Pilda celei de-a doua risipiri (last update)


Demult, într-o Scriptură foarte îndepărtată …

[…]

După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în țara aceea, și el a început să ducă lipsă.

Atunci s-a dus şi s-a lipit de unul din locuitorii țării aceleia, care l-a trimes pe ogoarele lui să-i păzească porcii.

Mult ar fi dorit el să se sature cu roșcovele pe care le mâncau porcii, dar nu i le da nimeni.

Și-a venit în fire, și a zis:

Câți argați ai tatălui meu au belșug de pâine, iar eu mor de foame aici! Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, și-i voi zice: „Tată, am păcătuit împotriva cerului și împotriva ta, și nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argații tăi.”

Și-atunci el va trebui să le zică robilor săi să aducă repede haina cea mai bună, și să mă îmbrace cu ea; să  îmi pună un inel în deget, și încălțăminte în picioare. Va porunci să aducă vițelul cel îngrășat, și să îtaie.  Va striga: „Să mâncăm și să ne veselim; căci acest fiu al meu era mort, și a înviat; era pierdut, și a fost găsit!”

Și atunci ne vom veseli …

Oh, și să vezi ce ciudă o să îi fie fratelui meu!

3 comentarii

  1. N-am ce sa comentez !

    E atata durere in ceea ce ai scris …., mi s-a pus un nod in stomac in timp ce citeam …, pentru ca ca nu-si dau seama ! …poate s-ar regasi careva in cuvintele tale , cum mi s-a intamplat si mie ! Noroc ca e doar cateodata ! Vai , nu meritam nimic , dar suntem convinsi ca totul ni se cuvine ! De ce ? Normal , pentru o ,,imersiune” ! Nici macar nu ni s-a cerut sa ne tinem respiratia , ca , de , ala care rezista 3 minute sa fie indreptatit sa emita pretentii …( asta-i ,,ochiul care rade” !!!!!! , ca nici sa vezi lumea in negru nu-i bine …)

    1. Dragă Florin, eu cred că atât timp cât ni se mai așază câte un nod în stomac atunci când ne regăsim între al lumii neîmpliniri, asta înseamnă că suntem vii și că mai există o speranță. Domnul nu s-a săturat de noi și ne așteaptă încă. Numai că uneori suntem ocupați să le punem piedică și altora ca noi în disperata dar fericita alergare spre brațele lui atât de primitoare … ducă-se pe pustii gândirile de acest fel!

      1. Stii , schimbarea vine in momentul in care iti dai seama ca nu meriti , iar iubirea fata de Dumnezeu o intelegi doar in momentul in care iti pui si-n minte ca vrei sa-L iubesti ! Abia atunci intelegi ca nu poti , si abia atunci ii intelegi si pe ceilalti in neputinta lor … Nu ne raportam unii la altii in functie de perfectiunea pe care , oricum , nu o avem , ci in imperfectiunea de-a incerca sa fim perfecti stiind ca oricum imperfecti vom ramane . Felul acesta de-a vedea lucrurile poate sa innebuneasca mintea , de aceea zic eu ca religia crestina( cea care nu se predica …, ca nici sa-i spui omului de la anvon ceea ce am scris eu nu merge … Ceea ce spui trebuie sa zideasca , nu sa darame …!) este intelepciunea de la limita nebuniei … !

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s