Așa, într-o doară … (32)


Nu e de ici, de colo! Acești progresiști iubitori de comunism din ăla care furnizează cu voioșie casă, masă, pită și sănătate[1] la tătă lumea în mod egal au reușit să zămislească ceea ce nu va reuși, probabil, nici un guvern de conservator de dreapta în această lume, deși visează fără contenire de când, hăt, cu Revoluția Industrială: statul minimal.

Ce zic eu, „minimal”, e statul nălucă, prezent mai mult în mințile oamenilor; ne întoarcem la ordinea primordială, regăsim paradisul din perioada în care familiile nucleu nu terorizau societatea într-un așa hal de nesuportat.

Căci ce altceva este Zona Autonomă Capitol Hill decât exact acea lume în care bunătatea și egoismul – cele două eterne motoare ale devenirii umane – se vor metamorfoza în două mâini nevăzute, excesiv de binevoitoare și care vor face de acum încolo ca lumea să meargă de la sine, spre binele tuturor.[2]

Fără poliție, fără justiție. Puștile sunt suficiente.

Aștept și eu, cu nerăbdare, înființarea Republicii Dolhasca.

[1] … și haine, și pantofi de firmă, și televizoare, și bijuterii, la discreție fără bani (le scriu aici, ca să nu supăr pe cineva …)

[2] E un eufemism aici, dar nu se cuvenea să scriu „spre binele unora”, că nu dă bine la așezarea în pagină.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s