Let`s trump the world on the way to heaven!


”…sunt în căutarea unei patrii”
din epistola către evrei

Cred că mai mult ca niciodată creștinii americani – dar nu numai ei – sunt provocați să-și reconsidere atitudinea față de cetățenia cerească, cea de care au cam uitat în ultima vreme, preocupați fiind de rostul stăpânirilor vremelnice. Căci America este patria creștinilor americani cam tot atât cât este țara Canaanului patria lui Avraam. Iar dacă suntem copii ai lui Avraam, moștenitori prin făgăduință, trăim ca Avraam în corturi, mărturisind că suntem străini și călători pe acest pământ. Această mărturisire a fost practic inexistentă în discursul creștinesc american al ultimului an, în orice caz năpădită de obsesii apocaliptice demne de toată mila, pe fondul uneia dintre cele mai grozave anxietăți care a domnit vreodată peste mintea conservatoare americană, cea de a trăi – asemeni Bisericii primare, de care cu toții am uitat – într-o lume ce nu îi aparține.

Eu cred că le-ar fi fost mai ușor să trăiască într-o lume clintoniană, în care dușmanul era relativ ușor de identificat și de așezat în cătare. Trumpismul este incorect de ispititor, irezistibil, înșelător. Pare să aducă Împărăția odată cu el. În condițiile în care centrul de greutate al lumii creștine se deplasează în emisfera sudică, s-ar putea ca rezultatele acestor alegeri să nu fie un dar de la Dumnezeu, ci o cruntă judecată a Părintelui ceresc. Dar … să nu ne grăbim. Mai vorbim peste vreo doi-trei ani, dacă Domnul ne-o va îngădui. Asta dacă nu cumva America va ajunge atât de mare încât să nu mai recunoaștem nimic în afara ei, nici creștinism, nici islam, nici liberalism, ci doar mândria de a purta o inimă de aceeași culoare precum cea a opțiunii politice. Mare brânză!

Mai bine ne ațintim privirile la Cel ce ne modelează desăvârșirea. Într-acolo să purcedem!

Reclame

3 gânduri despre “Let`s trump the world on the way to heaven!

 1. Într-adevăr Donald Trump uneori a bătut câmpii. Scuzabil, sau puțintel scuzabil, scopul scuză mijloacele pentru cei din lume cu obrazul mai gros.
  Creștinii de aici s-au rugat, lui Dumnezeu, ca in fața unui foarte mare pericol (mai ales în ultimele două saptanâni). Și îi mulțumim Lui, pentru Donald Trump, cre;sinii merg cu Republicanii … știu ei de ce. Și ne putem ruga pentru Trump cu mare ușurință, nu-mi imaginez situația deplorabilă dacă o aveam pe dna Clinton. Și apoi, bine a spus cineva că Hillary Clinton era percepută … ca la al trilea mandat (două avusese prin dl Clinton). Ca femeie-candidat, nu prea se zice nimic (de creștinii care o văd ok). Dar ea venea la pachet, ca progresistă, a la Soros! Facem abstracție de multele gafe din ultimele mandate ale ei (cu Obama), de starea sănătății ei, precară, și de direcția deraiată pe care îi este așezată filosofia (de tip LGBT, direcționată marxist, totalitar-abuzivă … „noi” și ceilalți, „noi” cu orice preț…)?
  Obama (și Clintoneasa) ca președinte de executiv a urmărit cu prioritate punerea în pagină a agendei LGBT, dă bani pentru școlile de stat care aplică repejor și fără dubii cum strănută tovarășii LGBT. În rest, rămâne cum am stabilit.

  Deci, pentru cine era mai ușor într-o lume clintoniană? în orice caz nu pentru creștini. O mamă, care simpatiza cu dorintele… „legitime” ale transgerder și homosexuali, când a văzut un bărbat fioros în cabina fetelor … s-a îngrozit, având și ea o fiică … și s-a trezit.. la normalitate – spunând NU LGBT – că doar era într-o poziție oficială!
  În rest, pentru cei de departe, pare teorie (nimic stânjenitor sau alarmant). NU percep ca un pericol grav o gândire leninist-sorosistă care atacă familia, nu degeaba la o Banca din Anglia deja pe formulare apare și posibilitatea a treia, genul neutru (M, F, N). Acolo se fac banii, bancherii mari ei nu intră în criză, ei produc criza (dacă doresc asta). Țării și popoare, fără familii, fără etnii… fără trecut … fără viitor. Bine, nu sunt Soros și dna Clinton, mari sperietori pentru omenire, ci este stăpânul (anticrist) lor care-si dirijează opera, ei sunt executanții, ei … cred că așa e mai ușor pentru…!

  În orice caz, pentru cine e „bine” financiar, poate e mai bine în Europa. Pe de altă parte, sunt destule îndemnuri biblice care spun să nu judecăm. Ce … case sau colibe au unii sau altii, ci să ne facem partea lucrarii noastre la care suntem chemati (angrenati). Evanghelicii români duc focul Evangheliei în țările din Europa, posibil și în America, acolo unde este un „foc străin”. Fac o lucrare bună; de pildă, în Spania, pentru spanioli. Peste tot unde sunt ei, sunt lumânări aprinse … pot da lumină și altor (a) lumânări stinse.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s