Hermeneutica balonului rotund (6) – Grecia – Coasta de Fildeș


Fraieri, ivorienii ăștia! Naivi, în sensul iliescian al cuvântului, au crezut că se joacă fotbal până la ultimul fluier al arbitrului, fără mingi blocate la colțul terenului, fără tăvăleli interminabile pe gazon, fără bubuieli prin tribune …

Au pus botul la reclamele Fifa, cele despre far-play bla, bla, bla. Cine dă doi bani pe ele? În mod sigur nu grecii. Nu când e în joc o calificare. Pentru că în timp ce prin minutul 92 ivorienii încă mai căutau să atace poarta adversă, în loc să pună rezultatul de pe tabelă la murat, Samaras se împiedică eroic în careu și păcălește o întreagă galaxie cu talentele sale. Tot un fel de Suarez, același tip de erou. Ziceți-mi că și grecul a procedat corect, că și un astfel de hocus-pocus este de îngăduit în fotbal: o să încep de acum a urmări doar partide de șah. Acolo n-ar trebui să fie loc pentru meandre etice, nu-i așa?

Probabil că trebuie să (mai) fie loc sub soarele Mondialului și pentru o echipă urâtă precum Grecia. Poate tocmai pentru ca la meciul următor să pot striga din toți plămâni, de să se audă până în Brazilia: ”Hai Costa Rica”!

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s