Hermeneutica balonului rotund (8) – Argentina – Olanda


Va să zică, se poate ajunge campioană mondială la fotbal și fără a juca fotbal. Asta îmi confirmă că ne-am perfecționat într-atât de mult mijloacele de a nu-l lăsa pe adversar să joace, că nici nu mai contează ce jucăm. Că nu se plantează acolo în pământ, ca-n reclama Fifa, bucuria de a juca, democratizarea plăcerii de a alerag și șuta în bășica aceea rotundă, ci obsesia isteriei finale de la ridicarea trofeului în slavă. Să pleznească de ciudă capra vecinului, iar el să plângă până nu-l mai țin cămășile pentru onoarea ce care n-o va redobândi în veci. Trăiască partida! Rest in peace, biet joc cu balonul rotund …

Poate că nemții vor rupe vraja, altfel, la următoarea Cupă, vom ajunge să tranșăm problema direct la loviturile de departajare. Nici n-ar fi o dramă prea mare: am salva o mulțime de timp pentru Master Chefuri, pentru giumbușlucurile românilor talentați în de toate, pentru fenomenologia destinului Stelei lu` Becali și alte d`astea, mai de bun simț până la urmă …

P.S. Ș`am mai prins una după meciul ăsta, o ilustrație de predică. Asta facem și în dezbaterile noastre ”biblice”: cheltuim atâta energie în a dezavua teologia lui Nea Nu-Mi Place De El, că ajungem să nu mai știm, de fapt, ce mâncare de fazan o fi aia teologie. Antijocul în teologie, prin trageri repetate de non-argumente și faulturi pamfletare (tactice, desigur), naște zarzavagism de mahala.  Când modul nostru de viață este un permanent ”împotrivă” la toate câte ne agresează liniștea dogmatică, nu mai rămâne nici un ”pentru” pe care credința noastră să-l mărturisească lumii. Ș`aiasta-i mahalaua, frațicule!

1 comentariu

  1. A fost primul meci de la campionatul asta la care m-am uitat cap-coada ! M-am chinuit sa nu adorm atat a fost de ,,interesant” ! Chiar mi-am zis la un moment dat : Olanda , la ce joc prestezi si la felul tau de-a fi , merita sa pierzi ! Si-a pierdut !

    M-am mai uita si la Germania- Brazilia , si cam atat … Nu prea m-am bucurat cu toate ca nu tineam cu nicio echipa , nu m-am bucurat pentru ca de la golul trei a inceput sa-mi fie rusine de rusinea lor ! Ceva de genul cand vad ceva penibil la televizor , mut canalul pentru ca ceva din mine nu suporta sa vada ! La meci am stat pana la capat chit ca am simtit numai amaraciune !

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s