O apocalipsă cu barbă


De ce oare, în condițiile în care aceste cuvinte ale Apostolului Pavel sunt scrise la timpul trecut – ele fiind, de altfel, cât se poate de actuale vremurilor în care a trăit – încă ne mai mirăm că cele rostite aici se întâmplă sub ochii noștri?

De ce din lista de mai jos, invariabil, singurele lucruri neîngăduite care ne deranjează sunt cele din domeniul sexualității (eventual ne mai zburlim când auzim câte o profanitate, pe ici, pe colo …)?

De ce oare creștinii lasă adesea pe Internet impresia că au fost lăsați acolo în voia minții lor?

Auzi colo: ce-i aia … milă?

*

Fiindcã n’au cãutat sã pãstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lãsat în voia minții lor blestemate, ca sã facã lucruri neîngãduite.

Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lãcomie, de rãutate; plini de pizmã, de ucidere, de ceartã, de înșelãciune, de porniri rãutãcioase; sînt șoptitori,

bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lãudãroși, nãscocitori de rele, neascultãtori de pãrinți,

fãrã pricepere, cãlcãtori de cuvînt, fãrã dragoste fireascã, neînduplecați, fãrã milã.

Și, mãcar cã știu hotãrîrea lui Dumnezeu, cã cei ce fac asemenea lucruri, sînt vrednici de moarte, totuș, ei nu numai cã le fac, dar și gãsesc de buni pe cei ce le fac.

(Epistola lui Pavel către Romani 1:28-32)

11 gânduri despre “O apocalipsă cu barbă

 1. De ce lasa impresia ca au fost lasati in voia mintii lor ? Pentru ca asa este ! Cat despre lucrurile din domeniul sexualitatii sunt atat de copilaresti …! Abstinenta sexuala … Imi vine sa zambesc . Ma plec cu smerenie doar inaintea celor care stiu ca abstinenta sexuala nu garanteaza nimic , pot sa explice si de ce , si totusi se abtin … !

  Ceea ce se intampla in vremurile noastre, este exact ceea ce porneste de la textul extras din scriptura de catre dumneavoastra si sa lasat pentru a intra in ,,capul oamenilor ” : focalizarea gandirii si-a simtirii pe un ,,pacat” cu scopul de-a stimula si starni celelalte pacate ce zac in sufletele ,,crestinesti ” ! Dupa aceea este de ajuns sa se spuna :

  -Uite , acestia sunteti voi crestinii !

  1. Ideea este că nu ne deranjează curvarii, atât timp cât sunt straight, dovadă că nu mai deranjează ceea ce se promovează în media noastră prin Măruță și cei asemenea lui: curvie să fie, numai să fie regulamentară, s-o putem suporta și noi …

   1. Pe mine , sincer , chiar nu ma deranjeaza , ce cu ce si ce cu cine , fiecare va da seama pentru ce si pentru cine ! Nu-l agreez pe Maruta , schimb postul , dar la fel de rapid schimb si de pe Alfa si Omega sau Trinitas ! Au venit cu alternative crestine si vai de ele ! Nu asta e pericolul , curvia , hotia si alte cele , pericolul e in cei care arunca cu pietre ! ca de cand e lumea si pamantul societatea si-a promovat valorile si nonvalorile , cultura si subcultura , n-o sa ne opunem noi , e un echilibru care se regleaza de la sine indiferent ca multi sunt convinsi ca ,,trebuie ” ajutat in mod categoric ! Tot ce nu e iubire la un moment dat va atinge un punct de saturatie , ca valurile mari , acum pe creasta , imediat in hau ! Asa ca nu-i motiv de alarmare , face parte din viata orice convulsie a vietii , atat incatusarea cat si descatusarea ! Doar sa nu ne speriem , sau , doamne fereste , sa acuzam, motive de bucurie tot sunt cat ar fi ea viata de pervertita sau fara de speranta ! Crestinii sunt oameni joviali , cu zambetul pe buze , capabili sa starneasca in jurul lor doar zambete si bucurie ! Asa-l vad eu pe omul crestin , acel individ care intelege cuvintele: BUCURATI-VA CACI S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR ! Si se bucura , cu toti din jur sa bucura !

 2. Daca admit ca Dumnezeu nu clasifica pacatele in mici si mari , ci El pune semn de egalitate intre o privire pofticioasa, curvia „traditionala”, homosexualitate, bisexualitate si altele, nu pot sa nu remarc gravitatea si uratenia pacatului, oricat de inofensiv pare la prima vedere. Daca eu, o fiinta plina de pacat, privesc cu atata dezgust la un transsexual, stau si ma intreb cum priveste Dumnezeul cel de trei ori sfant la oricare dintre noi atunci cand „doar ” aruncam o privire care apoi duce la pacat in inimile noastre.

  1. Bun venit, în primul rând, pe-aici! În al doilea, hm, păi tocmai astea sunt întrebările de care creștinii noștri par să fugă precum necuratul de tămâie.
   Acum, nu știu ce semne pune Dumnezeu acolo, dar știu că fiecare va fi cântărit după câte a agonisit/investit din propria-i inimă pe lumea asta: eu unul nu vreau să-mi găsească la dreapta cântăreală mila, de harul și smerenia, înlocuite cu prerogativa unei judecăți pe care El nu mi-a dăruit-o mie, ci Preaiubitului Său Fiu.

  2. Cum priveste Dumnezeu cel de trei ori sfant la oricare dintre noi ? Cu dragoste !Nu intelegem pentru ca e prea simplu Aici e piatra de poticnire ! Atunci , in continuarea ideii , ceilalti sa fie judecati cu dreptate , noi cu mila , categoric ! Si uite-asa cum se anuleaza universalitatea Iubirii Divine, noi o anulam nu Dumnezeu , o reducem la individ , la noi insine , ca sa nu zic la mine insumi cum de fapt ar fi trebuit sa zic . Atunci cum vom avea parte de Imparatia Cerurilor cand o vrem doar pentru noi ? Sau exista fiinta pe acest Pamant sa-si doreasca sa fie judecat cu Dreptate ? Ma gandesc ca vreunul care nu stie ce spune …( si aici ar fi trebuit sa folosesc pluralul , singularul insa da mai bine ! Da speranta ca nu-i fenomen in masa …)

 3. Faptul că există reacții nu înseamnă, după mine, și că este vorba de o mirare. Pentru tine da? Faptul că există reacții înseamnă că suntem vii încă.
  Dacă se doresc reacții și în privința altor situații dubașe, nimeni nu le împiedică, aș zice. Așadar, să existe și ele. Bunăoară cele care nu sunt din sfera sexualității. Cred, totuși, că se vorbește destul și despre acele altele. Consideri că această comunitate evanghelică virtuală stă rău cu reacțiile din sferele non-sexualității?

  1. Bine punctat , Marcel ! Nu poti sa primesti fara sa dai ceva la schimb ! Noua ordine mondiala se va dori a fi mai buna , permisiva dar totusi puritana , obiectivul tinta fiind transformarea nu anularea ! Deocamdata asistam doar la ,,diversiuni comando ” , dar pana la urma marea masa de ,,crestini ” vor trebui convinsi ! Ma intreb ce rol vor juca cei care acum se ,,expun ” ? Ma gandesc ca de ,,puritani ” ai desfraului deghizat …

   P.S.

   Frumos joc in desfasurare , foarte frumos …!?

   1. Până la urmă, s-ar putea ca raiul secular să fie mai de dorit decât cel creștinesc, pentru că promite totul, cu condiția să te lepezi de orice fobie morală: este tot un puritanism etic, numai să vedem cât îl vor ține curelele să adune întrânsul. Încă au rămas teritorii neexplorate, mi-e și groază să le numesc …

   2. Vedeti , ati pus degetul in rana ! Suna a viziune ceea ce spuneti , cred ca exact asta se vrea ! Ca pana la urma toti avem porniri instinctuale si fantezii nesatisfacute , cat de crestini ne-om numi ! Intr-o lume in care morala sociala iti va spune ca nimic nu e pacat si ca exista o singura regula morala , aceea de-a nu-ti judeca aproapele , ce vei face ? Sa nu te bucuri , sa nu treci peste ,,prejudecati ” ? Nu-i greu sa vezi in hedonism ,,adevaratul ” crestinism si sa te bucuri cu toti cei din jur intr-o ,,armonie ” perfecta !

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s