Fariseism SUFFWD


Noaptea toți vameșii sunt albi.

Un observator imparțial, inodor și intolerant

Poate că nu vă pricepeți la acronime, așa că vi-l explic eu pe acesta: SuperUltraFastForWarD.

Sunt în toane bune, așa că vă spun și la ce se referă el: este viteza de reacție a fariseilor, la vederea păcatelor vameșilor și a păcătoșilor, cu voie sau fără, de pe ecranele noastre. Văzut până unde merge mișelia omului – tic! Recepționat ofensă – tic! Priceput situația– tic! Judecat – tic! Condamnat – tic! Share – tic! Nici n-ai apucat bine să apeși pe butonul cronometrului, că te și faci de râs: nu mai ai timp să consemnezi finalul.

Pe lângă analizele, dezinformările, comunicările și dezbaterile de amu` fo` zece ani, haideți, recunoașteți că fariseul nostru este super-ultra rapid! Ele ne oferă adevărata viteză a sabiei dreptății adânc pixelate, în rezoluții amețitoare: e super-rapidă. Pe lângă ea, judecățile și ghilotinele revoluțiilor de odinioară sunt super … încete.

Au încercat să crească viteza, folosindu-se de binefacerile mediei moderne, în special ale produsului comercial numit știre. Bă, da` tot e subțire, nu-i așa, televizorule? Cu toții suntem în stare de freeze, în astfel de situații. Ca niște poze, na.

Să nu ne facem iluzii: ăla, fie el  incolor, inodor sau insipid, care nu-și aliniază instinctele dreptelor răbufniri ideologice, pe limba sa va pieri. La aia roșie mă refer, da.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s