Nu-i dovadă, nicidecum


Atentatul din Las Vegas nu are nici o legătură cu dreptul constituțional al americanului de a deține arme de foc, așa cum islamul nu are nici o legătură cu fundamentalismul musulman care a adus atâta suferință în lume. Gazele de eșapament și toate mizeriile deversate de industriile veacului, te miri pe unde, n-au nici o legătură cu clima planetei, găsim pe Internet dovezi concludente. Nu s-a dovedit nici o legătură între consumul de fast-food și nivelul colesterolului din sânge, dimpotrivă, se poate spune că burgerul este balsam pentru inimă și pentru ficat. Se pare că nu se poate stabili o corelație între modul tot mai agresiv de promo …, scuze, parcă i se zice educare a tinerilor despre sex și incapacitatea tot mai multor tinere cupluri de a-și construi împreună o relație trainică și înfloritoare. Efectuarea unui avort, se pare, nu afectează în nici un fel starea sufletească a femeii care face apel la această soluție. Nu comunismul – o idee atât de generoasă – este vinovat de suferința adusă peste atâția oameni pe mapamond, au fost doar vreo câțiva (Stalin, Mao, Ceaușescu etc) care l-au denaturat și l-au făcut atât de dezagreabil. Nu este nici o legătură între ce ne arată Hollywoodul pe ecrane și dorința producătorilor de a scoate bani și de a ne învăța ce este bine și ce e rău; îi preocupă arta, nimic mai mult, și sunt liberi să creeze fără nici o constrângere atâtea minunății. Nici o legătură între PSD și corupția din România, între corupție și progresul economic, între progresul economic și dezvoltarea de servicii medicale și de educație decente, între politica din educație și imbecilizarea în masă a unei întregi generații de noi învățăcei, între țepele date de către jmecherii din Ligă și fotbalul pe care îl joacă Naționala, nu, nu nu, toate acestea sunt simple alăturări răutăcioase, de care profită mercenarii diverselor ideologii ale clipei, politice sau religioase.

Ah, și ca să nu uit, mai trebuie spus că nici moartea acelui tâmplar galilean pe o cruce în Ierusalim, acum vreo două mii de ani, nu are nici o legătură cu vreo nevoie a omului de a fi mântuit. O întâmplare nefericită, ce să-i faci.

De-ar mai trăi, David Hume ar fi tare mândru de felul în care sfărâmăm, verigă după verigă, lanțurile grele și nedrepte ale cauzalităților …

P.S. Nu e nici o legătură între articol și vreunul dintre eveniment recente de care ați auzit prin media. Nu știu ce mi-a venit să-l scriu, chiar nu înțeleg, no.

Reclame

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s