Kalithea

Pentru noi Kalithea a fost un highlight al vacanţelor în Halkidiki; săptămâna petrecută acolo a fost la superlativ din toate punctele de vedere şi chiar nu-mi vine în minte vreun punct negativ în timpul acelui sejur.

Se găsesc locuri de cazare în camere situate la 20 de metri de plajă ( pot fi negociate la 40 Euro / noapte în cameră pentru patru persoane ). În centru, un apartament cu două camere costa în jur de 45 până la 50 de Euro pe noapte. Am preferat să fim lângă plajă ceea ce a fost foarte cool: apa mării şi faleza disponibile la discreţie, linişte în timpul serii şi noaptea ( agitaţia este în centru, undeva pe un platou la vreo 50 m deasupra nivelului mării ) iar locuri de parcare se găsesc berechet.

Plaja este ideală şi pentru mici şi pentru adulţi; apa nu este adâncă, iar copii se pot juca în voie fără nici o problemă. Într-una din zile am avut o vreme mai furtunoasă ceea ce a făcut ca joaca în mare să fie mai palpitantă; avantajul este că dacă te-ai săturat de aceeaşi plajă te urci frumuşel în maşină şi, fie treci pe partea cealaltă, fie mergi mai înspre capătul peninsulei. Pe partea sudică ne-am oprit într-o zi la Posidi; staţiunea este oarecum anostă dar peisajul subacvatic este superb. Merită ca, înarmaţi cu ochelari de soare, să vă opriţi măcar pentru o după-amiază pe plaja de acolo … nu veţi regreta.

Fiind situată pe latura de nord a braţului Kassandra, nu veţi putea vedea aici apusul soarelui ( răsărituri am mai văzut şi la marea nostră …) aşa că pentru asta vă urcaţi în maşină şi treceţi pe cealaltă parte a peninsulei la Siviri ( în jur de 7 km ), unde priveliştea coborârii Soarelui în depărtări nu vă va dezamăgi.

Centrul staţiunii este destul de întins, cu multe magazine, restaurante şi animaţie de seară; dezavantajul este că fiind undeva deasupra mării, şi la o anume distanţă de ea, lipseşte atmosfera romantică a plimbărilor de la Neos Marmaras. În schimb, plimbarea pe faleză este mai relaxantă, tocmai datorită faptului că centrul atenţiei şi distracţiei este mutat seara în altă parte.

S-a investit mult în Kalithea – e o staţiune relativ nouă – şi rodul acestor investiţii se vede în oferta turistică impecabilă a zonei; poate e o lecţie bună de luat în seamă şi pentru ai noştri…

Recomandări: Sarti, Neos Marmaras, Kavala, Alte locuri.

2 gânduri despre “Kalithea

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s