt. cititorii latini.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s