Why evangelicals should think twice about equating modern Israel with Israel of the Bible


… and so it is …

Ben Irwin

14381016166_cd1e784260_z

The other day, I raised a question for evangelicals who think standing with Israel means supporting them no matter what. How do you reconcile a “never criticize Israel” mentality with the overwhelming witness of the biblical prophets?

If you’ve been told that unconditional support for Israel is the only “biblical” position, that the modern-day state enjoys the same kind of “most favored nation” status with God as ancient Israel did, then here’s another question. If Israel today is entitled to the covenant blessings spoken by the Old Testament, what about their covenant obligations?

The Bible never spoke of Israel’s covenant blessings apart from their obligations. It’s no use trying to have one without the other. And at least one of these obligations poses a bit of a problem for the modern state of Israel, if it is indeed the same nation as the one in the Bible.

Ancient Israel was not supposed to have…

Vezi articolul original 598 de cuvinte mai mult

12 comentarii

 1. De unde până unde ideea că cei care cred că Israelul are dreptate în conflictul cu Palestina sunt de părere că Israelul trebuie susținut necondiționat no matter what? Nu sunt singurele poziții, să fim serioși…

  1. Am recitit, și nu văd ideea despre care întrebi în acest text; omul spune limpede că se adresează cu precădere celor care susțin necondiționat cauza Israelului, dar asta nu înseamnă că exclude alte poziții. Fair enough.

   1. Tocmai asta mi se pare a fi hiba articolului/ gândirii articolului. El și-a ales să se rezume doar la un segment din categorie, segment care îi este comod și ușor de combătut. Să se fi adresat tuturor celor care – să zicem – nu susțin Palestina (deși poate e cam mult spus așa) ar fi fost mult mai incomod și mai greu de combătut. Cel puțin asta ne transmite prin alegerea subiectului. Nu găsești?

   2. Cred că omul are dreptul să-și stabilească țintele, chiar așa joase (deși eu cred că nu luptă împotriva morilor de vânt); de asemenea, el poate pune întrebări, chiar dacă are deja o poziție luată pe subiect (e cineva care nu s-a poziționat deja pe câmpul de bătaie?). Cu toții avem nevoie de aceste drepturi într-o comunicare sănătoasă. Putem însă trece peste astea și să vedem dacă întrebările sale au fond sau nu? Altfel, hermeneutica asta a suspiciunii e cu totul neproductivă.

   1. Cred ca tipu greseste si se agata de paie ca sa.si sustina argumentul… Nu sunt pt „sustinere neconditionata”–Dumnezeu intodeauna si.a pedepsit poporul pt neasculatare, dar nu l.a respins de tot si pe veci niciodata. Este clar din Scriptura ca egal ce (va) face Israel ca si natiune, Dumnezeu o va mantua in mod suveran cand se va intoarce din nou catre ei. In sensul asta sunt pt sustinerea natiunii Israel neconditionata, lucru care este contrar pozitiei arabilor care nu vor doar pedepsirea lui Israel, ci nimicirea lui. Iar, acest lucru ii scapa autorului care face pe „dreptul” cand nu stie ce vorbeste, de fapt. Deocamdata se ne bucuram, noi neamurile, ca Israelul nu este in ascultare ca ne mai putem mantui noi si ai nostri

   2. Tipu mai degrabă pune întrebări (unele poate tendențioase pentru gusturile necondiționate) la care suntem liberi să dăm răspunsuri, dacă avem; în ce-l privește pe al tău, nu cred că înțeleg ce numești tu susținere necondiționată. O definiție ar clarifica mai bine lucrurile, pentru că în ambele uzanțe ale expresiei din comentariul tău există niște condiționări ale susținerii 😉 , cel puțin contextuale …

   3. sustinere neconditionata inseamna ca, egal ce greseli face Israel, nu sunt pt nimicirea in totalitate (Dumnezeu Insusi i.a nimicit pana aproape de extinsie de cateva ori) a lui Israel de pe pata pamantului nici ca natie nici ca tara, iar asta este f mult in linie cu Scriptura–vezi Romani cap 9-11(mai sunt si altele, dar asta este cel mai clar pt ca le talmaceste pe toate celelalte.
    Sustinere conditionata inseamna ca Israelul nu este liber sa faca ce vrea cum vrea si sa nu fie pus la zid si tras in freza…Tocmai de aia sunt ei de ani de zile unde sunt (prigoniti, loviti, etc) pt ca nu sunt in ascultare de Dumnezeu. Nu uita Dumnezeu a zis ca Iacov va stapani peste Esau, dar asta avea sa se intample doar atunci cand Israelul traia in ascultare de Dumnezeu.. De prea multe ori Esau a fost mai tare in istorie decat Israel, macar ca Israel avea dreptul de intai nascut si binecuvantarea.

    Dar tipu chiar pune intrebari pt ca este in necunostinta de cauza–nu intelege planul lui Dumnezeu pt Israel…daca l.ar intelege, nu ar mai pune asemenea intrebari si nu ar face munti din denivelari. Sau poate este vrea sa cante in struna cuiva sperand ca va fi bagat mai mult in seama… 🙂

 2. Gasim scris;”…If Israel today is entitled to the covenant blessings spoken by the Old Testament, what about their covenant obligations?”
  Atita timp cat poporul Israel nu traieste si implineste porunca Tatalui Ceresc ,nu poate beneficia de binecuvintare ,fiindca in imparatia Tatalui ceresc se doreste persoane care nu ignora Legea Divina .Orice persoana care doreste sa ajunga la binecuvintare ,trebuie sa implineasca porunca Tatalui Ceresc si invatatura Domnului Isus .Preotii pe timpul cand Domnul Isus s-a nascut au trait in implinirea „Legii Divine „si au primit binecuvintare din partea Domnului Isus .Ori ce mesaj primesc din partea Domnului Isus ?Azi este la fel si poporul Israel prin razboaiele care le creaza ajunge sa se faca partasi de multe pacate fiindca multe vieti omenesti si in special tineri (copii ) inocenti mor.Dumnezeu doreste pace ,dragoste ,unitate si colaborare ;dar vedem ca sistemele ,popoarele ,natiunile ignora porunca divina si creaza ceea ce vedem in multe colturi ale pamintului .Dealungul generatiilor s-au format imperii si la un moment dat dupa multa glorie ,au cazut si au ajuns in o stare deplorabila .La fel si azi atit cu Israel ,Palestina ,Siria,Libanon,Irac ,Avganistan si multe alte state din imprejurimi vedem ca se distrug cladiri ,strazi,investitii,drumuri,scoli ,spitale si vieti omenesti.Oare toate acestea ;ce denota ? Si credem ca este o vointa divina sa se ajunga la asa ceva? Credem ca Dumnezeu Tatal astfel prezinta binecuvintarea asupra omenirii si este de partea celora care creaza dezastru?Nicidecum .Si dupa cum nici un parinte nu este fericit cand isi vede fiul ca se razbuna impotriva semenului si devine un criminal ,tot asa nici Dumnezeu nu este fericit si nu aproba astfel de actiuni …..insa stie cauza si la timpul potrivit va face dreptate dupa cum vedem din exemplul lui Iov si exemplul trist ,dureros al Fiului Sau care pentru bine si pentru demonstrarea adevarului a sfirsit in o moarte crincena pe cruce .Iar cei care participa la astfel de evenimente la timpul judecatii isi primesc rasplata…..

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s