Păsări călătoare (34)


Ceea ce mi se pare a fi (încă) un simptom cronic al unei alienări de proiect în rândurile unor grupări evanghelice contemporane este împletirea paradoxală la nivelul ethosului a fervorii căutării spiritului bisericii primare („să ne întoarcem la Biserica plină de Duh din primele zile” etc, etc) cu oripilarea din fața perspectivei de a vedea Biserica împlinindu-și slujba mărturisirii în condiții similare celor din primul secol, pe când era percepută ca o sectă obscură, vrednică de disprețul și de marginalizarea de care avut parte în contextul socio-politic al lumii romane.

Reclame

4 gânduri despre “Păsări călătoare (34)

 1. ,,Dati cezarului ceea ce este al cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu „- pentru unii textul e clar , pentru altii , si mai ,,clar” … Trecutul e pentru aducere aminte , doar pentru aducere aminte , amintire care sa te ajute sa pasesti in viitor … A trai in trecut , din punctul meu de vedere , e un fel de-a refuza sa traiesti , o alienare voluntara grotesca …

  1. … alteori, mi se pare, e o utopie politică, chiar dacă ne este livrată pe o filieră religioasă. Vrem să trăim într-o lume așa cum credem că ar trebui ea să fie, nu să ne asumăm noi chemarea de a fi – în orice circumstanțe socio-politice – ceea ce Creatorul a avut în plan atunci când ne-a dat viață …

   1. Hai sa dezvoltam impreuna asumarea chemarii de a fi , pentru cei multi care te citesc s-o facem !(am aruncat un ,,ochi” peste ,,rasfoituri” -felicitari !) :

    a-ti asuma ceva inseamna , in primul rand , sa te vezi asa cum esti , abia apoi poti sa-ti asumi , abia apoi poti sa te identifici cu tine insuti , cu acel ,,tine” autentic , nu cu produsul educatiei socio-religioase care ai fost pana atunci , nu cu sablonul dupa care au fost zamisliti si altii !

    Ceea ce nu inteleg cei mai multi e ca prin asumare nu te transformi intr-un alt om ! Esti acelasi , doar ca in interiorul tau a inmugurit o identitate unica , o confirmare a ceea ce te-au invatat ceilalti , doar ca , prin asumare , iti apartine doar tie … Esti ca si ceilalti , si , totusi , diferit de ei … Ai descoperit in interiorul tau ceea ce Dumnezeu a ascuns ca sa descoperi numai tu ! De ce nu au putut ceilalti sa descopere ? Pentru ca Dumnezeu , ceea ce a ascuns , a ascuns doar in interiorul sufletului tau !

    Multi uitam ca omul este fiinta unica , nu la gramada … In fiecare dintre noi se ascunde un adevar infinit … Poate fi ascuns sub o mlastina de pacate , dar el exista ! Asumare inseamna acea gura de oxigen pe care o tragem in piept pentru a ne cufunda in ,,mlastina” in cautarea adevarului ! Doar ca pentru aceasta ,,imersiune” trebuie curaj , mult curaj , pentru ca s-ar putea sa nu-ti ajunga ,,oxigenul” , s-ar putea sa mori in cautarea adevarului … Si uite cum prinde sens rugaciunea in credinta … Nu stim daca vom muri sau nu , stim in schimb ca doar in moarte putem afla adevarul ! Ne asumam un asemenea adevar dur ? Nu stiu …!

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s