Exercițiu de respirație


Nevoia imperioasă, irezistibilă și, uneori, chiar spirituală (ca percepție) de „a da share” fiecărui fapt mărunt al vieții – ce mănânc, ce beau, pe unde umblu, cât îmi este tensiunea, ce-mi face odrasla – e un semn de capitulare tăcută, indiscretă și cu totul lipsită de eroism în fața vieții însăși, cea pe care o învățasem odinioară tocmai în astfel de fapte. Apoi, aceasta nevoie capătă rang de necesitate. Nu a decretat nimeni asta, dar cu toții ne comportăm ca și cum n-am mai putea trăi în afara acestui schimb de neînchipuit până nu demult.

Viața se metamorfozează pe nesimțite în imaginea ei. De aceea, a posta, respectiv, a survola devin pentru noi respirație: inspirăm adânc în piept imagini ale unor vieți de aiurea, pentru ca apoi sa expirăm ceea ce prisosește neîmplinirii din fiecare trăire proprie. Gadgetul este încă un plămân pe care l-am dobândit, iar Like-ul e oxigen a cărui calitate rivalizează cu cea a celei mai răcoroase brize de seară.

Urmează, după ce memoria și respirația au fost deja transferate pe suporturi, să vedem ce ne facem și în privința simțirii. Poate că Inside Out nu e chiar atât de fantezist precum pare la o primă vizionare …

Reclame

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s