De ce scrisoarea mitropolitului Andrei Andreicuț este neprincipială și neconstituțională


Pentru că le e frică, d-aia!

Vaisamar

Nota bene! Această postare nu reprezintă poziția oficială a Cultului Creștin Penticostal sau a Institutului Teologic Penticostal. Ideile din această postare sunt strict personale. Ele nu sunt exprimate de „profesorul” Emanuel Conțac, ci de Emanuel Conțac, pur și simplu.

[Actualizare din 28 ian. 2014: Mi s-a semnalat recent un articol pe aceeași temă în Gazeta de Cluj. Vezi AICI.]

Proiectul înființării unei universități creștine la Florești, aproape de Cluj, a stârnit reacții vehemente din partea ierarhului ortodox local.

Dacă în România prezentă sunt posibile astfel de imixtiuni ale religiosului în administrația locală, cum o fi fost în interbelic, când episcopii erau de drept membri ai Senatului României?

Nu pot să nu observ amara ironie a anilor de după cel de-Al Doilea Război Mondial: un guvern ateu a acordat mișcării penticostale din România recunoașterea pe care un regim liberal, în anii interbelici, a refuzat-o. A refuzat-o, desigur, în principal ca…

Vezi articolul original 254 de cuvinte mai mult

5 comentarii

  1. Frumos……Concurenta, bat-o vina s-o bata….”Sa reparati ceea ce s-a gresit”…..offff….cate nu ar fi de reparat…dar in ograda lor…ca Doamne multi au sarit gardu…..

  2. Mdaaa, tipic ortodox, vai cate scenarii de-aste cunosc ! Cea mai tare faza, o cunoaste si frte-meu bine de tot, se vrea construirea unei biserici pe un teren viran , se purcede la adunarea de semnaturi de la locatarii din zona, toti oamenii bucurosi ca se va face ceva cu ,,parloaga aia plina de balarii”, semneaza, baptisti, penticostali , atei semneaza …..si nu semneaza ortodocsii….. erau montai impotriva de catre preotul in a carei jurisdictie se afla zona respectiva ! Tare , nu ? Pana la urma s-a inaltat biserica, preotul paroh are in proiect sa transforme curtea in parc de joaca pentru copii, totul e deci bine dar , totusi, ramane o rana : vorba fratelui meu : concurenta , bat-o vina s-o bata ….

  3. Referitor la comentariul meu anterior, ca sa se inteleaga bine, era ortodox impotriva ortodox,razboi de familie ….

Dă o replică!