Păsări călătoare (32)


Căsătoria – așa cum este ea, bună sau proastă, durabilă sau grabnic eșuată în divorț, pecetluită în Biserică ori la starea civilă, privită ca legământ ori ca simpu contract, demodată sau reinventată (?) etc, etc, etc – este cam tot ce a mai păstrat omul modern, în virtutea unei tainice inerții de care încă nu s-a putut debarasa, din frumusețea relatării Creației. Odată cu moartea ei, triumful totalei despărțiri de povara Chipului va fi deplin. Abia atunci omul va simți cu adevărat că nu este altceva decât o făptură pogorâtă din desișul pădurii, o vietate, ce-i drept, un pic mai evoluată …

4 gânduri despre “Păsări călătoare (32)

  1. Vad ca nimeni nu-si da cu parerea cu toate ca e ,,calcaiul lui Ahile” al Bisericii, familia crestina ! Credeti ca pe degeaba se legifereaza casatoria homosexuala, sau sunt tinerii educati sa traiasca in promiscuitate, sa-si traiasca clipa ? Sau casatoriile de proba, sau avorturile …. Nu , toate acestea sunt facute cu cap, pentru a fi distrusa celula de baza a Biseiricii, globula rosie, cea care alimenteaza crestinismul, familia! Daca se reuseste compromiterea familiei , restul vine de la sine, putem sa fim ce ,,crestini” vrem noi, scopul s-a atins, suntem exact ca si ceilalti si daca-i mai si judecam ca nu se incadreaza in tiparele noastre……….,amuzament mefistotelic, bufoni convinsi de preconceptii maladive , traduse atat de frumos: RELIGIE CRESTINA ….

    Ieri am vazut a nu stiu cata oara , Pactul cu Diavolul ! Citind articolul dumneavoastra l-am pliat pe finalul filmului: Si Diavolul are nevoie de-o familie din care trebuie sa se nasca Antihristul, atat doar ca in acea familie nu va exista Iubire ! Toate vor exista: pofta carnala, slava desarta, narcisism si , o sa risc si-o ,,erezie”, chiar si altruism in numele unui bine comun! O stare de echilibru aparent , totusi, e necesara iar Diavolul e maestru in desavarsirea unei asemenea stari

    1. Stiti care este cel mai subtil mijloc de manipulare-n masa de care se foloseste statul pentru a tine vulgul cu botul pe labe? Asistenta Sociala ! Nimic rau , nu …?

  2. Prima data am citit, nu sunt chiar atat de destept sa ma prind singur, acum vreo 12 ani intr-un tratat de manipulare a maselor si de-atunci il vad in fiecare zi! Cand te ajuta Biserica se cheama innobilare fiintei umane, constienta unei apatenente fiintiale, cand te ajuta statul ….: cozi , semnaturi , acte , nervi , lacrimi ! De ce? Pentru ca nu stiu sa se organizeze? Da de unde ! Trebuie sa stii de cine depinzi, cine-ti dramuieste aerul pe care-l respiri ! Nu-i tarziu ca de-acum incolo sa urmariti acest fenomen, daca introducem in schema si medicamentele conpensate, situatia chiar ca e clara, cu eutanasia pasiva cu tot !

    De precizat , in sanul Bisericii nu-si are locul acest concept, asistenta sociala ! Pe cine sa-l asisti, pe fratele tau pe care esti chemat sa-l iubesti? In sanul Bisericii primeaza un concept transcendental ,superior oricarui program de intrajutorare: daruind vei dobandi!(macar la nivel teoretic sa credem ca e asa .)

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s