Sunt liber, deci nedumerit (17)


catedrala
Sursa: http://www.catedralaneamului.ro/

Astfel, aflu că cele treizeci și patru de personalități care s-au alăturat trupei Taxi pentru a ne spune că „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici” ne-au furnizat nu o predică, cum am crezut eu, ci un Manifest antiCatedrală . Fie, primesc, numai că în acest caz lucrurile sunt departe de a fi lămurite, dimpotrivă.

De pe pagina de internet a Catedralei citesc:

„ lucrările până la cota +27 metri sunt finalizate în proporție de 100%; platforma metalică pentru susținerea eșafodajelor și cofrajelor necesare execuției lucrărilor de la cota +27 până la cota +45 metri este finalizată în proporție de 90%, a rămas de montat platforma de la cota +27 doar în zona altarului; lucrările cuprinse între cota +27 și +36 metri sunt finalizate în proporție de 70%”

Oameni buni, e în aer deja, la peste 27 metri. Zarurile sunt aruncate. La ce bun să faci un manifest împotriva unui lucru care oricum se va zămisli, indiferent de nevoința acestor cetățeni respectabili care n-au vrut să suporte proiectul din contribuțiile lor oneste și cinstite plătite statului, când am putea, măcar într-un al doisprezecelea ceas, să ne solidarizăm în a-L invita pe Dumnezeu să ne umple toate coșmeliile nației, fie ele făcute din cărămizi, din prefabricate, din lemn sau din chirpici? Merită să ne mai luptăm cu acest proiect? Dacă tot se face, n-ar fi mai bine să ne întrebăm cum am putea răscumpăra acest context? Scuipând câte o ironie din când în când de fiecare dată când trecem pe lângă ea … nu cred. Trebuie să fie și o altă abordare, altfel peste vreo două trei veacuri urmașii celor de la Taxi încă îl vor mai căuta pe Dumnezeu prin toate cotloanele, cu rigla și șublerul la îndemână, iar noi tot nedumeriți vom fi …

Reclame

8 gânduri despre “Sunt liber, deci nedumerit (17)

  1. E un inceput ! De fapt inceputul a fost cu Colectiv ! Ei cred ca oamenii iarta ! Nu iarta pentru ca nu i-au invatat sa ierte ! Au invatat singuri pe propria lor piele si i-a durut cand au vazut ca ei n-au vrut sa-i ierte pe cei care s-au dus dintre ei fara sa-si ia ramas bun !

    Din pacate sau din fericire , culegi ceea ce semeni … Istoria striga deja , schimbare , iar schimbarea va veni , pentru ca in curand se va incheia inca un ciclu din cronologia istoriei . Este o lege a firii , un fel de primenire , un fel de renastere , un fel de purificare geometrica in care Universul nu lasa ca raul sa dainuie ! Vine rau , vine bine , sa face din nou rau pentru a face din nou loc binelui … O lectie a vietii din care doar putini isi ,,fac temele” !

  2. Iudaismul,creștinismul si islamul vor fi reprezentate in București prin trei megacentre specifice fiecărei religii…Templul iudaic este deja construit…Casa Poporului…

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s