Kavala

Kavala a fost primul nostru contact mai serios cu un oraş grecesc. De sus, de pe autostradă peisajul este superb şi te invită la o coborâre în vale pentru a vedea în detaliu acest loc fascinant.

Chiar la intrare este o plajă drăguţă, puţin populată, în care poţi să te răcoreşti în mare după un drum lung. De-a lungul ţărmului mai sunt şi altele; pentru un oraş aşa de mare este totuşi surprinzătoare lipsa aglomeraţiei.

Oraşul este unul situat pe coline destul de abrupte; din acest motiv străzile sunt foarte strâmte iar casele, înşiruite parcă una peste cealaltă, dau un aspect spectaculos peisajului. Cetatea din Kavala merită văzută ( chiar şi drumul până acolo, pe străduţele foarte înguste, are farmecul lui ! ) atât pentru frumuseţea ei cât şi pentru panorama oraşului oferită cu generozitate printre creneluri.

În miezul zilei oraşul este extrem de aglomerat şi se găsesc foarte greu locuri de parcare. Surprinzător, nu sunt prea multe hoteluri în centru iar cele pe care le găseşti aici sunt scumpe şi nu foarte îmbietoare; la periferie însă sunt destul de multe complexe de studiouri care însă în week-end sunt pline până la refuz.

Pentru camping recomand complexul Batis, foarte bine dotat, cu o plajă proprie minunată, piscine pentru adulţi şi copii, jocuri şi o atmosferă romantică seara pe malul apei. Singurul inconvenient este ca în weekend e posibil să fie organizate nunţi la restaurantul propriu, ceea ce înseamnă mult zgomot deranjant pentru cei ce vor doar să se odihnească.

Kavala este o opţiune excelentă pentru cei ce folosesc intrarea şi ieşirea din Grecia prin Bulgaria via Svilengrad sau Xanthi, şi au nevoie de un popas reconfortant. Ne-am bucurat să avem prima şi ultima baie în Marea Egee aici; atât prima impresie cât şi ultima cu privire la această ţară merită să fie făcute prin prisma vizitării acestui oraş.

Recomandări: Sarti, Kalithea, Neos Marmaras.

1 comentariu

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s