23:2


El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă

Nu e un secret pentru nimeni faptul că profesioniștii în publicitate ne studiază fiecare posibilă mișcare pentru a ști ce ne interesează, ce căutăm, ce pasiuni avem, în scopul de a ne croi oferte cât mai personalizate și mai adecvate profilelor noastre de piață. Fiecare gugăl pe care îl dai este contabilizat și folosit în acest scop, fiecare căutare de pe youtube sau de pe alte pagini servește la crearea profilului tău de client pe o piață practic inepuizabilă și imposibil de cartografiat. În acest scop, fiți liniștiți, nu este nevoie ca cineva să stea și să vă urmărească fiecare mișcare, căci s-au pus la punct algoritmi și programe suficient de inteligente care să facă fără preget doar munca asta, fără dureri de cap și fără timpi de recuperare fizică. Dai o căutare pe Internet despre viața pinguinilor din Antarctica? Nu la mult timp după aceea, așteaptă-te ca între reclamele care se vor sparge pe ecranul device-ului tău de toate zilele să apară un frac și un papion la ofertă. Însoțite de niște patine, poate …

Piața te cunoaște, știe ce-ți dorești și face tot ce-i stă în putere pentru a te ajuta să ajungi la pășunile viselor tale. Poți să te odihnești liniștit, ea lucrează neobosită pentru tine, gata să-ți ofere tot ce-ți va fi de trebuință. Cu fiecare dintre noi procedează la fel. Și fiecare își are pășunea sa, unică, precum și puțul de apă mult-trudit, așa că nu mai trebuie să ai grijă ce-ți dorești, ci doar să fii pregătit să primești ce ți se oferă.

Iar un păstor care să te pască pe pășunile tale este unul pe care, fără să îți dai seama, tu îl conduci. S-a întors roata, nu ne mai poartă Dumnezeu prin istorie, ci Îl facem noi pe El purtător de drapel prin istoriile noastre, Îl fluturăm cu înfumurare înaintea altora, Îl folosim fie ca armă, fie ca explicație supremă a politicilor noastre absurde, Îl învățăm să deosebească binele de rău și uneori, nu atât de rar pe cât s-ar crede, Îl omorâm cu zile.

Iar în urma noastră ne vor rămâne copiii, intonând ceea ce a mai rămas din psalmul de odinioară, într-un firesc (pentru ei) adagissimo:

Eu sunt păstorul Domnul lui Meu, nu voi duce lipsă de nimic …

Reclame

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s