De(o)parte


În principiu, o pledoarie convingătoare, cu o rezervă asupra mizei prea mari pusă pe cazul Wurst: părăsirea lui Dumnezeu de către infidela Europă – despre care nu cred că a fost vreodată ”creștină” în adevăratul sens al cuvântului – s-a întâmplat deja de multișor. Chiar în absența mizeriei de Eurovision, care ar fi trecut neobservat pentru mulți dacă nu s-ar fi iscat afrontul ăsta, o mulțime de femei și bărbați stăteau deja la coadă pe drumul pierzării, cu barbă sau fără. Mi-e teamă că lumea pe care o vom lăsa copiilor noștri ar putea fi corectă din perspectiva definițiilor (care merită apărate, no question about that), totuși moartă, străină de Dumnezeu în esența ei. Adevărul a fost respins de mult, acum trăim doar consecințele acestui fapt: Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor păcătoase, dar noi încă credem că putem face ce nu și-a propus nici El să facă…

În rest, Peter Costea este o opțiune mai mult decât decentă pentru 25 mai, iar cine pune ștampila pe numele lui … bine face!

Dana SisoEva

 Imagine

“Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca cei buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Cred că afirmaţia de mai sus nu are nevoie de exemplificări sau de explicaţii, e clar pentru toată lumea că aşa e. Când cei buni stau deoparte, când uită de generaţiile viitoare şi nu-şi asumă responsabilităţi pentru a lăsa moştenire valorile create şi apărate de înaintaşi (m-am uitat aseară la “The Monuments Men”), când uită că trebuie să privească departe, spre implicaţiile alegerilor prezente… dar ce face eu? M-am apucat de explicaţii? Hai să începem altfel!

În ecranizarea romanului pentru copii al lui J.R.R.Tolkien, “Hobbitul”, Peter Jackson (era să scriu Costea!)

Vezi articolul original 545 de cuvinte mai mult

13 comentarii

 1. Am avut aseara o discutie de grup tematica ! Faina , stufoasa , picanta , cu de toate ! La un moment dat se spune (am rugamintea sa nu stergi , nu-i ortodoxa exprimarea dar mai sugestiva de-atata cred ca nu se poate) :

  Oricum lumea asta merge la dracu ! S-o facem sa mearga mai incet !

  Asa ca , s-o facem deci …

 2. Mie acuma mi-a sarit in ochi. Ce vrea sa spuna prin ”candidat independent”? Chiar nu depinde de nimeni si nimic? Ne ia drept naivi 🙂

  Peter Costea are mare noroc cu fapul ca alegerile vin dupa Eurovision, iar femeia cu barba s-ar putea sa-i aduca indirect cateva voturi prin intermediul catorva evanghelici indignati. Dar intr-o tara care mult prea multi se uita chioras la unii cu pielea mai colorata, neagra sau in alte culori nu ma astept sa fie bine primite femeile cu pilozitate excesiva. Desi nu imi place, nu ma simt amenintat de aceste tendinte care vor ramane la stadiul de exceptie sau cel mult minoritate.

  Lumea ”se clatina” ori de cate ori cineva sau ceva aduce o provocare in existenta noastra. Ceea ce nu se intampla in lumea teologic-evanghelica, aceea care vrea sa reformeze Europa si lumea intreaga daca s-ar putea, fara sa se reformeze pe sine. ”Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau”

  1. Eu consider ca e campanie electorala pe bune , si pe aceasta cale ii felicit pe toti bloggerii pentru initiativa ! Costuri zero , efect maxim ! Ce mai , se incadreaza perfect in economia de piata ! Intr-un viitor apropiat vor fi bloggerii restrictionati prin lege , ca n-o sa le mai iasa alesilor pasentele , cu toate stragerile anuale de mana si cu micii lor gratuiti !

   Marcel , asta se cheama adaptarea la mediu , dupa gandirea lui Darwin …

 3. Dyo, ce pacat ca nu ai scos la iveala un set de criterii de evaluare a 3-4 candidati, precum ai avut un set, al lui Peter Fraser, de evaluare a filmelor candidate la a ne lua ochii…

  1. Eh, în privința filmelor am luat în mod serios taurul de coarne, lucru care s-ar putea să fie reflectat și de activitatea pe blog în următoarea perioadă. Este nișa pe care voi umbla pentru încă cel puțin un an de acum, așa cum umblă Marius Cruceru în vremea asta pe ale sale două roți. La politică se vor înhăma alții, mai pricepuți și mai pasionați de subiect. Voi lua aminte și la ei … dacă au ceva de sus!

   1. …mi se pare mai de actualitate ce se intimpla in Ucraina si pericolul care ii paste pe evanghelici din partea extremismului orthodox mina in mina cu expansionismul rus…in Ucraina nu este numai un razboi civil ci este si un razboi intre ortodocsi si evanghelici…

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s