Sunt lider, dar mă tratez (1)


Nu, nu cred că a existat vreodată în istorie o ”criză a liderilor”, deși adesea s-a vorbit despre așa ceva, atât în spațiul eclesial, cât și în cel secular. De fiecare dată problema de fond a plecat dintre cei conduși, dinspre cei ce erau chemați să dea ascultare și supunere stăpânirilor. În spatele oricărei așa-zise crize a conducerii, stă pitulată perfida nesupunere a celor conduși, disprețul lor pentru valoarea slujirii și incapacitatea lor de a-L vedea pe Hristos ca Domn peste orice altă domnie.

De aceea, Pavel detaliază poruncile date robilor, în timp ce pentru stăpânii de sclavi învățăturile sale sunt, de regulă, mult mai concise. De aceea, a învăța lecția Celui care a luat chip de rob și s-a făcut ascultător în toate lucrurile Celui ce L-a trimis, cu prețul morții, nu este un moft spiritual, ci o datorie creștinească în mijlocul inflației ăsteia de lideri, între care cel dintâi sunt eu.

Peștele se împute de la cap tocmai pentru că trupul e deja mort de ceva vreme …

Reclame

5 gânduri despre “Sunt lider, dar mă tratez (1)

  1. Reblogged this on Persona and commented:
    Dyo, nu sunt sigur ca sunt de acord cu teza ta de aici. Imi suna putin a incercare de disculpare a liderilor. Ori, conform Scripturii – de la cei care au primit mai mult, inclusiv in termeni de dar pentru si de chemare la slujire, se cere mai mult.
    Cred insa ca vina, si meritul, se imparts, chiar daca in mod inegal, intre lideri si cei condusi existind o relatie oarecum dialectica.

    1. Mie nu mi se pare că Dyo disculpă liderii, ci îi critică, ironizându-i, numindu-i (autointitulați) ”stăpâni”. Dacă e așa cum mi se pare mie că înțeleg, 🙂 atunci sunt foarte de acord.

  2. Eu m-as concentra mai mult, pentru a gasi explicatia , pe termenul de ceea ce se cheama PROTESTANT … atat in ceea ce priveste liderul cat si in ce-l priveste pe simplul enorias , si poate si in relatia de interactiune a celor doi( fac referire aici la frontul comun , la ,,transeul” pe care trebuie sa-l sape impreuna , la atitudinea demostrativa pe care trebuie s-o aiba unul fata de altul pentru a putea sa coexiste in armonie unul cu celalalt …

    Fiind din afara nu pot sa ma incument sa spun mai mult pentru ca ar fi doar simpla teorie . Ceea ce am expus mai sus sunt doar niste observatii facute de-a lungul anilor . Fiind subiective, foarte posibil sa fie si eronate . Un musafir nu poate sa-si dea cu parerea referitor la atitudinea gazdei odata ce el ca musafir se simte bine tratat ! Insa nu poate sa nu vada ceea ce se intampla in casa …

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s