Ce (vrem) să vedem în filme și ce nu (4) – Matrix


Matrix este un film non-conformist, care a spart o grămadă de tipare și a demolat nu puține mituri cu privire la ce este real și ce nu în viețile noastre, un film care abundă în teme creștine importante, de la cea a mesianismului biblic la condiția omului înrobit de minciună, un film care nu datorează nimănui nimic și care …

Ah, încă o apologie a iubirii heterosexuale între două personaje din rasa caucaziană; afro-americanul Morpheus este, într-un mod destul de puțin subtil, dat la o parte din preajma nurilor pretențioasei Trinity, cea care într-o scenă parcă inspirată din Titanic își trezește iubitul – salvatorul ei, să nu uităm – cu un sărut, pe fondul efectelor luminoase provocate de niște scurt-circuite din cabină … E adevărat, există și o deosebire majoră: până la urmă, Jack nu a biruit moartea.

 

Anunțuri

3 gânduri despre “Ce (vrem) să vedem în filme și ce nu (4) – Matrix

  1. Filmu are o semnificatie mai mult sau mai putin miezoasa in functie de cata fizica(nu de liceu) stie cineva si cat de mult stapaneste anumite modele stiitifice de reprezentare a realitatii. Dintr-un alt viewpoint e un film vechi care i-a deschis mai mult scena cinematografica lui Keanu Reeves.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s