Primejdia chemării


“Vino la Cristos! El îţi va rezolva toate problemele, îţi va răspunde la toate nedumeririle, îţi va conduce paşii în bunăstare şi prosperitate, îţi va vindeca rănile, te va face un biruitor, te va înălţa deasupra necazurilor acestei lumi căzute …”

Unora dintre noi ne sună suspectă o astfel de propovăduire a Evangheliei. Ne trimite înspre un Dumnezeu-rezolvă-tot, precum cel zugrăvit de Facing the giants, sau înspre cel al creştinismului tele-evanghelic de care noi, drept-credincioşii, suntem gata să ne lepădăm fără măcar să clipim din ochi.

Nu ajunge. Nu este suficient să te lepezi de o abordare proastă: trebuie să pui o alta în loc. Nu ajunge să dai jos haina mizerabilă a trecutului: la Nuntă nu îţi poţi permite să te înfăţişezi gol. Nu eşti mântuit pentru că ai respins – în mod pertinent, bravo ţie! – ofertele mincinoase ale lumii, ci pentru că ai primit, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii prin Isus Cristos.

Am fost conştient, încă primii ani de ucenicie în Domnul, de faptul că nu mi s-a dat o mântuire pe o cărare presărată cu petale de trandafiri. Cumva, mă hrăneam totuşi cu gândul că El mă va conduce pe căi rezonabile, pe măsura celor pe care El Însuşi le-a pus în mine …

… că jugul Său este mai mult ornamental.

Îmi sună altfel acum … îngăduiţi-mă:

“Vino la Cristos! El te va elibera de sisificele poveri cu care ţi-ai încărcat viaţa până acum, îţi va da un rost şi o cale de umblat în veşnicie. El a murit în locul tău, a suferit pedeapsa în locul tău, a fost batjocorit în locul tău, a simţit greaua povară a despărţirii de Tatăl în locul tău, nu pentru ca tu să nu mai treci prin astfel de experienţe, ci pentru ca să pricepi – când ţi se vor întâmpla – că eşti urmaş a Lui şi Îi împărtăşeşti destinul. Va trebui să mori şi tu, să suferi şi tu pe nedrept uneori, să suporţi ocara şi să înveţi singurătatea celui ce merge împotriva curentului. Îţi va cere să arunci la gunoi tot ce ai cărat până acum. Ce bine! Nu-ţi fă iluzii: îţi va încovoia spinarea cu poveri de nedescris şi-ţi va fereca iluziile între dileme pe care nu le vei putea vreodată cuprinde cu mintea, te va face un învins, uneori chiar un gunoi al acestei lumi, pentru a te scoate din glodul ei ca giuvaer strălucitor, capabil să-I reflecte slava. Abia acum, apropiindu-Te de El, vei da piept cu adevărat necazurilor şi întrebărilor vieţii; abia acum suferinţa ta cea mare îţi va sfredeli măruntaiele pentru a lucra în tine un chip minunat.Vei trece prin primejdii fără număr, vei simţi săgeţi de peste tot, vei plânge, te vei şi bucura uneori, vei răbda, vei striga în pustiu, vei lupta … dar o să merite! Există o cunună minunată pregătită pentru fiecare dintre aceia care vor alerga până la capăt pe calea asta.”

Da, ştiu, nu prea respectă canoanele ofertelor din zilele noastre. Ceva îmi spune însă că dacă Mântuitorul, discipolii Săi şi ceilalţi ucenici care au luat lumea la pas în marea misiune de a duce Evanghelia în întreaga lume ar fi fost studenţi în vreuna din facultăţile de noastre de marketing, nu ar fi trecut niciodată măcar de primul an …

4 comentarii

 1. ba eu unu care am mai predat prin unele facultati de teologie baptiste si penticostale cred ca nu ar fi trecut nici de anul I la teologie. mai ales isus! e clar ca avea o problema cu autoritatea, statea la masa cu toti pacatosii si nu se imbraca in costum de sabat

  welcome back! we missed u!

 2. Interesant subiect si in mod sincer descris in perspectiva gandirii umane luind lucrurile prin puterea gandirii firesti.Si lucruri greu de perceput de unii daca doresc sa le cunoasca in puterea estentei spirituale mai presus decat ceea filozofica.Si in vechime s-a intimpla la fel cu poporul Israel care mereu se lauda cu cunostinta legii ,dar pentru principiul doctrinal si de fatada.Fiinca daca intelegeau mesajul in puterea relevarii profetiilor scrise ,la nasterea DOMNULUI ISUS lucrurile se schimbau si nu ajungea batjocorit tocmai de ei;fariseii,carturarii si iudei alaturi de toti preotii leviti.Azi se intimpla la fel si pentru putini este inteles mesajul Scripturii fiinca daca ar fi inteles crestinii ar ajunge la implinire ca primii crestini;”..41. Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete. 42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni. 43. Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne. 44. Toti cei ce credeau erau impreuna la un loc si aveau toate de obste. 45. Isi vindeau ogoarele si averile, si banii ii imparteau intre toti, dupa nevoile fiecaruia.
  46. Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima.
  47. Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod. Si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti”
  Azi lucrurile diferas putin si intradevar faptul ca nu se cunoaste mesajul in puterea lui vedem ceea ce este si o corigenta de examen in domeniul aplicarii in practica.
  Teoria se expune cu multa reclama si putere atit pe paginile virtuale cat si in Biserici ,dar starea este ca la cele 7 Biserici descrise in cartea Apocalipsei.Si motivul este ca nu este maturitate si credinta adevarata.
  Sa ascris despre „studenţi în vreuna din facultăţile de noastre de marketing..” si vedem ca rezultatul in domeniul marchetului in toate ramurile ajunge la succes tot mai mare fiinca se implementeaza puterea agresiva si de insistenta cu mari sacrificii fizice ,si chiar financiare .Fiecare aduce o contributie sincera si cu multe sacrificii sa nu-si piarda serviciul si sa ia un salar competitiv cu progresul cel face pentru profitul corporatiunii,in schimb in partea religioasa ce vedem ca se intimplla?Si la ce se ajunge?Este corectitudine si se doreste sa se implineasca mesajul simplu:”24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. 25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.”
  Daca ar fi asa nu ar fi probleme de criza in Biserici ,nici dezbinari si s-ar ajunge la o unitate si colaborare plina de succes exact ca in corporatiunile cu mare succes in anumite domenii pe care le vedem cu profituri multiple si foarte diversificate.Problema dureroasa este ca „CHEMAREA ” a ajuns periculoasa din cauza celor prefacuti si cu pretentii de slujire si in loc de o adevarata slujire,este cu totul altceva si sint tot mai multe persoane care se expun ca „Anania si Safira ” Si atunci multi ajung din cauza acestora sa-si piarda credinta .Mesajul Scripturii este ADEVARAT,dar este inteles? ;” 28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. 29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”
  Multi percep ,insa au o frica de explicare si prea putina putere de a schimba fiinca sintem sub puterea pacatului si domniei lui Satan .Asa ca chemarea astfel ajunge periculoasa si ap.Pavel explica;2 Corinteni cap11;”14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. 15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.”
  Daca am fi ca studentii care termina cu nota maxima in domeniul marchetului si cu rezultate pozitive ,am intelege mesajul acestor versete si am avea putere sa expunem ADEVARUL si sa luptam pentru pastrarea Lui. „Dar acest lucru ca in trecut te coasta cu un mare sacrificiu al vietii mai ales cand puterea lui Satan e in o mare activitate si putere inaintea apogeului care are sa vina ca peste ori ce imparatie sau imperiu care a fost la putere si pe urma a disparut;Apocalipsa capitolul 20 si cu finalizare in capitolele 21 si 22.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s