Fie-vă milă… ajutați-mă să înțeleg…


Îi spun ”Bun Venit!” lui Eugen Matei în clubul nedumeriților (trebuie să concepem și un tricou, cât mai curând).
Acum, la modul serios, s-ar părea că în postarea lui Daniel Brânzei există, printre rânduri, și o explicație pentru această dublă măsură: alegerea din veșnicii a lui Dumnezeu. Uite, vezi bine, El a decis că evreii, orice ar face, sunt preaiubiții Lui, în timp ce musulmanii au fost – tot din veșnicie – hotărâți eternei damnări. Așa se judecă lucrurile și în problema palestiniană: creștinii palestinieni sunt un fel de credincioși second-hand, iar condiția lor în ochii lui Dumnezeu este inferioară chiar și celei a evreului ateu care decide să ”împlinească profeția” așezându-se cu toate catrafusele în teritoriile ocupate.
Acum, da, mai rămâne problema cu primii destinatari ai cuvintelor Mântuitorului: au murit demult, așa că nu se pune. Cei de astăzi sunt toți kosher. Ne-ar putea-o garanta și John Piper și Daniel Brânzei, bănuiesc.

Chibzuieli

Uite așa, stau la masă și ascult foarte atent, pentru a nu știu câta oară, răspunsul lui John Piper la A Common Word, ca să pregătesc postarea următoare la temă, postare pentru care probabil voi mai pierde și dragostea altora, pentru că a unora deja am pierdut-o cu unele postări anterioare.

Ajung pe la minutul 8, unde Piper argumentează pe baza a Ioan 8:42ff că întrucât musulmanii nu l-au primit pe Isus în mod clar și explicit ca jertfă pentru păcate, ci l-au respins, ei nu-L cunosc, nici nu-L iubesc pe Dumnezeu. Ca atare, nu există nici o bază comună între creștini și musulmani în dragostea de Dumnezeu (și de aproapele), și tot documentul este falimentar pentru că presupune o astfel de dragoste comună celor două religii.

Ioan 8 sună cam așa:

Dar știu că n-aveți în voi dragoste de Dumnezeu. Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și…

Vezi articol original 353 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s