Ce gȃndim cȃnd nu citim (13)


Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului, apoi a Românului. P’ormă, în măsura locurilor disponibile …

(după Romani 1:16)

4 comentarii

  1. Ah, credeam că începi cu baptiștii, apoi penticostalii și restul nu mai încap. Sau ceva de genul. Iar cei care admiră alte confesiuni din aceeași religie – vai ș-amar va fi de ei etîcî etîcî!

  2. ,,…întâi a Iudeului, apoi a Grecului, apoi a Românului…”

    Exista o subtilitate abia sesizabila in aceste cuvinte ! Daca ,,romanul” ar fi convins ca iudeul are intaietate , acest crez iar acorda lui intaietate fara niciun echivoc ! Este repsectat un principiu simplu : Vrei sa fii primul ? Atunci trebuie sa le slujesti tuturor ! Vrei sa fii mai mare ? Atunci fa-te cel mai mic ! Toate acestea iti acorda intaietate , nu de la oameni , doar pe oameni ii slujesti ! De la Dumnezeu !

    O religie imperialista este ceea ce este , o religie imperialista ! Cu marsuri triumfale pe sub arcuri de triumf ! Cei umili n-au ce sa caute intr-o asemenea religie decat pentru a fi umiliti de catre cei care-si fac mila de ei ! In religia lui Hristos , pe sufletele celor umili este cladita Biserica , cei bogati sunt primiti doar daca se umilesc … E forta de temut in umilinta dar nu e cine sa o vada pentru ca actualmente umilinta se traduce slabiciune , iar ,,imperiul” nu-si permite o asemenea bresa in ,,invatatura” sa fara cusur ! Vremea umilintei a apus demult , s-a stins in umbra dogmelor .

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s