Plânsul și clătirea ochilor (30) – Plimbare de toamnă pe la Bucium – Detunata

Plânsul și clătirea ochilor (30) – Plimbare de toamnă pe la Bucium – Detunata

Update: o privire de sus, cu ajutorul dronei

Reclame

Biserica fortificată din Viscri

Biserica fortificată din Viscri

Un loc care mi-a plăcut de la prima vizită … și am fost de multe ori acolo!

Blog de călătorii

Viscri – traducerea fonetică a săsescului Weisskirch (Biserica albă) – este satul brașovean care stârnește suspans, mister, dorința de aventură, de a explora ceva vechi și fascinant. Bineînțeles, o mare parte din fascinația legată de acest sat este legată de promovarea de care a avut parte din partea prințului Charles.

Într-o zi minunată de septembrie, sub un cer senin, extrem de albastru (care prin contrast cu biserica albă devenea și mai albastru), pe o vreme plăcută, în care se simțea totuși o ușoară adiere răcoroasă de toamnă, exact când frunzele foioaselor încep să ruginească ușor, am descins la Viscri, să vedem dacă își merită renumele.

Drumul, binecunoscut: Brașov – Rupea – Bunești, apoi stânga și, după 10km pe un drum cu gropi, dar acceptabil, ajungi la Viscri. Peisajul dintre Bunești și Viscri este superb! Dealuri bine cosite, păduri, o mică luncă a unui pârâiaș, ticsită cu stufăriș, brândușe de toamnă…

Vezi articolul original 207 cuvinte mai mult

Vulcanul și castelul de la Racoș

Vulcanul și castelul de la Racoș

Sunt atât de aproape de aceste frumuseți … și n-am știut de ele!

Blog de călătorii

La o oră de mers cu mașina din Brașov, în direcția Sighișoara, se găsește un vulcan stins, care a dat naștere unor peisaje superbe. Poti păși pe bulevardele largi de zgură și te poți bucura de peisajele superbe pe care le-a creat natura.

Undeva la vreo 200 de metri se găsește și un lac de acumulare apărut în urma exploatării unei cariere de bazalt. În ciuda culorii superbe, apa e plină de broaște care orăcăie asurzitor.  După ce am vizitat aceste două obiective, ne-am întors în sat pentru a vizita castelul Bethlen. Ne-a deschis o doamnă de etnie maghiară care ne-a lăsat să intrăm, să ne cățărăm și să facem poze. La sfârșit ne-a spus „dacă vreți să dați ceva pentru castel puteți să-mi dați mie”. I-am lăsat câțiva lei deși, după câteva minute, a venit la noi o altă bătrânică unguroaică simpatică foc, care ne-a informat că nu trebuia…

Vezi articolul original 41 de cuvinte mai mult