Comedia discriminărilor


Situație vrednică de un film de-al lui Bunuel sau de Gaițele: se consumă mai multă energie pentru a-i face pe cei ce și-au pus steagul francez la profilul de Facebook să se simtă prost din pricina omiterii celorlalte drame produse de teroriști decât pentru a fi alături de oricare dintre popoarele aflate în suferință.

Reclame

3 gânduri despre “Comedia discriminărilor

  1. Umanism si creștinism desuet Versus islamism radical…in orice tabăra te ai afla tulburarea minții e garantata…nici măcar atei nu pot ramine indiferenți…si asta pentru ca Biblia spune ca se va lua pacea de pe pămînt…

  2. Exact.. Eu nu înțeleg un lucru: de ce aceia care îi iubesc pe toți egal nu se mulțumesc a-și împărtăși dragostea cu sufletul deschis așa ca să îi ajute și pe ceilalți să empatizeze? De ce nu le este de ajuns mărturisirea și înfăptuirea dragostei? Oare dragostea e cea care se manifestă așa, desființând iubirea prea puțină a celorlalți?

    Dacă e prea puțină dragostea noastră, fie așa. În ce mă privește, eu mă bucur că acea dragoste există în mine, atât cât e. Nu intru în competiție cu nimeni. La ce mi-ar folosi, oare…? Nu pot pricepe.

  3. Este extrem de simplu sa afisezi steagul francez pe profilul de FB, nu implica absolut nici o dificultate 🙂 .

    Cat despre dragoste crestina, arabilor li s-a aratat foarte multa dragoste, acceptandu-i in tarile importante ale Europei, oferindu-le joburi, ajutoare sociale. Noi, ca romani, avem un rating foarte slab datorita imaginii din presa occidentala, suntem pe locuri complet defavorabile, in schimb cei care traiesc(sau au trait) inafara stiu ce prestanta au arabii, ce nivel de performanta in activitate, ce cultura au, etc. Cred ca mai multa dragoste crestina nu li se poate arata.

    La irakieni, spre exemplu, discutati cu cei care au fost acolo, medici romani in Irak, militari, etc, ca sa se inteleaga mai bine mediul de acolo. Este un mediu si o cultura extrem de diferita de ceea ce ne putem imagina, noi, europenii. Dupa ce am discutat cu un medic roman care a lucrat in Irak, toate ideile inovatoare de ajutorare mi s-au redus la … „hm…”.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s