EXCLUSIV! O mărturisire INCREDIBILĂ despre duioșia dogmei


Adevărul rostit în dragoste, zice apostolul. Ah, viața mea!

Ăsta e un mit. Este imposibil să fim și dogmatici și blânzi în același timp (de iubire nici nu poate fi vorba). Nu putem fi în același timp și șerpi și porumbei. Numai Dumnezeu mai știe ce suntem, de fapt.

Da, par să aibă dreptate detractorii: ele nu pot fi alăturate – dogma și cuviința – însă, de obicei sunt asumate în discuție convingeri inodore, care dezvoltă în subiecți aplecarea spre atribute de pension, cum ar fi delicatețe, curtoazie, drăgălășenie. Dar convingerile – în starea lor naturală – sunt nemiloase, ele despart ape, oameni, idei, suflete de duhuri și – cel mai greu de crezut – absolutele de relative.

Eu unul încă mai caut (cu lumânarea!) prin lume acel cavalerism al apologetului ideal, în înțelegerea mea acesta fiind diferit de compromisul afectiv la care ne invită kindnessu’.

Nu l-am găs`t. Până la noi ordine, mântuirea prin credință se rostește printre dinți împreună cu „schilodească-se odată cei ce vă tulbură”.

3 gânduri despre “EXCLUSIV! O mărturisire INCREDIBILĂ despre duioșia dogmei

 1. Adevar rostit in dragoste cred ca inseamna ca prima data sa-l iubesti pe om , iar in aceasta dragoste el va vedea Adevarul in tine ! Rostit de catre buzele tale, acest Adevar nu va fi decat o marturie pe care cel care o primeste a vazut-o demult in faptele si felul tau de-a fi , va fi o confirmare ca tu esti , la fel cum el este , pentru a-L intelege impreuna pe EU SUNT !

  Dogma e o inventie , pentru a intelege Cuvantul mai bine . E buna, atata timp cat nu sechestreaza Cuvantul ! Din pacate il inchide in lege, nelasand acces la El decat daca respecti dogma !

  Ata ete …!(asa, ca sa folosesc o expresie a copilariei mele, copii fiind toti , si cei care intelegem, si cei care nu…!)

 2. Omul care spune că este credincios adevărului, care se laudă că-L cunoaşte pe Dumnezeu, dar care cu faptele Îl tăgăduieşte, (Tit 1:16) acesta de fapt nu are decât o formă de evlavie (2 Timotei 3:5) fiindcă este evident că el nu este în adevăr şi nicidecum nu are „dragostea adevărată” despre care este vorba în Sfintele Scripturi.
  Faptul că este „kind”, că are „delicatețe, curtoazie, drăgălășeniese, etc.” el poate impresiona pe altii, dar este clar că nu cunoaşte adevărul chiar dacă merge foarte des la adunări aşa zise „creştine”, căci este semn că el nu este un om matur şi nu a ajuns starea de om mare, ci fiind ca un copil, pluteşte încoace şi încolo, fiind purtat de orice vânt de învăţătură, desigur prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor cu toate mijloacele de amăgire. Un astfel de om nu este credincios adevărului în dragoste şi nici nu creşte în toate privinţele, ca să ajungă la Cel ce este Capul, Hristos asa cum este spus la Efeseni 4:13-15.
  Adevărul biblic trebuie prezentat, chiar dacă nu seamănă nicidecum cu ce spune lumea. Din Biblie aflăm că dragostea (iubirea) pe care o are lumea, este complet diferită de cea din paginile Sfintelor Scripturi.

  Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. (1 Ioan 2:15)

 3. Ca sa-l iubesti pe Dumnezeu, prima data trebuie sa iubesti lumea, altfel n-ai cum sa-L iubesti pe Dumnezeu ! Ca renunti la lume pentru Dumnezeu , asta este o cu totul alta poveste …., dar cum sa nu iubesti creatia mainilor Lui ? Din dragoste pentru Dumnezeu renunti la lume , pentru ca apoi sa participi la transformarea lumii in Raiul care a fost candva ….! In rest …., restul !

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s