M-am convertit: sunt fericit!


Că tot s-a pus pe foc oala ecumenismului, eu zic că e loc şi de niţică destindere şi relaxare pe subiect. Iată o serioasă provocare ce ne aşteaptă, măcar ipotetic, pe părinţii acestui mileniu stufos în credinţe de tot felul. Brrrr!

3 comentarii

    1. Depinde aici despre ce lucruri vorbesti; daca e vorba de felul in care intelege omul post-modern sa coabiteze in pluralismul pe care el insusi si l-a reglementat … ai dreptate. Obsesia multi-whatever (culturalism de pilda), insotita de toate fandoselile tip correctness, isi merita derizoriul, daca o punem fata in fata, in toata obiectivitatea ei, cu subiectivitatea contextului fiecaruia dintre noi.
      Filmuletul de fata nu are in clin si maneca cu adevarul, ci cu alegerile subiective nemotivate ale multora dintre noi; plecand de la aceasta observatie, chiar as putea sa spun ca el poate servi drept model didactic celor care cred ca o credinta se alege asemeni unui produs de pe raftul unui magazin …

  1. Da intradevar sint foarte multi ” care cred ca o credinta se alege asemeni unui produs de pe raftul unui magazin …”,dar este bine acest lucru?
    oare ce gasim scris despre „CREDINTA”?(Evrei cap.11) si sa nu uitam ca doar o singura „CREDINTA” EXZISTA ADEVARATA”si de folos omenirii!Si despre aceasta ap.Petru scrie in 2 petru capitolul 1 cu 1 la 11.Iar alaturi de aceasta credinta de acelas pret cu a apostolilor ” sa nu uitam ce trebuie adaugat pentru a avea „intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. ”
    Daca aceste lucruri ajung intelese ,atunci intelegem valoarea adevaratului mesaj scris de ap.pavel in 2 Timotei capitolul 3;”14. Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat, caci stii de la cine le-ai invatat;
    15. din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Isus.
    16. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
    17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
    Si scopul convertirii este tocmai pentru intelegerea acestui mesaj din aceste versete!Daca se face din alte motive ,inseamna ca ajungem in viata robii unor persoane ce ne folosesc pentru ceea ce ei doresc ,exact ca cei din corporatiunile comerciale si politice care prin puterea reclamei insistente si bine facuta doresc sa ne atraga de partea lor in ceea ce cred ca sintem profitabili si valabili pentru scopurile lor.Si unele chiar ajung de ne recompeseaza si ne pozitioneaza sa ne simtim bine ,fericiti si satisfacuti .Oare „CREDINTA”in viata persoanei umane nu trebuie sa fie inteleasa in puterea si scopul ei ,in adevaratul sens?Si de ce este foarte greu sa fie inteles acest lucru?

Dă o replică!