Cu maşina prin Bulgaria

Am străbătut până acum de vreo optsprezece ori Bulgaria, pentru cinci vacanțe în Grecia și patru în Turcia. Aproape de fiecare dată am mers pe altă rută; astfel am văzut și experimentat lucruri total diferite cu privire la această țară. În primele cinci vizite nu am avut GPS cu mine, ci am folosit doar hărți proprii, eventual capturi de pe Google Earth. Cu toate astea, nu am avut parte de „rătăciri” (doar una mică în Svilengrad, la trei kilometri de Grecia!) asta și pentru că Bulgaria nu este o țară complicată iar majoritatea indicatoarelor au inscripții și în grafia latină.

Câteva consideraţii generale:

Am circulat în Bulgaria atât noaptea, cât și în miezul zilei; nu am avut nici un fel de probleme, nici cu răufăcători, nici cu haiduci, nici cu poliția. Șoselele lor sunt în general mai bune ca ale noastre și mult mai puțin aglomerate. Localitățile sunt mai rare și în general drumurile principale le ocolesc; poți merge zeci de kilometri fără să vezi vreo așezare umană. Dacă ai vigneta bulgărească lipită pe parbriz și conduci cu o relativă prudență polițiștii chiar nu au nici o treabă cu tine. Mai complicat este însă când nu găsești prin benzinării vignete; odată a trebuit să cumpăr una la suprapreț de la singura benzinărie care dispunea de ele, iar odată la întoarcerea din Turcia am venit cu frica-n sân pentru că nu am găsit nici o vignetă de achiziționat. Din fericire nu am fost prins.

Ruta 1 – Spre Grecia ( către Halkidiki, via Kavala )

Prima dată ne-am gândit să avem o experiență a unei coborâri pe țărmul Mării Negre, începând de pe litoralul nostru, așa că am mers prin Constanța și Mangalia, unde am și zăbovit o noapte. De acolo am plecat a doua zi înspre Varna. Iată traseul:

Mangalia – Balcik – Varna – Burgas – Elhovo – Topolovgrad – Harmanli – Svilengrad – GRECIA

Pe hartă secțiunea de la Burgas la Harmanli era descrisă ca drum secundar. Am riscat și nu am regretat: a fost o șosea minunată, pe care am străbătut-o fără nici o problemă pe timp de noapte.

Avantaje:
Se pot face popasuri pe litoralul bulgăresc după pofta inimii. Noi ne-am îmbăiat într-o Mare Neagră parcă mai curată decât a noastră, la Varna și la Burgas. Litoralul bulgăresc este unul low-cost, bun pentru toate buzunarele. În scopul unei tranziții mai domoale înspre paradisul Egeean, cred că merită să treceți și pe aici.

Dezavantaje:
Este cel mai lung drum; dacă vreți să vedeți cât mai puțin Bulgaria, alegeți altă rută. În plus, noi am prins o șosea de la Burgas la Varna extrem de aglomerată ( și la dus, și la întoarcere); a fost singura experiență de trafic lent în această țară.

Ruta 2 – Spre Grecia ( către Halkidiki, via Kavala )

De data asta am ales o ruta mai pragmatică, prin Giurgiu. Taxa de pod și vigneta sunt primele cheltuieli, după care … drum întins spre Veliko Târnovo. Iată traseul urmat:

Giurgiu – Russe – Veliko Tarnovo – Gabrovo – Kazanlak – Stara Zagora – Radnevo – Galabovo – Harmanli – Svilengrad – GRECIA

Avantaje:
Este fără îndoială mai scurt decât primul și mai puțin aglomerat. Traversează o zonă interesantă a Bulgariei – aproape că m-aș fi oprit să văd mai în detaliu Veliko Tarnovo; părea un oraș atractiv … Drumul este în condiții excelente, bine semnalizat. De asemenea, faptul că mai vezi din când în când și câte o mașinuță de-a noastră îți dă un plus de încredere … nu că ai avea neapărată nevoie de ea. Sunt câteva popasuri frumoase pe drum, într-un cadru natural deosebit iar la Radnevo un izvor cu apă minunată de izvor …

Dezavantaje:
Există câteva porțiuni, destul de lungi, cu urcușuri mari și multe serpentine, undeva între Gabrovo şi Kazanlak. Din această cauză traficul e ceva mai greu pe acea porțiune. Drumul nu ocolește interiorul unora dintre orașele mai complicate; acest fapt înseamnă, din nou, trafic mai lent. În plus, chiar dacă nu au fost probleme, trebuie spus că este și drumul cu cei mai multe patrule de poliție la datorie …

Ruta 3 – Spre Turcia … sau Grecia

Pentru Turcia – şi pentru Grecia în 2011 – am ales un traseu pentru care, vă spun cu toată sinceritatea, nu am ce dezavantaje să menționez. Este un traseu destul de rapid, neaglomerat și, în general, evită intrările prin localități. Iată-l, cu mențiunea că în paranteze aveți și niște distanțe aproximate:

Giurgiu –Ruse (10) – Razgrad (65) – Turgoviste (34) – Omurtag (23) – Kotel (35) – Elhovo (100) – Lesovo (27) – (TURCIA) Edirne (119) – Eceabat (190)

Traseul este cu ieșire spre Turcia printr-un punct vamal relativ nou, lângă Lesovo. Varianta clasica prin Kapikule/Kapitan Andreevo este una mult mai aglomerată. În schimb pentru noi a fost boierie curată: o singură mașină în fața noastră, proceduri derulate rapid, ședere mai mică de douăzeci de minute în punctul de trecere. Unde mai pui că e și o variantă ceva mai scurtă, pentru că evită ocolul prin Stara Zagora. De la punctul vamal se coboară spre Edirne. Aici, în cazul în care vă îndreptați spre Eceabat, pentru a trece Marea Marmara cu un ferry boat (nu costa mai mult de vreo 10 TL), vă recomand să intrați în oraș (Edirne), după care să urmați indicatorul Canakkale. Simplu, şi foarte practic, pentru că evitați niște taxe inutile de autostradă.

Pentru Grecia: veţi găsi lângă Elhovo indicatoare explicite care să vă îndrume spre Svilengrad. Acolo este şi punctule de trecere spre greci, uşor de accesat şi de pe această rută.

Câteva indicaţii – hărţi ajutătoare:

Atenţie în Russe, la un moment dat părăsiţi drumul de Veliko Tarnovo, intrând pe varianta care duce spre Varna. De acolo veţi vedea curând şi indicatorul spre Razgrad. Dacă rataţi această ieşire lucrurile se complică …

La Razgrad nu intraţi în oraş; traseul marcat cu negru ocoleşte localitatea şi va orientează spre Turgoviste.

După Turgoviste urmaţi indicatorul de E772 spre Omurtag.

Drumul evită şi aici localitatea. Doar urmăriţi unde scrie Kotel

De aici încolo lucrurile se simplifică. Lesovo o să apară tot mai des pe indicatoare. Veți ajunge la o intersecție cu vreo cinci direcții diferite. Alegeți pe cea cu „Tranzit” și … păzea Turcia (sau Grecia), venim!

Dacă aveți întrebări, adresați-le și voi încerca să vă răspund pe cât posibil …

Succes!

Recomandări:

Grecia: Kavala, Sarti, Neos Marmaras, Kalithea, Alte locuri, Nidri-Lefkada.

Turcia: Cesme, Turgutreis-Bodrum, Datca, Calis-Fethyie, Pamukkale, Dikili, Kusadasi.

Plajele din Turcia – o sumarizare a principalelor caracteristici ale plajelor pe care le-am vizitat in aceasta tara

58 de comentarii

 1. e nice sa te plimbi prin lume, mai ales zonele istorice cele cu adevarat vechi;
  si aici in america avem zone istorice vechi, de acum max 300 ani! 🙂
  In Salem avem comunitatea moravica (un fel de puritani, sa nu le fi fost de deochi); au un cimitir impartit pe grade si contingente; adica mortii sunt ingropati in loturi separate functie de sex si virsta; alea mai vizibile apartin barbatilor (de putea?!), urmate de loturi unde sunt ingropati numai copii mici; femeile au si ele un lot al lor, trebe sa-l cauti nitel 🙂
  Si fara cruci, numai pietre la capatii;

  Charlestonul e adorabil, cu toate ca plantatiile din jur poarta pecetea prapadului facut nordisti, de cind cu razboiul ala civil tembel;
  sau Williamsburg, istorie ceva mai elevata de vreme ce acolo era resedinta guvernatorului; ii vezi pe aia umblind pe strazi in costume de epoca!
  Ai senzatia ca intri in istorie printr-un tunel al timpului invizibil; ca porti genele unor vremuri de demult apuse;
  trebuie ca e ceva legatura (invizibila) intre cei de atunci si cei de astazi, fie asta doar omenitatea;

 2. am trecut prin bulgaria in drum spre istambul la sfirsitul lui martie. era mai cald, mai putin aglomerat, ziua. parea mai saracacios sau doar simplu? asta acum 10 ani parca. la turci erau in schimb rindunele si cind m-am intors mi-a parut rau.

   1. Multumesc ! Foarte bune aceste informatii.Astept noutati,mai eles despre variantele Kulata sau Svilengrad.

 3. Intentionez sa merg si eu pe traseul Mangalia – Balcik – Varna – Burgas – Elhovo – Topolovgrad – Svilengrad – GRECIA.
  Am studiat atent pe Google Maps portiunea de drum Burgas – Svilengrad, care are mai multe variante si multa lume spune ca unele propuse de GPS sunt extrem de proaste.
  As vrea sa va intreb dece de la Topolovgrad ati mers spre Harmanli dar nu direct spre Lyubimets pe unul din cele doua drumuri:
  1. prin Mladinovo, sau
  2. prin Izvorovo?
  Sunt oare proaste aceste doua drumuri asa incat mai bine de facut un ocol prin Harmanli spre Svilengrad? Voi fi foarte recunoscator pentru raspuns!

  1. Am urmat harta pe care o aveam atunci la indemana, fara sa fiu foarte bine informat in privinta variantelor. Nu mi-am asumat nici un fel de riscuri.
   Oricum, de atunci s-a lucrat mult in zona (pe unele portiuni drumurile erau in lucru si deturnari pe alte variante) iar parerea mea este ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la starea soselelor. Sunt putine sanse sa gasesti variante proaste.
   Maine seara o iau din nou la drum … pe ultima varianta descrisa in postare.

   1. Am mers pe 8 septembrie 2012 de la Burgas la Svilengrad pe urmatorul traseu:
    https://maps.google.com/maps?saddr=Traseul+9&daddr=42.58926,27.01341+to:42.50022,26.59181+to:42.1248235,26.535729+to:Traseul+80&hl=ro&ll=42.293564,26.592407&spn=1.180375,2.469177&sll=42.486277,26.869812&sspn=1.176757,2.469177&geocode=FY8hiQIdtjKjAQ%3BFUzciQIdIjGcASlbbfBXqmCmQDEhwcwxEqAAEw%3BFXyAiAIdQsKVASkD10EBJDamQDFx6IoxEqAAEw%3BFRfGggIdMeeUASkLDf-FWqKnQDER28wxEqAAEw%3BFaYFfQIdQESPAQ&t=h&mra=dpe&mrsp=3&sz=9&via=1,2,3&z=9
    Am mers cu vre-o 30 de km mai mult decat daca o luam de la Burgas direct spre Elhovo, in schimb o portiune destul de mare am parcurs pe autostrada spre Sofia, respectiv drumul a fost excelent si mi-a luat mai putin de 3 ore. De la Elhovo pana la Svilengrad am fost placut surprins cat de bun si liber a fost drumul. Peste 3 zile pornesc inapoi spre casa si mai curand am sa merg pe acelas traseu sau, daca imi recomanda cineva, am sa incerc de la Elhovo sa merg direct spre Burgas prin Bolyarovo si Sredets. A mers cineva prin Bolyarovo?

   2. Pot sa iti spun ce sa nu faci: sa nu mergi pe drumul care urca de la Tesalonik – Sandanski – Sofia … care este lung, aglomerat si care, dupa mine, n-a meritat efortul, nici macar din curiozitate …

 4. Foarte utile detaliile calatoriei..Daca le-as fi avut inainte de a merge in Grecia, la Halkidiki, mi-ar fi fost de mare folos.Asa, cu GPS cu tot pana sa sosim la Halkidiki, tot am ratacit cativa kilometri , in final am sosit la locul ales din tara…Personal am amintiri foarte frumoase despre Bulgaria din vremea studentiei cand am fost la niste cursuri de vara.Drumurile insa ni s-au parut mai proaste ca la noi.

 5. Salut,

  In Iunie 2013 plec in Grecia in Thasos cu sotia si 2 copii mici cu masina.O sa plecam din Bucuresti pe la 3 dimineata si am la dispozitie pina acum mai multe trasee:
  . 1. Bucuresti – Velico Tirnovo-Svelingrad -Alexadropolis, keramoti ( ferry ) -Thasos (680 km)
  2.bucuresti -Sofia-Keramoti aprox (740 km)
  3 Bucuresti – Velico Tirnovo-Stara Zagora-Haskovo-Karzahili-Zlatograd-Xanti-Keramoti (580 km)

  Pe care mi-l recomandati?
  Eu sunt tentat sa plec pe primul traseu.. am auzit lucruri bune despre el.

  Multumesc,

  1. Dintre traseele enumerate mai sus exclud din start 2) – este un drum extrem de aglomerat, trafic greu, plin de politisti, obositor (am mers odata pe el si nu mai vreau).
   Nu cunosc traseul 3, este de data mai recenta pentru ca s-a deschis un punct vamal undeva la nord de Xanthi. Avand in vedere lungimea lui … i-as da o sansa; s-ar putea sa fie sosele destul de proaspete, in stare ceva mai buna decat pe alte rute …
   Nr.1 este un traseu clasic; as fi recomandat si pe cel Razgrad – Targoviste etc dar se pare ca drumul e tot mai stricat de la un an la altul …
   Nu m-am hotarat inca … dar daca o sa merg in Grecia anul acesta, voi alege pe traseul 3.

 6. Traseul 3 este cel pe care ti-l da google harti implicit pt Bucuresti keramoti. din pacate nu stiu multe despre el, dar cred ca mergi destul de mult prin munti iar viteza nu cred va fi mare.

  Poate a mers cineva pe el si ne da mai multe detalii.

 7. Am avut si eu experiente placute despre soselele din Bulgaria. Anul acesta voi da o fuga si la Istanbul si sper sa fie ok drumul. Nu stiu de ce sunt atatia care sustin ca drumurile sunt proaste, ca se fura, ca politia te opreste degeaba, etc.

  1. Eu n-am avut nici o problemă până acum, după șapte treceri dus-întors. Totuși, un minim de prudență nu strică: fie mergi pe rute foarte circulate, fie te ții după cineva, fie mergi pe ruta 3 (valabilă și pentru ambele țări, Grecia sau Turcia). Unele drumuri s-au cam stricat, e adevărat, dar pe majoritatea lor se poate merge în condiții decente.
   Pe mine m-a oprit poliția o singură dată, cam degeaba. S-au legat de farurile de ceață – Bulgaria, niht liht!, a îndrugat unul dintre ei – dar m-au lăsat să plec fără probleme (să nu care cumva să nu ai vigneta!).

 8. „Aici, în cazul în care vă îndreptaţi spre Eceabat, pentru a trece Marea Marmara cu un ferry boat ( nu costa mai mult de vreo 10 TL ),” Ferry ptr autoturisme este 29 de TL ! Pretul la data de 6 Mai 2013

  1. Wow, asta da scumpire (eu am fost în anii 2009-2010)! Trebuie menționat că sunt mai mulți operatori de ferry boat acolo, iar prețurile diferă destul de semnificativ de la unul la celălalt.

 9. Salutare tuturor,vreau sa merg catre Grecia,prin Vama Veche,Varna,Burgas,Elhovo(prin Sredets),Harmanli,Svilengrad,a fost parcurs de cineva recent?se poate merge si noaptea?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 10. Intentionez sa intru in Bulgaria pe la Calafat si sa traversez Bulgaria pe la Vidin-Kula-Vrashka chuka, apo Zajekar (Serbia). Aveti idee daca sunt probleme noaptea pe acest traseu?

 11. Cel care ai scris articolul asta ,cred ca tu ai fost in germania si ai zis ca esti in bulgaria .
  Din tot ce ai spus tu nimic nu este adevarat .si cu drumurile, ca sunt mai bune ca ale noaste !!!Si inca ceva nu aveti asa mare incredere in bulgari mai ales seara !!!!!!

  1. Am făcut drumețiile astea de 14 ori, și pe ziuă și pe noapte: nu sunt probleme de nici un fel, terminați odată cu poveștile alea de adormit copiii, că mă supăr și nu vă mai spun ce bunătăți se găsesc după ce ieși din lumea vecinilor noștri cu ceafa groasă …

 12. va salut apreciez relatarile dvs. Mentionez ca doresc sa plec in vacanta in luna mai in Insula Thasos din Grecia si nu stiu ce traseu sa urmez, plecarea va fi din Eforie Sud .Am inteles ca sa deschis o ruta noua din Bulgaria in Grecia.O recomandatii>?< Multumesc

  1. Până acum recomandam ruta 3. Am mers pe spre Thasos (despre care am scris AICI1 și AICI2).
   Anul trecut am mers pe o rută nouă, mai scurtă, prin Zlatograd. Nu o recomand: drumul în zona de graniță, cam 100 km pe ambele părți, este extrem de sinuos și îngust, traficul din Xanthi este foarte dificil, blocaje ș.a.m.d. Nu am fost pe ruta – și mai nouă – prin Makaza, dar e și aceasta un pic mai scurtă. În locul dvs aș încerca-o … 😉

 13. -la limita de viteza se adauga 10km ca la noi?
  -daca-i dai politiei shpaga , ai auzit sa te bage la puscarie?
  -daca lasi masina pe o strada fara nici 1 semn de interdictie ,o incurc?

  1. Bulgaria nu este chiar țară bananieră; dincolo de toate folclorismele, dacă mergi rezonabil, fără abateri esențiale de la conduita de trafic, nu are nimeni treabă cu tine. Am fost opriți doar de două ori până acum: au verificat vignetele, mi-au tras atenția să închid farurile de ceață și … atât.
   La limita de viteză nu e recomandabil să adaugi ceva, pentru că nu vei dori să negociezi cu ei nici un km. Șpaga … să dea Domnul să nu fie nevoie. Nu cred că sunt probleme de genul ăsta cu staționările (noi nu am avut), dar mai bine sufli și în iaurt.

   1. in sofia
    m-a oprit politia la trecere de pietoni -pe bune nu am dat prioritate; am pus 10e in carnet , s-a dus la motocicleta lui , s-a intors si mi-a dat actele; de stiut

 14. Atentie de la Lesovo la Elhovo…..noi am incercat o ruta prin …ceva gen Melhitsa….drum ingust iar un auto cu tipi ce pareau nu prietenosi ne-au semnalizat cu farurile sa oprim…..am scapat cu „fuga”….nici nu pot sa gândesc ce ar fi fost daca am fi oprit……nu e gluma sau poveste…..

 15. Am traversat si eu Bulgaria de cateva ori. Tot ce va pot spune este ca la bulgari se aplica mai mult ca oriunde faza cu „drumul cunoscut e cel mai scurt”. Nu sunt de acord ca drumurile sunt mai bune ca la noi. Faptul ca au limite de viteza mai mici cu 10km/h ar trebui sa va dea de gandit. Atentie mare la drumurile cu asa-zis asfalt mai vechi, un fel de beton cu pietricele pe el, pt aderenta. Acele pietricele se vor comporta in conditii de ploaie ca … piatra cubica umeda … deci atentie. Deasemenea, pe autostrada se poate acvaplana. Deci grija mare si acolo.

  Despre traseul propriu-zis, interesati-va cu cateva zile inainte si vedeti ce drumuri s-au mai deschis/inchis. Nu sunt de acord ca varianta prin Sofia este complet pierzatoare, de fapt, se lucreaza la autostrada in zona Sadanski, Balgoveograd si spre Sofia si este de asteptat sa mai deschida portiuni din ea. Drumul pe acolo, pana in Salonic ar trebui sa fie in jur de 11 ore.

  Pe partea cealalta, prin Veliko si Stara Zagora, teoretic mai scurt, atentie mare spre sudul Bulgariei, ca drumurile sunt proaste. Nu va incredeti orbeste in GPS si informati-va din timp asupra starii drumurilor si a lucrarilor care se fac. V-am dat niste informatii mai generale tocmai in ideea ca nu e bine sa alegeti un traseu orbeste.

  Eu sunt adeptul unui drum mai lung dar bun si cu drumurile in Bulgaria sunt patit. Totusi, daca ar fi sa merg in Halkidiki as merge prin Sofia iar spre Thassos prin Stara Zagora si nou deschisul punct de trecere de la Makaza.

  Prin Sofia e politie mai multa dar in special in jurul marilor orase si la iesirea din tuneluri asa ca se poate evita lejer.

  1. Eu am mers de două ori pe ruta prin Sofia și de fiecare dată am regretat (deși porțiunea de străbătut pe autostradă s-a lungit): trafic infernal, multe tiruri, drum lung, o plictiseală imensă. Chiar și pentru Halkidiki ori Corfu / coasta de Greciei de vest aș merge pe o altă rută (de pildă, traseul 3 propus de Daniel, pe care am mers și eu: are câteva serpentine mai provocatoare în zona de graniță bulgaro-grecească și un trafic mai lent în apropiere de Xanthi, dar în rest e cât se poate de ok …).
   Ai dreptate în privința drumurilor închise; am avut și eu odată surpriza de a întâlni unul, însă detourul oferit de bulgari nu a fost chiar atât de rău și nu ne-am încurcat deloc, chiar fără GPS … Ai niște recomandări pentru obținerea de informații cu privire la starea drumurilor bulgărești la zi?

 16. Mersi mult.. chiar peste cateva zile merg in turcia si chiar vroiam sa vad parerea unora..ca am auzit zvonuri cu banditi..nush ce..

 17. Buna ziua si la multi ani! Am o mare rugaminte! Puteti , va rog sa-mi recomandati cea mai buna varianta de drum constanta -bansko in ianuarie? Va multumesc!

 18. Spuneti-mi va rog ,cu masina pe numere tranzit ai dreptul de a intra pe teritoriul turciei,si cite zile poti sta daca se poate.

  1. Regula este să intri cu o mașină pe numele tău sau, dacă ai împrumutat mașina, să ai o împutenicire tradusă în turcă și apostilată de către consulatul turc. Nu cred că poate face asta cu numere de tranzit, dar mai bine îi întrebi pe cei ce se ocupă de astfel de lucruri. Recomand http://www.acte-masina-turcia.ro/. Eu la ei am făcut actele și a fost ok.

 19. Buna ziua.
  Ce ruta imi recomandati din Galati pana la Istanbul?
  Avand in vedere ca circulam cu masina personala si cu un copil de 3 ani si jumatate si cu bunicii. Detinem pasaport valabil si noi si copilul.
  Sa ne oprim undeva pe drum o noapte sau putem ajunge si intr-i zi de mers?
  Multumesc.

  1. Eu am copii mari; aș putea face acest drum dintr-una, cu plecare foarte devreme dimineața … va lua vreo 13-14 ore în funcție și de rapiditatea cu care veți putea trece granița (uneori, la turci, merge mai greu din privința formalităților cu privire la actele mașinii – trebuie să fie personală, în caz contrat e nevoie de îmuternicire tradusă, apostilată, legaizată etc).
   Depinde și de perioadă: dacă alegeți ruta de pe litoral, via Burgas, este cam aglomerată pe timp de vară. Eu aș merge prin Giurgiu – Ruse – Veliko șamd pentru că e mult mai „curată”, mai puțină poliție … Locuri de cazare se găsesc, unele chiar foarte convenabile, în apropiere de granița bulgaro-turcă (de partea bulgară).

 20. In Romania, conform OG 15/2002, taxa de drum pentru o zi la autoturisme este de 0 euro. Dupa un tabel gasit pe internet(http://www.wall-street.ro/articol/Auto/184762/cat-costa-vigneta-si-taxa-de-drum-in-2015-in-europa.html?full) si in Bulgaria ar fi la fel. Ar putea fi adevarat ca, daca esti in trecere prin Bulgaria, pentru 1 zi, nu ar trebui sa platesti? Ei nu au interes sa-ti spuna asta, am inteles ca si in Ungaria te obliga sa platesti pentru 30 zile, pe motiv ca nu au vignete de 7 zile. Daca se poate documenta cineva in aceasta privinta, ar fi de un real folos.

 21. Salut.
  La vară fac şi eu o Grecie, şi vreau să ştiu, dacă ajung cu maşina în vamă (la Giurgiu) la 4 dimineaţa, găsesc de unde să iau pârlita aia de vignetă? Anul trecut am avut de trecut de la Calafat la Vidin, ne-am trezit dis de dimineaţă şi am petrecut vreo 2 ore în vamă, că nu se deschisese chioşcul de vignete… Adică dacă mă grăbesc, are vreun rost!?

  1. Da, este o gheretă la vreo 2km, pe dreapta; o fostă benzinărie, nu aveți cum să o ratați. Am trecut pe acolo de aproape zece ori până acum și niciodată nu a lipsit omul de la datorie …

  2. Am trecut in luna mai 2016 Dunarea pe la Calafat.Am circulat pe E79 pana in Salonic.Sunt avantaje si dezavantaje alegand acest traseu dar ma saturasem de Giurgiu. intentia noastra era sa si vizitam de data asta Sofia si Rila si nu mi-a parut rau.O cazare in Sofia costa cam cat una in tara intr-un orasel mic.Totul e sa ai timp.Am intrebat la vama de 3 ori unde platim vigneta….era un chiosculet ascuns dupa coloanele de tiruri.

 22. Am trecut Dunarea pe la Calafat in drum spre Sofia -Kulata-Kalamata in mai 2016.
  Am mers pe E79 pana in Grecia.Sunt si avantaje pe acest traseu(putin aglomerat) dar si dezavantaje (se repara drumul in cateva locuri si devierile sunt greoaie)

 23. Am trecut in luna mai 2016 Dunarea pe la Calafat.Am circulat pe E79 pana in Salonic.Sunt avantaje si dezavantaje alegand acest traseu dar ma saturasem de Giurgiu. intentia noastra era sa si vizitam de data asta Sofia si Rila si nu mi-a parut rau.O cazare in Sofia costa cam cat una in tara intr-un orasel mic.Totul e sa ai timp.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s