Așa, într-o doară … (35) – Meme-discriminarea


Doresc să îmi exprim pe această cale revolta mea cea corectă politic și ideologic, dar ce zic eu, una chiar feministă până în măduva ființei mele, față de o situație intolerabilă pe piața afișajelor. Lucrurile nu mai pot continua așa. Tre` să facem ceva.

Este vorba de subreprezentarea femeilor în meme-uri.

Am făcut un inventar succint al memeu-rilor întâlnite pe păreții rețelelor prin care mă poartă Algorimtul și am observat acest fapt: abia dacă număr pe degetele de la o mână femeile din meme-uri, în timp ce bărbații (nu contează rasa, nația, domeniul de activitate) domină copios scena, mai vârtos chiar, procentual vorbind, decât o făceau în infamii ani de glorie ai Hollywoodului.

Industria producătoare de meme este patriarhală, obscurantistă, discriminatoare! Nu pot să cred că nu există material, în filme, în sport, în publicitate. Nu avem nici o scuză, zămislitorilor de iluzii decontextualizate: trebuie să ținem pasul cu vremurile. Treceți la treabă și corectați problema! Altfel, nu mă mai uit la imaginile voastre cu Johnny Deep , Sean Bean și Di Caprio! Asta o să vă doară, sunt convins.   

n.b. Acum, eu vorbesc de (la) pereții mei. Dacă pe ai voștri situația este echilibrată, rogu-vă dați-mi și mie câte un share, altfel o să se umfle ideologia în mine și veți fi răspunzători pentru ecranele sparte.

Dă o replică!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s